Goedkope campings en gratis kamperen op Vancouver Island

Goedkope campings en gratis kamperen op Vancouver Island

Wanneer je met de camper naar Vancouver Island reist, is het goed om op de hoogte te zijn van de verschillende goedkope campings waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt neerstrijken op een full hook-up campground, maar dan betaal je de volle mep. Dat kan handig zijn als je even moet ‘bijtanken’, maar voor de meeste mensen geldt toch dat ze op reis zijn voor het avontuur.

Voor de echte avonturiers is een full hook-up camping niet altijd nodig. En ook de mensen die liever de hand op de knip houden, zoeken vaak naar een goedkopere of nog liever een gratis kampeeroplossing. Voor deze groep heb ik een lijstje gemaakt met een aantal voordelige campings op Vancouver Island.

9 Goedkope campings op Vancouver Island

Een regio waar het wemelt van de goedkope en zelfs gratis campings is het noorden van Vancouver Island. Deze goedkope campgrounds zijn meestal geconcentreerd rond het gebied ten noorden van Campbell River en liggen aan of vlakbij een aantal meren die geschikt zijn voor recreatie.

1. Little Bear Bay

Locatie: Little Bear Bay is een van de mooiere goedkope campings op Vancouver Island. Het is een open plek, grenzend aan de Johnstone Strait. Vanaf de campground met tien plaatsen heb je uitzicht op de Thurlow eilanden, die tussen Vancouver Island en het vasteland van BC liggen. Dit is een geweldige plek om orka’s te spotten en voorbij glijdende cruiseschepen te zien! Ook kun je hier prachtig vissen.

Voorzieningen: Deze camping heeft een boothelling, tafels en toiletten.

Tarief: gratis

Adres van de camping: Ga vanuit Campbell River noordwaarts op Highway 19. Je rijdt ongeveer 41 kilometer voordat je rechtsaf moet slaan naar Rock Bay Road. Niet ver van deze weg kom je bij een splitsing en moet je links afslaan richting Little Bear Bay. De camping ligt minder dan een kilometer verderop.

2. Brewster Camp

Locatie: Op Brewster Camp zijn vier plekken beschikbaar. Je vindt hier toiletten en tafels. Het terrein is een grasveld dat uitkijkt over het kanaal tussen Brewster en Gray Lakes.

Tarief: $15.00 per overnachting*

Adres van de camping: Vanuit Campbell River rijd je ongeveer 14,5 kilometer richting het noorden over Highway 19. Je slaat af linksaf bij Menzies Mainline. Volg deze weg ongeveer 17 kilometer tot de Gray Lake Forestry Service Road kruising. Volg de deze weg ongeveer 200 meter en de camping ligt aan de rechterkant.

3. Apple Point

Locatie: Apple Point beschikt over 5 staanplekken en accepteert geen reserveringen, dus wie het eerst komt, het eerst maalt. De betaling is CASH ONLY. Vanaf een open grasveld heb je uitzicht op Brewster Lake. Leuk om te weten is dat deze plek ooit onderdak bood aan gezinnen die in het oude houthakkerskamp Camp 5 woonden. De locatie ligt aan de Sayward Forest Canoe Route. Er staan een paar appelbomen op het terrein die nog steeds elke herfst felrode appels produceren.

Voorzieningen: Apple Point biedt een boothelling, tafels en toiletten.

Tarief: $15.00 per overnachting*
Adres van de camping: Vanuit Campbell River volg je Highway 19 North. Sla linksaf op Menzies Mainline – een grindweg ongeveer 14,5 kilometer buiten de stad. Volg deze gravel road ongeveer 16,8 kilometer tot de eerste ingang van de camping. Let op want deze route is ook een logging road waarop je grote vrachtwagens kunt tegenkomen.

4. Camp 5

Locatie: Camp 5 is een schaduwrijke plek tussen de elzenbomen met vijf staanplaatsen. Je zou niet zeggen dat dit ooit de bloeiende metropool van Camp 5 (houthakkerskamp) was! Op en rond het terrein vind je nog steeds prachtige en unieke boomsoorten. Deze goedkope campground is gelegen langs de Sayward Forest Canoe Route.

Voorzieningen: Deze camping heeft een boothelling, tafels en toiletten. Als je over een hengel beschikt, kun je hier prachtig vissen en lekker je eigen visje op de barbcue klaarmaken.

Tarief: gratis

Adres van de camping: Rijd vanaf Campbell River noordwaarts over Highway 19 en sla linksaf naar Menzies Mainline. Volg deze weg voor ongeveer 16,8 km, sla rechtsaf bij de Apple Point-locatie, ga de brug over en sla rechtsaf naar de Camp 5-locatie.

5. Loon Bay

Locatie: Loon Bay heeft acht plekken en is een kleine camping met veel zon. Bij laagwater heb je er een lekker zonnig zandstrand. Het mooie Fry Lake ligt net om de bocht.

Voorzieningen: De camping beschikt over een boothelling, tafels en toiletten.

Tarief: gratis

Adres van de camping: Je bereikt de campground via Gordon Road, van Highway 19, ten noorden van Campbell River. Sla dan linksaf naar Brewster Lake Road en volg deze ongeveer 10,8 kilometer tot aan een kruising. Neem de Campbell Lake Forest Service Road. Na ongeveer 10,5 kilometer en je ziet de afslag naar Loon Bay. Deze camping ligt op ongeveer 40 minuten van Campbell River.

6. Marble River

Locatie: Marble River is met 32 plaatsen een van de grotere goedkope campings op Vancouver Island. Dit goed onderhouden recreatiegebied ligt vlak bij de verharde weg en is gemakkelijk toegankelijk voor kampeerders of picknickers. De campground ligt bij de ingang van het Marble River Provincial Park. In het park kun je langs de Marble River wandelen naar de Varney Bay. De helft van de plekken ligt op de onderste lus langs de Marble River, de rest van de sites in de bovenste lus beschut door de bomen. De picknick shelter naast de snelweg is alleen voor daggebruik en een geweldige plek om te stoppen voor de lunch op doorreis naar Port Alice.

Voorzieningen: Camping Marble River beschikt over een boothelling, tafels en toiletten.

Tarief: gratis

Adres van de camping: Neem Highway 19 noordwaarts vanuit Port McNeill en neem de afslag Port Alice, Highway 30. Steek de brug over de Marble River over en ga rechtsaf de camping op.

7. Stella Beach

Locatie: De campground Stella Beach heeft 12 plaatsen en beschikt over een prachtig zandstrand. Deze camping is dus perfect geschikt voor gezinnen. Ook is het een populaire vislocatie, dus je kunt je zelf gevangen vis voor de camper op de barbecue klaarmaken.

Voorzieningen: Stella Beach is voorzien van een boothelling, tafels en toiletten.

Tarief: gratis

Adres van de camping: Vanuit Campbell River rijd je richting het noorden over Highway 19. Op ongeveer 33 kilometer, net na Roberts Lake, ga je rechtsaf de Elk Bay Road op. Je rijdt ongeveer 11,3 kilometer en komt dan bij een splitsing. Daar neem je Stella Lake Road, naar links. Volg deze weg nog 3,2 kilometer en je komt bij het Stella Beach Recreation Site aan.

8. Raft Cove Provincial Park

Locatie: Raft Cove Provincial Park is een walk-in/wilderness camping, maar er zijn geen andere faciliteiten dan een paar compost toiletten. Desalniettemin is dit de ultieme manier om kennis te maken met wildernis kamperen. Dit park biedt uitstekende mogelijkheden om te vissen, wandelen, zwemmen en wilde dieren te bekijken en je kunt direct aan het strand kamperen. Houd er wel rekening mee dat het hier wemelt van de wolven en dat je weet wat je moet doen als je ze tegenkomt.

Voorzieningen: Er zijn alleen twee pit toiletten op het hoofdstrand.

Tarief: $5 per persoon per nacht.

Adres van de camping: Raft Cove Provincial Park ligt aan de noordwestkust van Vancouver Island op 65 kilometer ten zuidwesten van Port Hardy. Het park is te bereiken via een gravel road vanuit Holberg. Volg de borden naar Cape Scott Provincial Park en sla linksaf op Ronning Main. Volg Ronning Main tot de parkeerplaats, op ongeveer 25 kilometer. Het toegangspad bevindt zich in de uiterste westhoek van de parkeerplaats.

Website: https://bcparks.ca/explore/parkpgs/raft_cove/

9. Strathcona Provincial Park

Locatie: Met 250.000 hectare is Strathcona Provincial Park niet alleen enorm qua oppervlakte, het is ook het oudste provinciale park van British Columbia. Dit iconische park is een waar mekka voor wildkampeerders. Er zijn backcountry kampeerterreinen beschikbaar bij Bedwell Lake Trail, Elk River Trail, Della Falls Trail en het kerngebied Forbidden Plateau.

Voorzieningen: Er is een boothelling in het park, drinkwater, picknickplaatsen, pit toiletten en een speeltuin op Butte Lake campground.

Tarief: $10 per volwassene, per nacht, en $5 per kind, per nacht.

Adres van de camping: De belangrijkste toegangsweg naar Forbidden Plateau vanuit Courtenay en Campbell River is via de Paradise Meadows Trailhead bij Mount Washington. Volg vanaf Highway 19 de borden naar Mount Washington Ski Resort via afslag 130 (de Strathcona Parkway) gedurende 20 kilometer. Sla linksaf naar de Nordic Lodge-weg. 1,5 kilometer naar de Paradise Meadows-parkeerplaats.

Gratis en goedkope campings op Vancouver Island

Zoals je ziet zijn er genoeg gratis en goedkope campings op Vancouver Island. Zeker tijdens het hoogseizoen kunnen plaatsen op de duurdere campgrounds flink in de papieren lopen.

Natuurlijk wil je tijdens je camperreis naar Vancouver Island ook toeristische hotspots bezoeken, zoals Tofino en Ucluelet. De campingplaatsen daar zijn aanzienlijk duurder, zeker tijdens de maanden juli en augustus. Door de bovenstaande campgrounds te combineren met full hookup campings, bespaar je geld en doe je bovendien prachtige wilderniservaringen op.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies