Groepsreis naar Canada met Dutch Wolf Tours

Groepsreis naar Canada Dutch Wolf Tours

De ene groepsreis naar Canada is de andere niet. Wanneer je op zoek bent naar die ene droomreis, is Google de beste optie om jezelf te oriënteren. Bovenaan staan de groepsreizen naar Canada van de grote aanbieders, zoals die van Fox, Kras en DeJongintra.

Sta er echter bij stil dat dit de grootschalige groepsreizen naar Canada zijn, waarbij je met zo’n 40 medereizigers bus-in bus-uit volgens een strak schema langs de highlights wordt vervoerd. ’s Morgens moet je op een strikt tijdstip in de bus zitten en bij elke bezienswaardigheid heb je maar een beperkte hoeveelheid tijd om te kunnen genieten van de prachtige Canadese natuur.

Groepsreis naar Canada met Dutch Wolf Tours

En dat is het punt waar Dutch Wolf Tours zich onderscheidt van de ‘concurrentie’. Want bij Dutch Wolf Tours wordt je niet in een groot gezelschap in hoog tempo langs de highlights vervoerd. Nee, er wordt er ruimte gemaakt voor vrijheid, vrijheid om even langs de weg te stoppen als er een beer wordt gespot. Er is gelegenheid om even wat langer bij een attractie te verblijven.

In een rustig tempo reis je in een klein gezelschap van maximaal 10 mensen door de prachtige natuur van Canada. Hoewel de bus waarmee je reist een capaciteit heeft van 15 mensen, is de groep nooit zo groot. Dit betekent dat je in alle comfort in de bus zit en niet zit opgehokt zoals in een touringcar.

Ook de accommodaties waar je tijdens je groepsreis naar Canada verblijft zijn voorzien van alle comfort, af toe zelfs op het decadente af. ’s Morgens kun je in alle rust ontbijten en hoef je je niet stipt om acht uur te melden bij de touringcar, zoals dat vaak wel zo gaat bij massale reisgezelschappen.

Wat zo leuk is aan de rondreizen van Dutch Wolf Tours, is dat alles zo flexibel is. Wil de groep ergens extra stoppen of zijn er speciale wensen? De gids kent alle leuke en vooral mooie plekjes langs de route van de groepsreis naar Canada en weet daar ook veel leuke wetenswaardigheden over te vertellen. Alles is er aan gelegen om op een rustige manier de reiziger een zo mooi mogelijke ervaring mee te geven. Natuur, cultuur en geschiedenis lopen als een rode draad door de rondreizen door Canada.

Dutch Wolf tours: de voordelen

De voordelen van een reis met Dutch Wolf Tours heb ik voor je op een rijtje gezet:

  • Klein reisgezelschap met vrijwel altijd Nederlandse of Vlaamse deelnemers
  • Nederlandstalige gids
  • Korte dagafstanden, dus je zit niet de hele dag in de bus.
  • Veel flexibiliteit in het dagprogramma om bijvoorbeeld een backroad op te rijden naar een mooi meertje of waterval.
  • Leuke excursies, museumbezoeken en toegang tot de nationale parken zijn inbegrepen.
  • Uitstekende accommodaties, dus geen dertien-in-een-dozijn hotels.

Bovenal vind ik de passie waarmee Robert-Jan, de eigenaar, deze groepsreizen naar Canada organiseert nog wel het mooist aan Dutch Wolf Tours. Aangezien hij natuurlijk in Canada woont, weet hij precies waar je moet zijn. Hij kent de omgeving op zijn duimpje en weet waarop je wel en niet moet letten. Heel fijn is natuurlijk dat er voor de mensen die niet zo goed Engels spreken er geen enkele taalbarrière is.

Grootschalige groepsreizen naar Canada

Fox, KRAS en DeJongintra zijn de grotere spelers op de markt en vaak zie je: schaalvergroting doet het reisplezier geen goed. Natuurlijk zie je de highlights langs de route, maar door het grote reisgezelschap is er weinig gelegenheid om ‘de diepte in te gaan’ en de écht mooie plekjes te bezoeken.

Het zijn dan ook deze reisgezelschappen die bijvoorbeeld vaak langs de Icefields Parkway midden op de dag de Columbia Icefield bezoeken. Juist net het moment dat je daar niet wilt zijn en wanneer er duizenden mensen tegelijk een tochtje met de zogenaamde Snow Coach over de gletsjer willen rijden.

Een ander voorbeeld: Lake Louise is natuurlijk een van de hoogtepunten van een groepsreis door Canada. Het fotogenieke meer, de prachtige wandelmogelijkheden en het mooie Fairmont Hotel hebben een onbeschrijflijke aantrekkingskracht op bezoekers van over de hele wereld.

Hier is het dus altijd druk! Wil je de grote mensenmassa’s ontwijken en voorkomen dat je op elke selfie een andere toerist op de achtergrond hebt, dan kun je het best hier of ’s morgens vroeg naartoe gaan of aan het eind van de middag/begin avond. Maar je raadt het al: de grotere reisgezelschappen komen hier natuurlijk midden op de dag.

Conclusie

Als je een mooie ervaring wilt opdoen en een groepsreis naar Canada wilt maken, inventariseer dan goed wat je ervan verwacht. In een klein reisgezelschap is er aandacht voor details, doe je leuke contacten op (soms zelfs voor het leven), ervaar je het échte Canada, heb je een rustig reistempo en zie je de mooiste highlights én extra’s door de flexibiliteit. Dutch Wolf Tours is dan absoluut de beste keuze, want als je iets niet wilt, dan is het dat je je moet afvragen waar je nu weer uit de bus bent gestapt, zoals bij de grote reisgezelschappen…

groepsreis naar Canada Dutch Wolf Tours

Bekijk de groepsreizen naar Canada van Dutch Wolf Tours

2018-02-10T13:55:32+00:00

Leave A Comment