Highlights van Victoria op Vancouver Island

highlights van Victoria Vancouver Island Canada Inner Harbour

Victoria is de grootste stad van Vancouver Island en tevens de hoofdstad van de provincie British Columbia, dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken: Vancouver. De stad heeft met zijn outskirts een inwoneraantal van 400.000. Met zijn rijke cultuur en uitstekende klimatologische omstandigheden is het dan ook eenvoudig om de highlights van Victoria op te sommen.

De centrale ligging maakt het een belangrijke haven voor Vancouver City (100 kilometer afstand), Seattle, USA (50 kilometer afstand) en Port Angeles, USA (40 kilometer afstand). Het stadscentrum kenmerkt zich met prachtige gebouwen uit de Engelse koloniale tijd, mooie bloembakken en een beregezellige haven, waar er altijd een gezellige bedrijvigheid is.

Highlights van Victoria, Vancouver Island

Inner Harbour

De Inner Harbour vormt het kloppende hart van de stad en de gehele stad is hieromheen gebouwd. Vrijwel iedereen die bij de Inner Harbour van Victoria is geweest noemt het een van de mooiste havens ter wereld. De haven heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het eerste gebruik van de First Nations die het als een natuurlijke haven gebruikten.

Tegenwoordig is de Inner Harbour een altijd bedrijvige plek waar kleine schepen en pleziervaart voortdurend in en uit de haven vaart. Maar het is niet alleen de scheepvaart die de haven zo gezellig maakt. Elk jaar tijdens de zomermaanden is dit ook het toneel van gezellige festivals, concerten en festiviteiten.

Wanneer je Victoria bezoekt is een bezoek aan de haven een absolute must. Overweeg ook zeker om ’s avonds nog even rond te wandelen, want als de lichtjes eenmaal ontstoken zijn, is het net of je in een sprookje terecht bent gekomen.

Inner Harbour Victoria Vancouver Island

Beacon Hill Park

Beacon Hill Park is een stadspark van 80 hectare groot en een heerlijk gebied om tijdens warme zomerdagen de schaduw en rust op te zoeken. Zeker met kleine kinderen kun je hier uitstekend terecht, want er zijn twee speeltuinen, een waterpark en sportvelden.

Royal BC Museum

Het Royal BC Museum is niet alleen een van de meest indrukwekkende highlights van Victoria, maar ook bijzonder leuk. Zeker als je van historie en cultuur houdt, dan is dit een walhalla. Hier vind je schitterende First Nations Art, waaronder talloze totempalen, houtsnijwerk en kunst.

Naast de permanente exposities zijn er ook regelmatig wisselende exposities en bovendien is er een IMAX theater. Met ruim 7 miljoen museumstukken kun je hier wel even wat tijd verpozen. Bekijk de website van het Royal BC Museum voor actuele exposities.

Butchart Gardens

De Butchart Gardens zijn onlosmakelijk met Victoria verbonden en een bezoekje aan deze prachtig onderhouden tuinen is dan ook een van de absolute highlights van Victoria. Ruim 100 jaar geleden begon de familie Butchart met de aanleg van de tuin die in de loop der tijd uitgroeide tot een ‘uit de hand gelopen hobby’. In 2004 werden vanwege het 100-jarig bestaan twee totempalen in het park geplaatst, dat inmiddels meer dan een miljoen perkplanten heeft in meer dan 900 soorten, die zijn onderverdeeld in verschillende thema’s, zoals de Japanse tuin, de Rozentuin en de Italiaanse tuin.

Butchart Gardens Highlights van Victoria Vancouver Island

De parlementsgebouwen

In de hoofdstad Victoria staan natuurlijk ook overheidsgebouwen van het lokaal, regionaal en provinciaal bestuur. Deze panden stammen veelal uit het koloniale Engelse kolonistentijdperk en hebben een prachtig statig uiterlijk.

De parlementsgebouwen zijn op doordeweekse dagen geopend voor het publiek tussen 8:30 en 17:00 uur. Je kunt er gegidste tours doen of zelfstandig de gebouwen verkennen. Tijdens het drukke zomerseizoen zijn de gebouwen zelfs de hele week open voor rondleidingen.

Empress Hotel National Historic Site of Canada

Het Empress Hotel National Historic Site of Canada is een vroeg-20e-eeuws stenen hotel, gebouwd in de Chateau-stijl. Het is prominent gelegen aan de Inner Harbour van Victoria. Sinds 1980 staat het hotel geregistreerd als Historic Place, vanwege de architectonische waarde.

Het gebouw werd ooit gebouwd voor de Canadian Pacific Railway. De prachtige ligging met uitzicht op de gezellige haven zorgen dat het een ‘upper class’ hotel is met aanzienlijke tarieven, vergelijkbaar met het Fairmont Hotel bij Lake Louise. De prijzen per nacht kunnen oplopen tot wel 1400 dollar per nacht!

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies