De Halunder Jet, de nieuwe ferry tussen Vancouver en Victoria

Halunder Jet ferry Victoria Vancouver Island

De Halunder Jet is een veerboot met een capaciteit van 587 passagiers en zal vanaf het voorjaar 2018 dienst doen als ferry tussen Vancouver en Victoria, Vancouver Island. De 52-meter lange catamaran  beschikt over 4 vliegtuigmotoren die samen bijna10 duizend pk genereren en daarmee is de Halunder Jet direct ‘The Big Guy’ in de haven. De nieuwe ferry zal passagiers met een snelheid van 66 kilometer per uur tussen beide steden vervoeren.

Achtergrond van de Halunder Jet

Het vaartuig is momenteel nog operationeel op de Noordzee, waar het veerdiensten verzorgt tussen Hamburg and Heligoland. Het schip ondervindt echter technische problemen ten gevolge van de ruige zee in dit deel van de Noordzee. De Salish Sea tussen Vancouver Island en het vasteland van BC geeft die problemen niet, vanwege de beschutte ligging door Vancouver Island. Om die reden is het schip aan Clipper verkocht, een organisatie die in de Pacific Northwest en voor de Canadese westkust transportdiensten verzorgt.

“Clipper is ervan verzekerd dat met deze ferry het juiste schip is aangeschaft voor deze route,” zegt Thomas Haack, CEO van Clipper. “We verzorgen al ruim 30 jaar veilige en betrouwbare veerbootdiensten over en rond de Salish Sea en we weten dat het comfort van de klant voorop staat voor onze nieuwe Vancouver-Victoria-route. De Halunder Jet is de perfecte aanvulling op de Clipper-vloot en komt overeen met onze hoge normen voor klantenservice.”

Uiteraard moet de veerboot tussen Victoria en het vasteland van British Columbia nog onder handen worden genomen, zodat de ferry is voorzien van alle gemakken en de huisstijl die passagiers gewend zijn van de organisatie.

2018-05-13T17:58:36+00:00

One Comment

  1. Alex 15 november 2017 at 23:43 - Reply

    I’ve only used this ship for a trip to Heligoland, but hit is most definitely the most memorable water-transport experience I’ve had in my whole life. Great speed, incredible comfort, well deigned spacious interior with great panoramic windows. It’s pretty sad to see this vessel to leave Germany. Hope it will serve new customers very well 🙂

Leave A Comment