Glooscap Trail, roadtrip in Nova Scotia tijdens de Indian Summer

Glooscap Trail Nova Scotia

De Glooscap Trail is een schilderachtige roadtrip die voor het grootste deel de oevers volgt van het Minas Basin in Nova Scotia. Het Minas Basin maakt deel uit van de Bay of Fundy, de baai tussen Nova Scotia en New Brunswick, waar de grootste getijdenverschillen ter wereld zijn. Deze roadtrip is sowieso een prachtige route om te rijden, maar tijdens de Indian Summer krijgt deze rit een extra mooi ‘tintje’.

Vanaf de Glooscap Trail heb je, zeker bij eb, geweldige uitzichten over de vrijwel leeggelopen baai van het Minas Basin en er is geen mooiere tijd van het jaar om deze route te rijden dan tijdens de Indian Summer in Canada.

Route Glooscap Trail

De Glooscap is gelegen in het centrale en noordelijke deel van de provincie Nova Scotia, langs het Minas Basin en de Cobequid Bay, twee delen van de Bay of Fundy.

De route verbindt de steden Wolfville in Kings County ten zuiden van het Minas Basin en Amherst in Cumberland County ten noorden van de baai. Amherst ligt vlak bij de grens met de provincie New Brunswick. Zeker onderweg naar Prince Edward Island of op de terugweg daarvan naar Halifax, is de route een prachtige detour om af te laggen.

In totaal is de route 365 kilometer lang.

Highlights langs de route

Five Islands Provincial Park

Dit provinciale park torent majestueus uit boven de oevers van de Bay of Fundy. Het park ligt op 24 kilometer ten oosten van Parrsboro en vanaf 90 meter hoge zeekliffen heb je een schitterend uitzicht op de hoogste getijden ter wereld. Het park biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de natuur.

Wanneer je besluit om bij laag tij te gaan ‘clam diggen’, let dan wel op de getijden, want voor je het weet ben je ingesloten door het opkomende water. Red Head Trail biedt de beste uitzichten op de eilanden en het bassin.

Cape d’Or Lighthouse & Restaurant

Maak onderweg ook zeker een stop bij Cape d’Or Lighthouse & Restaurant. Deze vuurtoren was bemand tot de jaren tachtig, maar sinds deze werd geautomatiseerd is het huis van de vuurtorenwachter een restaurant en pension.

Samuel de Champlain, een ontdekkingsreiziger, bezocht de Bay of Fundy in 1604 en de legende vertelt dat hij dit gebied van kliffen Cap D’Or noemde omdat de koperkleuren hem aan goud deden denken.

Aan het begin van de twintigste eeuw werd er koper gedolven, maar toen het deven moeilijker werd, werden de mijnen gesloten.

Joggins Fossil Cliffs

De Joggins Fossil Cliffs geven een prachtige inkijk in de rijke geologische geschiedenis van het gebied. Hier zijn 300 miljoen jaar oude fossielen zichtbaar uit een stokoud tropisch regenwoudsysteem dat hier destijds lag. In 2007 kregen de kliffen een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bekijk de website van de Fossil Cliffs.

Fundy Geologisch Museum

Het Fundy Geological Museum geeft de bezoeker een mooi beeld van hoe de unieke geologie van Nova Scotia. Je leert er alles over de enorme getijden in de Bay of Fundy en bovendien zijn er veel fossielen en te zien en enkele dinosaurusskeletten. Bekijk de website van het museum.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Nova Scotia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies