Horseshoe Lake, Jasper: zwemmen en cliffjumpen

Horseshoe Lake Jasper Alberta zwemmen wandelen cliffjumpen

Het kleine maar prachtige meertje van Horseshoe Lake ligt vlak langs de Icefields Parkway op zo’n 20 minuten rijden onder Jasper. Het hoefijzervormige bergmeertje heeft kraakhelder water en als de zon erop staat kijk je vanaf de oever zo vijf, zes meter naar beneden langs de steile kliffen onderwater.

Wat ik persoonlijk het mooiste vind van dit meertje is dat de meeste toeristen hier keihard voorbij scheuren naar de grote attracties en dat terwijl dit kleine meertje een bijna monumentale schoonheid heeft. De mensen die je hier tegenkomt zijn de kenners of de locals. Het is trouwens ook niet zo moeilijk om hieraan voorbij te rijden, want de parkeerplaats langs de weg valt niet heel erg goed op. Vanaf de parkeerplaats langs Highway 93 is het ongeveer vijf minuten lopen naar de rand van het meert.

Wandelen bij Horseshoe Lake

De steile rotsen rondom het meertje tekenen zich haarscherp af tegen de knalblauwe lucht en als de zon in het water schijnt, zie je direct hoe kraakhelder het water is.

Horseshoe Lake en Athabasca Falls zijn trouwens een uitstekende combinatie voor een leuke dagtrip vanuit Jasper. Bij het meertje kun je heerlijk wandelen. Een hike rond het meer is ongeveer anderhalve kilometer waarbij je flink omhoog gaat en weer flink afdaalt. Aan de achterkant van het meer loop je langs een vrij hoge klif.

Zwemmen en cliffjumpen 

Vanaf de hoge klif aan de achterkant van het meertje zie je tijdens de zomer regelmatig waaghalzen die cliffjumpen vanaf het hoogste punt, zo’n 26 meter de diepte in. Waarschuwing: er is geen toezicht, dus alles geschiedt op eigen risico.

In het meer kun je heerlijk zwemmen, maar door de hoge rotsen rondom het meertje lig je vrij snel uit zon. Bekijk een video over cliffjumping bij Horseshoe Lake.

Nadat je heerlijk hebt gezwommen in Horseshoe Lake kun je later op de middag, wanneer de vele touringcars vol toeristen zijn vertrokken, nog naar Athabasca Falls gaan, dat slechts vier minuten rijden verderop ligt. Geniet daar nog even lekker van de mooie regenboogkleuren in de mist van de waterval.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies