Ice Magic Festival, Lake Louise: IJssculpturen en ijskunst

Ice Magic Festival ijssculpturen Lake Louise

Skiën bij Lake Louise in de schilderachtige Rockies tijdens de lange winters is op zich al een belevenis. De aanwezigheid van het Ice Magic Festival maakt een winterbezoek aan Lake Louise echter magisch.

Elk jaar weer verzamelen ijskunstenaars van uit de hele wereld zich voor het prachtige Fairmont Chateau Lake Louise om in drie dagen tijd een prachtig stukje ijskunst te creëren. Met blokken ijs, kettingzagen, maar ook precisiegereedschap toveren de kunstenaars de meest onwaarschijnlijke vormen uit bevroren water.

Natuurlijk is het bij Lake Louise het gehele jaar druk. Tijdens de zomer is het hier heerlijk wandelen in de omgeving en tijdens de lange winter is het een populair skioord. Tijdens het Ice Magic Festival is het echter extra druk. Het daadwerkelijke evenement waarop de ijshouwers hun kunst maken, duurt slechts drie dagen, maar het festival zelf duurt bijna twee weken. Na afloop van het evenement blijven de sculpturen staan, totdat deze door de dooi onveilig worden geacht. Dan pas worden ze opgeruimd.

Ice Magic Festival 2019

Tijdens het Ice Magic Festival 2019 had ik het geluk de ijssculpturen te kunnen bewonderen. Dit was tevens het 25-jarig jubileum van het evenement. Het was eind februari en het was heerlijk weer. Met een temperatuurtje van zo rond min 10 was het in het zonnetje prima te doen.

Wanneer is het ijssculpturen festival bij Lake Louise?

In 2020 is het Ice Magic Festival van 15 – 26 januari bij Lake Louise. Vergis je niet, want na afloop zijn de sculpturen nog zeker een maand te bewonderen. Het leukst is het natuurlijk om het ijssculpturen festival te bezoeken als de kunstenaars bezig zijn aan hun sculpturen en opnieuw wanneer ze voltooid zijn.

Sommige van de ijsblokken wegen wel 150 kilo en met temperaturen diep onder nul, kun je je voorstellen dat de kunstenaars wel bloedfanatiek moeten zijn als ze een paar hele dagen in de kou moeten staan om hun project te voltooien.

Combineer het Ice Magic Festival met skiën

Natuurlijk is het een hele onderneming om naar Banff Lake Louise te reizen en je gaat hier niet alleen naartoe voor het ijssculpturen festival. Aan de overkant van de weg ligt het Lake Louise Ski Resort van wereldklasse. Skien in Banff is bijzonder populair door de grote hoeveelheden poedersneeuw en de verschillende skiresorts, namelijk Sunshine Village, Mount Norquay en natuurlijk Lake Louise.

Ook kan je er voor kiezen om in de directe omgeving te gaan snowshoe-en of langlaufen. In het nabij gelegen plaatsje Banff is natuurlijk ook veel te doen, waar het gonst van de gezellig winkeltjes, restaurantjes en barretjes.

TIP: als je ’s morgens voor 9 uur bij het hotel bent, is er nog vrijwel niemand te bekennen en heb je Lake Louise en de ijssculpturen voor jezelf. Het zonnetje piept dan net boven de bergtoppen uit en dat is pas MAGIC, Ice Magic!

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies