Noorderlicht paradijs: bekijk de lichtshow vanuit deze glazen iglo’s

glazen iglo's noorderlicht Fort McMurray Alberta

Als je een Noorderlicht liefhebber bent, dan is Canada natuurlijk wereldwijd een van de topbestemmingen om de ‘dansende lichten aan de hemel’ te zien. En Canada neemt de toename van Noorderlicht toerisme zeker serieus, dus waarom zou er dan niet een geweldig Noorderlicht resort kunnen worden gebouwd. Binnenkort is het werkelijkheid. In Fort McMurray, beter bekend van de ‘oil sands’ worden heuse glazen iglo’s gebouwd, zodat je vanuit je bed het Noorderlicht kunt zien.

Noorderlicht vanuit je bed bekijken

Het idee van de glazen iglo’s dat momenteel wordt gerealiseerd is bedacht door Fort McMurray Tourism, een in Alberta gevestigd bureau dat, volgens zijn CEO Frank Creasey, “op zoek was naar een manier om de behoefte voor te blijven” voor een unieke aurora-ervaring in het noorden.

De noordelijke ligging van Fort McMurray is natuurlijk een uitstekende locatie om het noorderlicht van Canada in volle glorie te kunnen bekijken. Hoewel de grootste kans om het Noorderlicht te zien natuurlijk tijdens de lange winternachten is, is er tijdens de kortere nachten van de andere seizoenen natuurlijk ook kans dat je de aurora ziet. Bovendien heeft het slapen onder de heldere sterrenhemel van het hoge noorden natuurlijk ook zijn charme, Noorderlicht of niet. Lees meer over het Noorderlicht in Canada.

De ontwikkeling van het resort zal meer toerisme naar de noordelijke regio’s van Alberta trekken en hierdoor zal dit deel van de provincie wat meer uit de schaduw verdwijnen van het grote toerisme in de drukke nationale parken.

Glazen iglo’s in Fort McMurray, Alberta

Met de realisatie de glazen iglo’s in Fort McMurray zal bovendien een eenvoudige ‘brug’ slaan met het toerisme in Northwest Territories, aangezien het resort natuurlijk een gewilde tussenstop zal zijn om de grote afstand naar het hoge noorden te overbruggen.

Enige tijd geleden werd nog een samenwerkingsovereenkomst getekend met een Chinese reisorganisatie om het toerisme naar NWT te stimuleren. De bouw van de glazen iglo’s is hierbij een goed strategische zet, aangezien het aantal bezoekers uit China, Korea en Japan de afgelopen jaren aanzienlijk is gestegen vanwege de geweldige Noorderlicht mogelijkheden op deze breedtegraad.

Het resort met de glazen iglo’s wordt vergelijkbaar met het beroemde Kakslauttanen Arctic Resort in Finland, dat ook de karakteristieke glazen iglo’s heeft. Je moet nog wel even wachten tot je er kunt verblijven, want Fort McMurray Tourism hoopt het resort in de komende vijf tot tien jaar te kunnen realiseren.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies