De leukste highlights van Nanaimo, Vancouver Island

Nanaimo Vancouver Island Highlights

Nanaimo is een plaats die bijzonder geschikt is om een paar dagen te verblijven tijdens je vakantie naar Vancouver Island. Hoewel de meeste toeristen het eiland in een paar dagen denken te kunnen zien, is het doodzonde om even langs de populaire bestemmingen op Vancouver Island te rijden en vervolgens op het vasteland naar Banff National Park en Jasper National Park te crossen. Gehaastheid hoort niet bij Vancouver Island. Om die reden adviseer ik je om zeker even de tijd te nemen voor de highlights van Nanaimo.

Gelegen aan de spreekwoordelijk ruggengraat (highway 19) van het wegennet op Vancouver Island, is Nanaimo natuurlijk een uitstekende stad om een paar dagen te gebruiken als uitvalsbasis. In de stad heb je prima voorzieningen en accommodatie voor elk budget en bovendien is de centrale ligging perfect om de omgeving te gaan ontdekken.

Over Nanaimo

Nanaimo ligt aan de oostkust van Vancouver Island en is het regionale knooppunt voor de regio Centraal-Vancouver Island. Voor de beeldvorming: Nanaimo heeft rond de 100.000 inwoners en is dus vergelijkbaar met een stad als Alphen aan den Rijn of Leeuwarden, De stad ligt op ongeveer 111 kilometer ten noordwesten van Victoria, hetgeen neerkomt op ongeveer een uur en twintig minuten rijden zonder stops. De stad ligt aan de oostkust van Vancouver Island en kijkt uit over de Straat van Georgia en bij helder weer zie je in de verte het vasteland van British Columbia.

De lokale economie van Nanaimo draait voorap op bosbouw, mijnbouw en toerisme. Daarin vervult de haven van de stad een belangrijke rol. Daar komen en vertrekken dagelijks veerboten en vrachtschepen die hun vracht en passagiers van een naar het vasteland transporteren.

Recept Nanaimo Bar, een lokale delicatesse (belangrijkste highlights van Nanaimo!!)

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Nanaimo is de Nanaimo Bar, een heerlijke Canadese lekkernij, vernoemd naar de stad. Deze delicatesse is gebakje dat uit drie laagjes is opgebouwdmet reepjes in laagjes, met een rijkelijk gevulde chocoladefudge. De drie lagen bestaan uit een basis van crackerkruimels en chocolade, een custardsmaak glazuur en dan zijn ze afgewerkt met een chocolade coating. Als je dit eenmaal hebt geproefd, weet je zeker dat je in het koude Nederland altijd een heerlijk recept hebt, waarmee je geweldige vakantieherinneringen kunt ophalen.

De instructies voor het maken van deze heerlijke Nanaimo bars lijken misschien lang en complex, maar de vervelend, maar deze smakelijke traktaties zijn verrassend genoeg super eenvoudig te maken. Het is tenslotte een no-bake reep.

Nanaimo reep ingrediënten

 • 1 kopje boter, verzacht, verdeeld
 • 5 eetlepels ongezoet cacaopoeder
 • ¼ kopje witte suiker
 • 1 ei, geklopt
 • 1 ¾ kopje Graham cracker kruimels
 • 1 kopje kokosvlokken
 • ½ kopje fijngehakte amandelen (optioneel)
 • 3 eetlepels vloeibare slagroom
 • 2 eetlepels custardpoeder
 • 2 kopjes suiker
 • 4 blokjes pure chocolade (melk wordt te zoet)
 • 2 theelepels boter

Hoe maak je Nanaimo Bars?

 • Meng in een au-bain-marieschaal de 1/2 kop boter, cacaopoeder en suiker. Roer af en toe tot je een gladde massa krijgt. Voeg het ei toe en roer tot het dik is, 2 tot 3 minuten.
 • Haal van het vuur en meng de Graham cracker kruimels, kokos en amandelen erdoor. Druk de massa op de bodem van een niet-ingevette 20x20cm schaal.
 • Klop voor de middelste laag de resterende 1/2 kop boter, vloeibare slagroom en custardpoeder tot een licht en luchtig mengsel. Meng de suiker tot een gladde massa. Verdeel over de onderste laag in de schaal. Laat opstijven.
 • Terwijl de tweede laag afkoelt, smelt je de pure chocolade en 2 theelepels boter samen in de magnetron of op laag vuurtje.
 • Smeer het opgestijfde mengsel over de bodem uit.
 • Verdeel het gesmolten chocolademengsel over de afgekoelde twee lagen als topping en laat alles in de koelkast opstijven voordat je ze in blokjes snijdt.

Nanaimo Bars Recept

Toerisme en recreatie in Nanaimo

Nanaimo staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en recreatieve mogelijkheden in de buitenlucht. De stad heeft heerlijke plekken aan het water, parken en nabijgelegen bergen, waardoor het een toevluchtsoord is voor buitenliefhebbers.

Nanaimo organiseert het hele jaar door verschillende culturele en gemeenschapsevenementen. Enkele opmerkelijke evenementen zijn het Nanaimo Marine Festival en de Bathtub Race, die deelnemers en toeschouwers uit de hele regio aantrekken. De stad heeft ook een levendige kunstscene, met kunstgalerieën, theaters en culturele festivals.

Highlights van Nanaimo

Kajakken

De haven van Nanaimo is een perfect startpunt om de schitterende kustlijn rondom de stad per kajak te verkennen. Kajak naar het nabijgelegen Newcastle Island Marine Provincial Park voor de schitterende natuur of vaar heerlijk relaxed langs de Harbourfront Walkway.

Wandelen

Het is ontzettend leuk het stadscentrum te voet te verkennen. In en rond de stad zijn er meer dan 200 wandelroutes beschikbaar. Bezoek het Nanaimo Bastion, wandel langs de haven of ga gewoon lekker met een bakkie Tim Hortons op een bankje kijken hoe de veeboten af en aanvaren.

Wandel bijvoorbeeld naar de top van Mt. Benson. Deze hike duurt 3-4 uur heen en terug. Onderweg kun je een hapje eten en genieten van het uitzicht aan de top. Hoewel de route niet steil is, zijn er een paar stukken die wat steiler zijn, dus zorg voor geschikt schoeisel. Op heldere dagen heb je een geweldig uitzicht over de Salish Sea.

Bekijk de wandelroutes van Tourist Information Nanaimo.

Duiken

Ja, duiken inderdaad! Wist je dat Vancouver Island tot de beste duikplekken ter wereld behoort? De beroemde duiker Jacques Cousteau Vancouver Island na de Rode Zee noemde als de beste duikplek ter wereld?

Nanaimo is de thuisbasis van 3 fascinerende wrakduiken. In 1997 werd de HMCS Saskatchewan, een 366-voets marineschip, afgezonken voor de kust van Nanaimo om een kunstmatig rif te creëren. De Saskatchewan werd verenigd op de oceaanbodem door de HMCS Cape Breton, een ander Canadees marineschip, nu erkend als ’s werelds grootste kunstmatige rechtopstaande rif. In februari 2005 liet de Nanaimo Dive Association een derde schip zinken, de RivTow Lion. Dus Nanaimo hoort absoluut tot de topbestemmingen als je wilt duiken op Vancouver Island.

kayakken Vancouver Island Nanaimo

Bezoek het Nanaimo Bastion

Het Nanaimo Bastion is een achthoekige toren aan de haven van Nanaimo en diende van oudsher om de omgeving te kunnen overzien. De toren werd door de Hudson’s Bay Company gebouwd tussen 1853 en 1855 om de omgeving van zowel vanaf zee als vanaf land in de gaten te kunnen houden en zo de veiligheid van de mijnwerkers te kunnen garanderen.

Tegenwoordig is het een goed bewaard monument en een iconisch gebouw dat tot de highlights van Nanaimo behoort.

Bezoek het Nanaimo Museum

Het Nanaimo Museum is de beste plek om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van deze stad. Het museum vind je in het hartje van het centrum. Er zijn een aantal permanente tentoonstellingen, zoals de Hub City, waarin prachtig wordt weergegeven hoe Nanaimo als knooppunt met het vasteland is gegroeid tot hoe het nu is. De tentoonstelling Timber! geeft een mooi inkijkje in hoe de houtindustrie van invloed is geweest op de stad. Bezoek de website van het Nanaimo Museum.

Nanaimo is een heerlijke stad om te bezoeken en waar je echt het vakantiegevoel zult ervaren dat de stad uitstraalt. Natuurlijk is er veel meer te doen dan de bovenstaande highlights van Nanaimo, maar ik kan me voorstellen dat je de andere highlights van Vancouver Island ook wilt bezoeken.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies