De 6 leukste highlights van Ottawa, de Canadese hoofdstad

highlights van Ottawa

De leukste highlights van Ottawa op een rijtje zetten  is niet eenvoudig. In deze altijd actieve stad is het hele jaar rond veel te doen. Dus of je nu gaat fietsen, roeien, skiën of vogels kijken, in Ottawa kan het. De grote keuze aan festivals, musea en galerieën maakt het niet eenvoudig om te kiezen. Er is simpelweg teveel te doen als je er een of twee dagen naartoe gaat. Wij zetten de echte highlights voor je op een rijtje. Hier is mijn top 6 voor Ottawa.

De 6 leukste highlights van Ottawa

1.Ga lekker naar buiten in de Green Belt

De Greenbelt is een groene zone van meer dan 20.000 hectare natuur en verbindt Ottawa met het aan de andere zijde van de rivier gelegen Gatineau Park.  Het landschap wordt gekarakteriseerd met boerderijen, bossen en wetlands. In de zomer is het heerlijk om een paar fietsen te huren en de Greenbelt te gaan verkennen. In de winter kan dit natuurlijk al langlaufend of op snowshoes. Ook is het heerlijk al peddelend bvanaf de Ottawa River de stad te bezichtigen.

2.Proef de eersteklas cultuur in Ottawa

De hoofdstad heeft musea, galerieën en theaters van werreldklasse. Bezoek zeker de National Gallery of Canada waar The Group of Seven Paintings wordt geexposeerd. Deze groep aparte landschapsschilders stammen uit de Engelse school van de jaren 1930 en durven de ruwe natuurlijke natuur van Canada te schilderen in hun eigen stijl. Let ook zeker op de werken van Emily Carr over het leven van de First Nations.

Verlaat de hoofdstad ook zeker niet zonder een bezoek aan de Diefenbunker, de ondergrondse bunker die stamt uit de Koude Oorlog, waarin de premier met zijn 535 overheids- en defensiefunctionarissen had moeten overleven na een nucleaire aanval.

3.Duik in de politieke geschiedenis

Ottawa is de thuisbasis van de federale overheid en het kloppende hart van politiek Canada. Parliament Hill is dan ook de prominent aanwezig in de stad Ottawa. In het parlementsgebouw kun je een interessante rondleiding krijgen met (voor mij) als hoogtepunt de nationale bibliotheek.

Op het terrein van Parliament Hill staan meer dan 20 standbeelden en monumenten, waaronder prominenten van de Canadese politieke geschiedenis. Ga bij de rondleiding door het parlementsgebouw ook zeker de klokkentoren in, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Van begin juli tot begin september is ’s avonds Parliament Hill ‘the place to be’. Je kunt dan de spectaculaire lasershow Northern Lights zien, die onder begeleiding van een 5.1 surround op het neogotische middenblok van het parlementsgebouw wordt geprojecteerd.

4.Wees hip en proef de nieuwste trends

Maak absoluut een wandeling door de trendy wijk Westboro. Hier vind je heerlijk eten dat uiteenloopt van veganistische haute cuisine tot zeer decadente Wagyu hamburgers. Deze wijk heeft ook talloze leuke boetiekjes.

5.Ga op zoek naar stads wildlife

In de directe omgeving van de stad zal je geen lynxen en dergelijke tegenkomen, maar mooie uilen, schildpadden, coyotes, bevers, muskusratten en skunks kun je wel tegenkomen.

6.Proef de heerlijke lokale biertjes

De ambachtelijke bierscene is een levendige cultuur in Ottawa. Dit komt door de grote aantallen Duitsers die in de stad terechtkwamen na de Tweede Wereldoorlog. Het is leuk om proeverijen te bezoeken bij brouwerijen zoals Kichesippi of Beyond the Pale. Je kan ook een bier tour doen met bijvoorbeeld Brew Donkey Tours of lekker gaan proeven bij de Craft Beer Market, een restaurant met meer dan 100 soorten bier van de tap.

Met de bovenstaande zes highlights van Ottawa maak je je bezoek aan de hoofdstad in ieder geval zeker tot een succes!

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies