Bijna 4.000 deelnemers vormen grootste menselijke maple leaf ooit

grootste menselijke maple leaf

Inwoners van Quinte West en omgeving, een kleine leefgemeenschap aan de oevers van Lake Ontario, toonden hun Canadese trots en realiseerden een nieuw wereldrecord. Hiervoor trokken ze allemaal een rood t-shirt aan en vormden ze samen de grootste menselijke maple leaf ooit.

Een totaal van 3.942 in het rood geklede mensen verzamelden zich in Centennial Park. Daar vormden zij samen het enorme esdoornblad, natuurlijk mede door de vieringen van het lange feestweekend omtrent Canada Day. Bij het evenement was een afgevaardigde van de Guinness World Record-organisatie om het nieuwe record te bevestigen.

Human Maple Leaf record: Operation Stand Proud

Het evenement maakte onderdeel uit van ‘Operation: Stand Proud’, een project dat Solider On, een liefdadigheidsorganisatie van de Canadese strijdkrachten, ondersteunt. “We zijn bijzonder trots op onze diepe militaire wortels hier in Quinte West,” zei Mike Eden, de organisator van de poging tot wereldrecord.

“We zagen een mooie kans om op een patriottische manier een vermelding in het Guinness World Record-boek te krijgen met de grootste menselijke Maple Leaf ooit. Het mooie is dat we het tijdens het weekend van Canada Day hebben kunnen realiseren. Hiermee kunnen we diep respect tonen en onze oprechte dankbaarheid voor degenen die ons land hebben gediend, net als hun families.”

Hoewel de organisatie niet het doel van 5.000 deelnemers heeft kunnen halen, was het ruimschoots voldoende om het vorige wereldrecord van 1.589 mensen op 1 juli 2017 op Grouse Mountain in North Vancouver te verpulveren.

2019-09-07T13:49:54+00:00