Hotsprings in de Canadese Rockies

hotsprings Rockies Ainsworth Banff Miette

Hotsprings in de Rockies zijn een heerlijke manier om even een dagje te ontspannen tijdens je rondreis door West-Canada. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk highlights zien. De imposante bergtoppen, het vele wildlife, mooie watervallen en vele wijnboerderijen in het zuiden van BC, zorgen echter dat je op zijn tijd ook even ontspanning nodig hebt.

In dit blog zetten we de mooiste hotsprings in de Canadese Rockies voor je op een rijtje.

Hotsprings in de Canadese Rockies

De hotsprings in West-Canada zijn alle van natuurlijke oorsprong en worden al eeuwen gebruikt. Eerst door de oorspronkelijke bewoners, later ook door de kolonisten die ze vervolgens weer uitbaatten voor de toeristen.

Ainsworth Hot Springs ligt aan de westelijke oever van Kootenay Lake, met op de achtergrond de Purcell Mountains. De hotsprings worden gevoed door het natuurlijke, warme bronwater dat stroomt vanaf 46 meter hoger, vanuit een hoefijzervormige grot. Het Ainsworth Hot Springs Resort is het hele jaar geopend en biedt geweldige accommodatie en lekker eten.

Van oudsher werden de warmwaterbronnen gebruikt door de Ktunaxa (uitgesproken als ‘K-too-nah-ha’) indianen. Zij zagen deze bronnen  als een plek om te genezen.  Meer informatie over de Ainsworth Hot Springs.

Banff Upper Hot Springs: De Upper Hot Springs liggen vlak buiten Banff, onderweg naar de Banff Gondola aan de voet van Sulfur Mountain. Het bronwater bevat enorme hoeveelheden mineralen en de indianen wisten eeuwen geleden al wat voor heilzame werking dit had.

De baden hebben temperaturen tussen de 37 en 40 graden. Deze hotsprings liggen het hoogst van allemaal in de Canadese Rockies, namelijk op 1.585 meter. Meer informatie over de Banff Upper Hot Springs

Radium Hot Springs: De Radium Hotsprings liggen langs Highway 95 tussen Cranbrook en Golden in BC, maar zijn ook binnen anderhalf uur bereikbaar vanuit Banff via de Naff-Windermere Hoghway.  Tot eind 1900 maakten de lokale First National dankbaar gebruik van het warme, mineraalrijke water. Daarna claimden de Engelse kolonisten de warmwaterbronnen en maakten er baden. Sindsdien zijn de bronnen een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen.

Meer informatie over de Radium Hot Springs

Miette Hot Springs: De Miette Hot Springs liggen ten noordoosten van Jasper, nog net binnen Jasper National Park. Het zijn de heetste hotsprings van de Rockies en het water dat gebruikt wordt is maar liefst 54 graden. Gelukkig wordt het wel afgekoeld tot een comfortabele 37 tot 40 graden.

Miette Hot Springs wordt pas sinds 1934 uitgebaat, aangezien er tot die tijd geen infrastructuur was om de plek te bereiken. Deze locatie heeft heel handig meegelift op de steeds maar groeiende populariteit van Jasper National Park, waardoor toeristen de warmwaterbronnen altijd veel hebben bezocht. Meer informatie over Miette Hot Springs

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies