Highway 4, vertragingen op Vancouver Island door wegonderhoud

Highway 4 Port Alberni Tofino Ucluelet Vancouver Island

Voor iedereen die deze zomer naar Ucluelet en Tofino reist op Vancouver Island is dit bericht aan te raden. Aan de Pacific Rim Highway (Highway 4) tussen Port Alberni en Ucluelet/Tofino wordt onderhoud uitgevoerd tussen april 2018 en de verwachting is dat het volledige project zal zijn afgerond tijdens de zomer van 2020.

Het project zal bijdragen aan een veiligere verbinding tussen Port Alberni en de westkust van Vancouver Island. De Pacific Rim Highway is de enige corridor naar de kustgemeenschappen van Ucluelet en Tofino vanaf Highway 19, de ruggengraat van het verkeersnet op Vancouver Island. Ook het Pacific Rim National Park wordt via deze weg ontsloten. Om die reden is het belangrijk dat deze route goed onderhouden blijft om deze gemeenschappen te verbinden en de toeristische sector in de regio te ondersteunen.

Oponthoud

Wanneer je over Highway 4 reist richting Pacific Rim National Park Reserve, Ucluelet en Tofino, houd dan rekening met mogelijke vertragingen die vaak minstens een uur kunnen duren. Er is slechts één rijbaan open.

Het project vangt aan bij Kennedy Lake over een afstand van 1,5 kilometer op ongeveer 14 kilometer van het knooppunt waar de weg zich opsplitst naar Tofino of Ucluelet. De werkzaamheden beginnen aan de voet van Kennedy Hill.

Highway 4 – Wegonderhoud op Vancouver Island

De veiligheidsverbeteringen over de projectlengte van de eerste 1,5 kilometer omvatten:

  • Verbreding van Highway 4 naar twee volle rijstroken en een verharde berm van 1,5 meter breed.
  • Horizontale herschikkingen van de weg om de blinde bochten te vermijden. Ook worden passages van de weg recht gemaakt om 30 km/u bochten te elimineren.
  • Verticale herschikkingen naar de snelweg om de bestaande 12%-stijgingen te verminderen en de 4% bovenaan.
  • Het verwijderen en opblazen van gesteente om het bovenstaande te kunnen realiseren. Ook worden overhangende rotsen verwijderd dat een gevaar vormt voor vrachtwagens, die momenteel over de middellijn moeten rijden om ze te ontwijken.
  • Stabilisatie van de rotshellingen en de geulen langs de weg waarin afgebrokkeld gesteente terechtkomt.
  • De realisatie van een mooie look-out waar men kan pauzeren met een RV, touringcar en zelfs een vrachtwagen.

Projectkosten

Met het gehele project is een bedrag gemoeid van $38.1 miljoen dat is opgebouwd uit het bedrag vanuit de provincie BC ($ 24.600.000) en de regering van Canada ($ 13.500.000). Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via deze link.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies