Indian Summer in Canada: waar ga je kijken?

Waar Indian Summer in Canada bekijken

De Indian Summer in Canada is een enorme trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. De korte periode aan het einde van de zomer/begin herfst zorgt dat de bladeren aan de bomen schitterend verkleuren.

Hoe ontstaan die mooie kleuren?

De Indian Summer in Canada is een naam voor de buitengewoon warme, droge periode in het najaar. Vroeger werd deze ook wel ‘oudewijvenzomer’ genoemd. In deze periode kleuren met name de bladeren van de esdoorns, waarmee Canada zo rijk is bedeeld, prachtig oranje-rood.

De verkleurende bladeren tijdens de Indian Summer in Canada worden vooral veroorzaakt door de stoffen die van nature in de bladeren voorkomen. De verhoudingen tussen de verschillende pigmenten in de bladeren veranderen onder invloed van het steeds minder krachtige zonlicht. Hierdoor verkleuren de bladeren sterk.

Als de herfstdagen koel en helder zijn en de nachten koud, maar wel boven nul, dan zijn de verkleuringen op z’n mooist.

Indian Summer Canada Laurentian Mountains Quebec

Waar kan ik de Indian Summer in Canada bekijken?

De Indian Summer in Canada kan je eigenlijk in heel het zuidelijke deel van Canada bekijken (omdat daar de meeste loofbossen zijn), maar er zijn een aantal Canadese regio’s waar je de prachtige kleurenpaletten in alle glorie kunt bekijken. Deze regio’s liggen vooral in het zuidelijke deel van Canada, aangezien daar meer loofbossen voorkomen. In de noordelijke delen komen meer naaldwouden voor.

Nova Scotia/New Brunswick – De kustprovincie Nova Scotia heeft eindeloze loofbossen die prachtig kleuren tijdens de korte herfst. Een prachtige route om de kleurende bladeren te zien is de Cabot Trail op Cape Breton Island. Ook in New Brunswick zijn er veel loofwouden waar de Indian Summer prachtig te zien is. Een mooie plek om daar te bezoeken is Fundy National Park. Een goede indruk van de kleuren zie je in deze fotoreportage.

Québec – Québec heeft enorm veel loofbossen, zeker in de valleien langs de St. Lawrence River. De karmijnrood gekleurde kornoeljes en esdoorns in zuidelijk Québec, afgewisseld met de okergele eiken- en berkenbladeren, hebben veel model gestaan voor prachtige schilderijen. De landelijke regio’s rond Montréal of Québec-City en op de Gaspé Peninsula, zijn met kop en schouders de places to go.

Ontario – Ontario is aanzienlijk dunner bebost dan Québec. Desalniettemin heeft met name Zuid-Ontario nog veel loofbossen. Het populaire Algonquin Provincial Park is gelegen op de scheidslijn tussen naald- en loofbossen. Juist deze scheidslijn maakt dit enorme gebied zo boeiend. Met deze verscheidenheid aan begroeiing is dit ook zeker een plek om te genieten van de Indian Summer in Canada.

Het westen van Ontario, en dan met name de de regio bij Eagle Dogtooth Provincial Park bij het stadje Kenora en het Sleeping Giant Provincial Park bij Thunder Bay zijn geweldig mooi en gelden ook als de beste regio’s voor de Indian Summer in Canada.

British Columbia – Het beroemde Stanley Park is het stadpark van de wereldstad Vancouver en kleurt in het najaar in de fabelachtige kleuren van de Indian Summer. Ook de stadsparken van Victoria en de Butchart Gardens op Vancouver Island zijn schitterende locaties om van de zachte nazomer te genieten. Hoewel het aantal loofbossen in West-Canada beduidend kleiner is, kun je op sommige plekken toch fabelachtige foto’s maken.

Veelgestelde vragen

What are the best places to see the Indian Summer In Canada?

  1. Algonquin Provincial Park, Ontario: Algonquin Park staat bekend om zijn prachtige herfstkleuren. De uitgestrekte wildernis, die meren, rivieren en bossen zijn een geweldige regio om de herfstkleuren van de Indian Summer in Canada te zien. Het enorme provinciale park verandert in de herfst in een geweldig schilderachtig landschap.
  2. Cabot Trail, Nova Scotia: De Cabot Trail is een schilderachtige route die zich langs steile kliffen en door eindeloze loofbossen kronkelt. Gelegen op het heerlijke Cape Breton Island is dit een prachtige route om de herfstkleuren in Canada te zien. Bereid je voor op heel veel stops op uitkijkpunten, want dit is een geweldig stukje Canada, helemaal in de herfst!
  3. Laurentian Mountains, Quebec: De Laurentian Mountains liggen ten noorden van Montreal en zijn een populaire bestemming in alle seizoenen. De uitgestrekte bossen van esdoorns, berken en eiken in de regio zorgen voor een adembenemend schouwspel van herfstbladeren.
  4. Fundy Coastal Drive, New Brunswick: Deze schilderachtige route volgt de kustlijn van de Bay of Fundy en biedt panoramische uitzichten op kliffen, bossen en levendige herfsttinten. Geweldige stops zijn Fundy National Park en het kleine parkje bij de Hopewell Rocks.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies