Alaska Highway roadtrip: Highlights en bezienswaardigheden

highlights langs de Alaska Highway

De Alaska Highway roadtrip is zo’n beetje de mooiste die je kan maken in het verre noorden van Canada, zeker met het 75-jarig bestaan van de route in 2017.

De Alaska Highway begint in Dawson Creek, BC en strekt zich uit tot Delta Junction, Alaska. De route neemt je mee door uitgestrekte wildernis, bergachtig terrein en langs kristalheldere gletsjermeren. Onderweg kun je genieten van wilde dieren en stoppen bij historische mijlpalen, zoals Liard River Hot Springs en Kluane National Park in Yukon.

Met de onderstaande highlights langs de Alaska Highway in BC kan je roadtrip al niet meer stuk!

6 Highlights langs de Alaska Highway

1. Kiskatinaw Provincial Park

Kiskatinaw Provincial Park is een 58 hectare groot park in British Columbia en ligt in het noordelijke deel van British Columbia, een klein halfuurtje ten noorden van Dawson Creek. Het park loopt langs de oever van de rivier de Kiskatinaw. Over de rivier ligt een houten, gebogen schraagbrug. Als je in dit parkje stopt, maak dan absoluut een wandeling over deze brug en sta eens stil bij de unieke geschiedenis van de Alaska Highway.

2. Fort Nelson Heritage Museum

Het Fort Nelson Heritage Museum ligt net ten westen van de historische Mile 300 langs de Alaska Highway. Het museum is gevestigd in Fort Nelson, BC. Hier vind je unieke antieke auto’s en aanverwante spullen, zoals oude nummerplaten en andere artefacten. Een groot deel van decollectie is gedoneerd door locals en voorbijgangers.

3. Summit Lake

De campground in Stone Mountain Provincial Park is een perfecte plek om al wandelend de zonsopkomst bij Summit Lake te bewonderen.

Dit provinciale park heeft talloze wandelpaden en natuurlijk is Summit Lake ook prachtig om te gaan kanoën of kajakken.

4. Toad River Lodge

Bereikbaar vanaf de Alaska Highway is de Toad River Lodge rustig en goed onderhouden. Achter het hoofdgebouw ligt een meer en er zijn veel wandelroutes.

Neem de Nonda Creek route voor prachtig uitkijkpunt (360 graden) over de omliggende bergen. Bezoek hier ook de Centennial Falls.

5. Muncho Lake Provincial Park

De Northern Rockies Lodge bij Muncho Lake in Noordelijk British Columbia is een prima plek om te eten en/of te overnachten. De lodge is gunstig gelegen tussen de Liard Hot Springs en de Toad River met een gemakkelijke toegang tot de enorme achterland van de regio Muskwa Kechika. De faciliteiten omvatten een hotel, motel, gezellige hutten, lakeshore chalets, een campground voor RV’s, een sauna en een tankstation.

6. Liard Hot Springs Provincial Park

Liard Hot Springs in het noorden van British Columbia bieden een heerlijke gelegenheid om na een lange reis een duik te nemen in de Liard Hot Springs. Het park is goed onderhouden en gemakkelijk bereikbaar vanaf de Alaska Highway.

Een klein wandelingetje van vijf minuten over een boardwalk brengt je bij een plek met een prachtig uitzicht over de hete bronnen in hun prachtige natuurlijke omgeving.

Met deze highlights langs de Alaska Highway ben je al een eind richting het verre Noorden.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies