IJsberen spotten in Churchill, Polar Bear Capitol of the world

IJsberen spotten Chuchill Manitoba

Wil je ijsberen spotten? Dan is Churchill, Manitoba de place to be. Hier kan je ijsberen spotten in het wild. Het is dan ook niet voor niets dat dit kleine stadje in het noorden van Manitoba het ‘Bear Capitol of the World’ wordt genoemd. Het is simpelweg een bijzonder geschikte plek om ijsberen te zien in hun natuurlijke habitat.

Naast dat er veel ijsberen voorkomen, is het een bijzonder goede plek om beloega walvissen te zien, aangezien Churchill, Manitoba gelegen is aan de enorme Hudson Baai. Daarnaast is de omgeving van Churchill een vogelaarsparadijs. De omgeving biedt gelegenheid om te wandelen, te kajakken en vanuit Churchill worden talloze tours georganiseerd om de woeste omgeving te verkennen.

Ook is de omgeving van Churchill bijzonder geschikt om het noorderlicht te zien. Deze regio heeft bijzonder weinig lichtvervuiling en ligt vrij noordelijk, dus laat de elektronen maar dansen!

IJsberen spotten in Churchill, Manitoba

Met robuuste toendravoertuigen kan je speciale ijsbeertochten maken. Hierbij rijd je over de toendra om ijsberen te spotten. De beste tijd van het jaar hiervoor zijn de maanden oktober en november, wanneer de beren terugkeren van de toendra in de zomer, naar de jaaggebieden op zeehonden in de winter. Gedurende deze maanden is Churchill dan ook vrijwel altijd volgeboekt.

Andere seizoenen

Ook gedurende de andere seizoenen is er veel te zien in en rond Churchill. Tijdens de zomer is het een heerlijke omgeving om vogels te spotten, te zwemmen of kajakken met beloega’s. En als je geluk hebt, kan je nog altijd een ijsbeer tegen het lijf lopen. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 25 graden, maar kunnen ’s nachts ook dalen tot een graad of 5.

Gedurende de wintermaanden, dus van november tot en met maart, is het de beste periode om hier het Noorderlicht te bewonderen. Wat is er romantischer dan met een hondenslee de donkere nacht in te trekken en warm aangekleed de dansende lichten aan de hemel bekijken? Kanttekeningetje… het kan ’s nachts wel min 45 graden worden…

Hoe kom je in Churchill?

Er lopen vanuit de bewoonde wereld geen wegen naar Churchill, dus de aangewezen manieren zijn of met het vliegtuig of met de trein. Een vlucht vanuit Winnipeg duurt een kleine twee uur.

Met Via Rail Canada kan je vanuit Winnipeg reizen. De treinreis duurt ongeveer 48 uur. Let op dat de dagen waarop de treinen rijden steeds verschillen. Het ene seizoen rijdt er twee keer per week een trein, het andere slechts een keer. Kijk van tevoren voor de zekerheid even op de website van Via Rail. Je kan er ook voor kiezen om met de auto naar Thompson te rijden (halfweg van Winnipeg naar Churchill) en daar op de trein te stappen. Hoe dan ook…de reis van 1700 kilometer naar Churchill is op zich al een belevenis!

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Manitoba

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies