De leukste highlights van Nanaimo, Vancouver Island

highlights van Nanaimo Vancouver Island

Nanaimo is een plaats die bijzonder geschikt is om een paar dagen te verblijven tijdens je vakantie naar Vancouver Island. Hoewel de meeste toeristen het eiland in een paar dagen denken te kunnen zien, is het doodzonde om even langs de populaire bestemmingen op Vancouver Island te rijden en vervolgens op het vasteland naar Banff National Park en Jasper National Park te crossen. Gehaastheid hoort niet bij Vancouver Island. Om die reden adviseer ik je om zeker even de tijd te nemen voor de highlights van Nanaimo.

Gelegen aan de spreekwoordelijk ruggengraat (highway 19) van het wegennet op Vancouver Island, is Nanaimo natuurlijk een uitstekende stad om een paar dagen te gebruiken als uitvalsbasis. In de stad heb je prima voorzieningen en accommodatie voor elk budget en bovendien is de centrale ligging perfect om de omgeving te gaan ontdekken.

Highlights van Nanaimo

Kajakken

De haven van Nanaimo is een perfect startpunt om de schitterende kustlijn rondom de stad per kajak te verkennen. Kajak naar het nabijgelegen Newcastle Island Marine Provincial Park voor de schitterende natuur of vaar heerlijk relaxed langs de Harbourfront Walkway.

Wandelen

Het is ontzettend leuk het stadscentrum te voet te verkennen. In en rond de stad zijn er meer dan 200 wandelroutes beschikbaar. Bezoek het Nanaimo Bastion, wandel langs de haven of ga gewoon lekker met een bakkie Tim Hortons op een bankje kijken hoe de veeboten af en aanvaren.

Wandel bijvoorbeeld naar de top van Mt. Benson. Deze hike duurt 3-4 uur heen en terug. Onderweg kun je een hapje eten en genieten van het uitzicht aan de top. Hoewel de route niet steil is, zijn er een paar stukken die wat steiler zijn, dus zorg voor geschikt schoeisel. Op heldere dagen heb je een geweldig uitzicht over de Salish Sea.

Bekijk de wandelroutes van Tourist Information Nanaimo.

Duiken

Ja, duiken inderdaad! Wist je dat Vancouver Island tot de beste duikplekken ter wereld behoort? De beroemde duiker Jacques Cousteau Vancouver Island na de Rode Zee noemde als de beste duikplek ter wereld?

Nanaimo is de thuisbasis van 3 fascinerende wrakduiken. In 1997 werd de HMCS Saskatchewan, een 366-voets marineschip, afgezonken voor de kust van Nanaimo om een kunstmatig rif te creĆ«ren. De Saskatchewan werd verenigd op de oceaanbodem door de HMCS Cape Breton, een ander Canadees marineschip, nu erkend als ‘s werelds grootste kunstmatige rechtopstaande rif. In februari 2005 liet de Nanaimo Dive Association een derde schip zinken, de RivTow Lion. Dus Nanaimo hoort absoluut tot de topbestemmingen als je wilt duiken op Vancouver Island.

Bezoek het Nanaimo Bastion

Het Nanaimo Bastion is een achthoekige toren aan de haven van Nanaimo en diende van oudsher om de omgeving te kunnen overzien. De toren werd door de Hudson’s Bay Company gebouwd tussen 1853 en 1855 om de omgeving van zowel vanaf zee als vanaf land in de gaten te kunnen houden en zo de veiligheid van de mijnwerkers te kunnen garanderen.

Tegenwoordig is het een goed bewaard monument en een iconisch gebouw dat tot de highlights van Nanaimo behoort.

Bezoek het Nanaimo Museum

Het Nanaimo Museum is de beste plek om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van deze stad. Het museum vind je in het hartje van het centrum. Er zijn een aantal permanente tentoonstellingen, zoals de Hub City, waarin prachtig wordt weergegeven hoe Nanaimo als knooppunt met het vasteland is gegroeid tot hoe het nu is. De tentoonstelling Timber! geeft een mooi inkijkje in hoe de houtindustrie van invloed is geweest op de stad. Bezoek de website van het Nanaimo Museum.

Nanaimo is een heerlijke stad om te bezoeken en waar je echt het vakantiegevoel zult ervaren dat de stad uitstraalt. Natuurlijk is er veel meer te doen dan de bovenstaande highlights van Nanaimo, maar ik kan me voorstellen dat je de andere highlights van Vancouver Island ook wilt bezoeken.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies