Niagara Falls en 10 Highlights in de prachtige wijnregio

Highlights Niagara Falls

Vrijwel iedereen die naar Oost-Canada reist, wil graag de Niagara Falls bezoeken. Natuurlijk zijn ze prachtig en mega-indrukwekkend, toch ben je er met een uurtje wel uitgekeken. Persoonlijk vind ik, en ik ben er al zeker wel acht keer geweest nu, de energie die er van afkomt nog wel het meest indrukwekkend. Er hangt daar iets in de lucht…..heerlijk!

Alhoewel het een schitterende ervaring is om de Falls te bezoeken, is het toch best wel een ritje vanaf Toronto, zo’n vijf kwartier rijden voor een enkele reis. Om je bezoek aan Niagara Falls waardevoller te maken geef ik je tien suggesties bij de Falls en directe omgeving om er een leuke dagtrip van te maken.

10 Highlights bij Niagara Falls

1.Hornblower Niagara Cruises

Ga aan boord van de Hornblower en ervaar de Niagara Falls optimaal. Voel de mist die van de watervallen af komt en ervaar het razende gedonder van de enorme hoeveelheden water die zich de afgrond in storten. Met een 360-graden vrij uitzicht kom je op zeer korte afstand van zowel de Bridal Veil Falls als de Horseshoe Falls.

2.Niagara Parks Botanical Gardens & Butterfly Conservatory

Dit park ligt op tien minuten rijden van Niagara en heeft een oppervlakte van 40 hectare met prachtige tuinen en een wereldberoemde rozentuin met maar liefst 2400 rozen. In de indoor Butterfly Conservatory vind je meer dan 2.000 tropische vlinders die hier rondvliegen tussen de tropische planten en bomen.

3.Beklim de Skylon Tower

De Skylon Tower is een legendarische attractie voor bezoekers bij de Niagara Falls. Vanaf het observatiedek op een hoogte van 160 meter, heb je een adembenemend uitzicht op de Falls en op de omgeving. Het dek draait 360 ​​graden, maar zo langzaam dat je de beweging niet eens voelt. Deze toren biedt je een onvergetelijk uitzicht.

Evenals op het observatiedek, kun je ook genieten een uitstekend diner op deze hoogte. Houd er rekening mee dat dit wel prijzig kan zijn.

4.Zipline naar de watervallen

‘Vliegen’ met een panoramisch uitzicht: deze adrenaline attractie is een sensationele manier om de watervallen te ervaren vanaf een 670 meter lange zipline. Vanaf een hoogte van 67 meter bereik je snelheden die kunnen oplopen tot wel 70 kilometer per uur. Deze attractie zorgt gegarandeerd voor een kick, en dat tegen het adembenemende panoramisch uitzicht op de watervallen.

5.Journey Behind the Falls

Natuurlijk zijn de Niagara Falls sensationeel om te bezoeken, maar het kan nog beter! Het geluid is als de donder, de aanblik is ontzagwekkend! Begeef je naar het hart van de Niagara en ga staan waar de machtige Horseshoe Falls vanaf een hoogte van 13 verdiepingen naar beneden dondert.  Met de Journey Behind the Falls ervaar je hoe het is dat er elke seconde meer dan 2800 kubieke meter water zich over de rand stort met een snelheid van 65 kilometer per uur.

Je vindt Journey Behind the Falls op de rand van de Canadese Horseshoe Falls, in het Table Rock Welcome Centre. Daar neem je de lift 45 meter naar beneden. Dwars door de gesteenten zijn er tunnels aangelegd die je leiden naar de Cataract Portal en Portal Great Falls.

6.Bezoek de talloze Wineries

De regio van Niagara is gezegend met een onderscheidend microklimaat dat perfect is voor wijngaarden. Zodoende vind je in deze streek maar liefst 90 wijnhuizen. Hoewel ze zijn allemaal een bezoekje waard, moet je dan wel erg dorst hebben.

Zorg dat je bij een bezoek zeker proeft van de beroemde Canadese Icewine. Deze typisch Canadese specialiteit wordt gemaakt door het extraheren van de zoete nectar van bevroren-geoogste druiven.

Tijdens de zomermaanden zijn er ook diverse wijnfestivals die zeker een bezoek waard zijn.

7.Niagara Glen Nature Areas

Ga op avontuur diep in het Great Gorge Nature Reserve. Daar vind je de unieke locatie van de Niagara Glen. Hier wandel je door een natuurgebied met meer dan 4 kilometer aan paden door een ongerept park, waar je keien passeert die door de Niagara Falls duizenden jaren geleden zijn achtergelaten.

8.Jet Boating

Voor een verfrissende en onvergetelijke ervaring bij de Niagara Falls ga je met een jet boat de Niagara River op. Met deze 29-kilometer lange tocht maak je niet alleen een spectaculaire boat trip, maar leer je tevens over de geschiedenis en de geologie van de prachtige Niagara River. Je komt langs de Devil’s Hole Rapids en de beroemde Whirlpool Rapids – een paar kilometer stroomafwaarts van de Niagara Falls.

9.Niagara Helicopter Tour

Om de Niagara Falls werkelijk vanuit het meest sensationele perspectief te bekijken, is een exclusieve helikoptervlucht de beste manier. Tijdens deze vlucht stijg je op vlieg je over alle belangrijke bezienswaardigheden in Niagara waaronder de Niagara River, de Whirlpool Rapids, de Niagara Falls zelf natuurlijk en de American Falls.

Besluit je deze toch wel prijzige helikoptervlucht te maken, neem dan absoluut je camera mee, want dit is echt een onvergetelijke ervaring!

10.Wandel over de Rainbow Bridge

De Rainbow Bridge is de boogbrug die de stad Niagara Falls, Canada verbindt met het deel van de stad in de VS. Je kunt over de brug van Canada naar de States lopen, maar neem dan wel je paspoort mee. Ben je nog nooit in de VS geweest? Dan raad ik je af deze wandeling te maken, want bij de douane Zijn ze geneigd je compleet door te lichten en dat kan flink wat tijd kosten. In dat geval is het beter om maar tot de helft te lopen waar de grensovergang is. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het dal waar de Niagara River doorheen stroomt.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Veelgestelde vragen

Waar liggen de Niagara watervallen?

De Niagara watervallen bevinden zich op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. Ze liggen in het oostelijke deel van Noord-Amerika, bij de Great Lakes, tussen de staat New York in de VS en de Canadese provincie Ontario. De watervallen liggen in de Niagara River, die stroomt van Lake Erie naar Lake Ontario. De stad Niagara Falls in de staat New York en de stad Niagara Falls in de provincie Ontario, liggen bij de watervallen en dienen als toegangspunten voor toeristen die dit natuurlijke wonder willen bezoeken.

Wat is de afstand van Toronto naar Niagara Falls?

De afstand tussen Toronto (Pearson Airport) en Niagara Falls is 123 kilometer en een reistijd van vijf kwartier tot anderhalf uur. Kom je vanuit hartje Toronto, dan moet je er 0,5 tot 1 uur bij optellen, afhankelijk vanuit welk deel van Toronto je reist. De reistijd is, afhankelijk van de omstandigheden, 1,5 tot 2,5 uur.

Hoe hoog zijn de Niagara watervallen?

De Niagara Watervallen bestaan eigenlijk uit drie watervallen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Dit zijn de hoogtes van elk van de watervallen:

  1. Horseshoe Falls: De Horseshoe Falls is de grootste van de drie en bevindt zich grotendeels aan de Canadese kant van de grens. Deze heeft een hoogte van 57 meter en ontleent zijn naam aan de halfronde vorm die lijkt op een hoefijzer.
  2. American Falls: De American Falls bevindt zich aan de Amerikaanse kant van de grens. Deze waterval heeft een hoogte van ongeveer 21 meter.
  3. Bridal Veil Falls: De Bridal Veil Falls is een kleinere waterval die zich naast de American Falls bevindt. Deze heeft een hoogte van ongeveer 24 meter.

De totale hoogte van de Niagara Watervallen wordt gemeten vanaf de bovenkant van de waterval tot het punt waar het neerstortende water onderaan de waterval terechtkomt.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies