De leukste highlights van Vancouver City

highlights van Vancouver City bezienswaardigheden

Voor veel vakantiegangers die naar West-Canada op vakantie gaan, is Vancouver het startpunt van de reis. Een bezoek aan deze altijd bruisende stad is dan ook absoluut een moetje. Ook al hou je niet van het stadsleven en ga je naar Canada toe voor de natuur, van deze stad ga je ab-so-luut houden! Ik zet de allerleukste highlights van Vancouver City voor je op een rijtje.

Over Vancouver

Vancouver is de grootste stad van de provincie British Columbia en ligt aan de westkust. Iconisch zijn het altijd drukke havengebied waar zeeschepen af en aan varen, het prachtige stadspark Stanley Park en het flitsende zakencentrum met torenhoge kantoorgebouwen.

De stad ligt aan de Straight of Georgia, een deelzee van de Grote Oceaan. Inwoners van Vancouver worden Vancouverites genoemd en de stad dankt zijn naam aan de Engelse kapitein George Vancouver, een afstammeling van het Nederlandse geslacht Van Coevorden. Hij reisde in de achttiende eeuw grote delen van British Columbia af om alles in kaart te brengen.

Met ongeveer 650.000 inwoners is de stad niet bijzonder groot, maar in het hele stedelijke gebied GVA (Greater Vancouver Area) wonen ruim 2,5 miljoen mensen. Vancouver staat bekend als een dure stad per vierkante meter woon- of kantoorruimte en staat hiermee wereldwijd op de 56e plek.

De Vancouverites horen bij de gelukkigste stedelijke bewoners ter wereld en dat kun je als bezoeker aan de stad ook zeker wel een beetje merken: vrolijke en hulpvaardige mensen die over het algemeen goed verdienen. Helaas is de kloof tussen arm en rijk wel groot.

Leukste highlights van Vancouver City

Aangezien Vancouver een stad is die bol staat van de highlights, is het onmogelijk in een blog alle bezienswaardigheden en leuke activiteiten op te sommen. Ik zet de leukste highlights van Vancouver City voor je op een rijtje.

Stanley Park

Vancouver is natuurlijk een beredrukke stad waar het leven 24/7 door raast. Stanley Park is dan een heerlijke oase in de drukke stad. In dit grote stadspark kom je helemaal tot rust. Vanuit het stadscentrum ligt het park op loopafstand en is het een heerlijke wandeling langs de enorme haven. In het park kun je heerlijk wandelen, het Vancouver Aquarium bezoeken of de totempalen bezoeken.  Midden in het park omring je je heerlijk met natuur en is het nauwelijks voor te stellen dat je in een drukke wereldstad als Vancouver bent.

Veel Vancouverites gaan hier lekker hardlopen, fietsen of wandelen. Bezoekers van de stad kunnen een paar fietsen huren en langs de hele Seawall rijden, een prachtige rit langs de haven en door Stanley Park. Voor mij persoonlijk is Stanley Park absoluut een van de mooiste highlights van Vancouver City.

Fietsen langs de Vancouver Seawall

De Vancouver Seawall is de 28-kilometer lange route langs Stanley Park en het havengebied van Vancouver. Het schitterende traject is een heerlijke route om wandelend of per fiets af te leggen, zeker op een zomerse avond als de zon in de zee zakt. Lees meer over de Vancouver Seawall.

Vancouver Aquarium

Met meer dan 50.000 zeedieren is het Vancouver Aquarium een must-see als je in de stad verblijft. Schattige zeeotters, prachtige kwallen, dolfijnen en haaien, je vindt er buitengewoon veel soorten.

Met name het deel van de BC Coast in het museum is een aanrader. Hier maak je namelijk kennis met de enorme biodiversiteit van de Salish Sea, de zee tussen het vasteland en Vancouver Island. De Salish Sea is voor kenners een walhalla en bovendien bijzonder populair als duikbestemming. De beschutte ligging van de Salish Sea en het zachte klimaat zorgen dat dit gebied een uitstekende ‘kraamkamer’ is voor vele soorten walvissen en deze worden hier dan ook veelvuldig waargenomen. Jacques Cousteau, de beroemde duiker, noemde de kust van Vancouver Island na de Rode Zee de beste duiklocatie ter wereld.

In het Vancouver Aquarium is er ook een schitterend 4D Experience Theater, waarbij een interessante 3D-film wordt gecombineerd met spannende zintuiglijke effecten. Bezoek de website van het Vancouver Aquarium.

Vancouver Art Gallery

Vancouver is een kunstzinnige stad, althans, al decennia lang heeft de stad veel artiesten aangetrokken. Niet alleen straatartiesten, maar ook schilders, beeldhouwers en andere kunstenaars voelen zich aangetrokken tot Vancouver City.

De Vancouver Art Gallery is een bekende plek voor kunstliefhebbers. Hier vind je de baanbrekende historische en hedendaagse tentoonstellingen en kun je kunstwerken bewonderen van Canadese, inheemse en internationale afkomst.

De Vancouver Art Gallery heeft internationaal gezien een hoog aanzien en is in Noord-Amerika een van de vooraanstaande instellingen op het gebied van beeldende kunst.

Grouse Mountain

Grouse Mountain is een berg die op ongeveer een kwartiertje rijden ligt van Downtown Vancouver. Het resort is het gehele jaar door een grote trekpleister en niet alleen voor toeristen, maar ook de Vancouverites zelf komen hier graag. In de winter kun je hier lekker skiën en tijdens de lange zomeravonden is het vanaf boven schitterend om neer te kijken op de flitsende binnenstad of om de zonsondergang te bekijken. Het panoramische uitzicht over de stad, de oceaan en de omliggende bergen is werkelijk adembenemend.

Bovenop de berg vind je een restaurant, leuke attracties voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, zoals ziplines, paragliding en helikoptertours. Bezoekerstip: bezoek Grouse Mountain ’s avonds en bewonder de zonsondergang vanaf de top van de berg.

Vancouver Lookout

Het Vancouver Lookout Harbor Center ligt in hartje Vancouver en biedt een schitterend 360° uitzicht over de binnenstad en het havengebied. Ook heb je vanaf dit uitkijkpunt uitzicht op de majestueuze North Shore Mountains en misschien zelfs Vancouver Island bij helder weer.

Met een glazen lift aan de buitenkant van de toren schiet je in 40 seconden van straatniveau naar het observatiedek op 167 meter hoogte. Bij aankomst heb je rondom een schitterend uitzicht over een van de prachtigste en meest bruisende steden ter wereld.

Capilano Suspension Bridge

De Capilano Suspension Bridge ligt in het District of North Vancouver en overspant de Capilano River. De hangbrug is 140 meter lang en 70 meter beneden je stroomt het water van de Capilano River. Naast de brug kun je de prachtige omgeving ook bekijken vanuit het Treetops Adventure, een traject van boardwalks in de hoogte. Op deze manier kun je de omgeving verkennen als een eekhoorn op soms wel 33,5 meter boven de grond.

Ook is er de Capilano Cliffwalk. Deze wandelroute loopt langs de granieten kliffen in een reeks van smalle bruggen, trappen en platforms door het regenwoud.

FlyOver Canada

Fly Over Canada is een van de vetste highlights van Vancouver City. Hier zie je het landschap van Canada als nooit tevoren! FlyOver Canada maakt gebruik van de modernste technologie om je vanuit een ‘birds view’ het prachtige Canada te bekijken.

Je hangt daarbij met je benen bungelend in een soort rollercoasterstoel, voor een bolvormig scherm van 20 meter terwijl de film om je heen wordt afgespeeld. In een opwindende reis vlieg je over Canada, van oost naar west. De special effects, zoals wind, mist en geuren, zorgen dat de ervaring zó levensecht is, dat dit echt onvergetelijk is!

Dit is ab-so-luut een van de mooiere en educatieve highlights van Vancouver City. Bekijk het spectaculaire Gros Morne National Park op Newfoundland vanuit de lucht…of vlieg over de adembenemende Muskoka Region in Ontario. Na deze ervaring ben je nóg meer verliefd op Canada!

Bezoek de website van FlyOver Canada.

Granville Island

De markt van Granville Island is een leuke attractie om te bezoeken. Je vind hier een gezellige farmers market waar dagverkopers en kunstenaars hun lokale producten aanbieden. Met meer dan honderd verschillende verkopers in stalletjes worden werkelijk de meest uiteenlopende dingen verkocht, zoals lekkere verse kruidenkaas, kunstobjecten en veel, heel veel lokale lekkernijen. Als je Granville Island bezoekt is het leuk om de oversteek te maken met de Aquabus watertaxi.

Met deze 9 highlights van Vancouver City hoef je je echt niet te vervelen. De meeste mensen komen voor de natuur van West-Canada en vermijden de stad als het even kan. Toch raad ik je aan om de stad Vancouver te bezoeken. Persoonlijk houd ik helemaal niet van winkelen, maar het stadscentrum is echt bijzonder gezellig en leuk om te verblijven, ook als stedentrip.

2019-06-20T10:24:33+00:00

Leave A Comment