Grijze wolven spotten in Canada

wolven spotten in Canada

Wanneer mensen naar Canada op vakantie zijn geweest, hoor je ze maar sporadisch vertellen over wolven spotten in Canada. Ondanks dat Canada een aanzienlijke wolvenpopulatie heeft, zijn ze zeer schuw voor mensen, waardoor ze maar sporadisch worden gespot.

Canada heeft na Rusland de grootste populatie van grijze wolven ter wereld. De habitat van wolven in Canada varieert van regio tot regio, maar van oorsprong waren wolven in de meeste gebieden wel te vinden. Nog steeds bevolken de wolven in Canada ongeveer 90% van hun oorspronkelijke leefgebied, ondanks de steeds groter wordende stedelijke gebieden. Schattingen gaan er vanuit dat er ongeveer 60.000 wolven leven in Canada en men schat in dat de populatie nog altijd stijgt, aangezien de wolf nog altijd een beschermde diersoort is.Je zou dus zeggen dat wolven spotten in Canada niet erg moeilijk zou moeten zijn. De werkelijkheid is weerbarstiger.

De regio’s met geen of nauwelijks wolven ligt vooral in het zuidelijkste deel van Canada tegen de Amerikaanse grens. Dit komt door het feit dat 90% van de Canadezen in de zuidelijkste 150 kilometer van het land woont. Het gebied van Lake Superior kent echter wel weer een aanzienlijke wolvenpopulatie.

Soorten wolven in Canada

In Canada komen drie soorten wolven voor:

Soort 1, de grijze wolf (Canis lupus)

  • De grijze wolf regio 1, ook wel de Arctic Wolf: dit is de arctische wolf en deze komt voor op de toendra’s boven de poolcirkel in Canada en Alaska.
  • De grijze wolf regio 2, ook wel de Great Lakes Wolf: deze wolven komen voor in het zuid-centrale deel van Canada, voornamelijk rond de grote meren met de nadruk op de regio rond Lake Superior.
  • De grijze wolf regio 3, ook wel de Northwestern Wolf: deze wolven komen vooral voor in het noordwesten van Canada en in Alaska.

Soort 2, hierover is discussie in het wetenschappelijke veld (Canis lycaon)

Deze wolven komen voor rond de Great Lakes en in het zuidoosten van Canada.

Oorsprong grijze wolven in Canada

De ‘grijze’ wolven in Canada maken deel uit van de canis-familie (hondachtigen), waarvan er in heel Noord-Amerika 8 verschillende soorten leven. Voorbeelden zijn grijze wolven, rode wolven, coyotes, rode vossen, grijze vossen en poolvossen. De acht soorten kunnen worden onderverdeeld in drie algemene categorieën: wolven, coyotes en vossen.

Wolven zijn de grootste leden van de Canis-familie. Dit is de soort waaruit onze huisdieren werden gedomesticeerd. Wolven waren ooit de meest voorkomende, wilde landzoogdieren. Ze woonden op het grootste deel van al het beschikbare land op het noordelijk halfrond. Door de vernietiging van hun leefgebied en de jacht door mensen, bezetten ze nu nog ongeveer twee derde van hun oorspronkelijke leefgebied.

Waar kun je wolven spotten in Canada?

Je kan overal wolven spotten in Canada, van Vancouver Island tot in Newfoundland, van Nunavut tot de Yukon. De meeste kans om wolven in Canada te spotten zijn natuurlijk op de verlaten vlaktes waar weinig mensen wonen. In de noordelijke gebieden van de provincies van Canada heb je een aanzienlijke kans on wolven te kunnen spotten.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies