De Inside Passage, ontdek de ruige kust van British Columbia

Inside Passage British Columbia Canada

De Inside Passage heeft iets magisch. Deze legendarische boottocht door de kustwateren van British Columbia is moeilijk te omschrijven, want het is iets wat je moet hebben meegemaakt.

Vanaf het noorden van Vancouver Island, vanuit Port Hardy om precies te zijn, kun je de Inside Passage boottocht maken naar Prince Rupert. In feite loopt de Inside Passage nog veel verder door, naar de Alaskan Panhandle.

Wat kan je verwachten van de Inside Passage?

Tijdens de ruim 16 uur durende boottocht van Port Hardy naar Prince Rupert vaar je door de rustige kustwateren van BC. Grote fjorden en dichtbegroeide oevers omzomen het diepblauwe water.  Om het geheel wat mysterieuzer te maken glinsteren de rotsige inhammen hier en daar en waaien er wat verdwaalde mistflarden voorbij.

Gedurende de tocht zie je regelmatig walvissen opduiken en in de zon glinsterende zeevogels vliegen met de ferry mee. Wat is er mooier dan dit? Het lijkt wel onwerkelijk!

Helaas is er ook een keerzijde

Maarrrr, helaas heeft deze boottocht ook een keerzijde! Veel reisaanbieders presenteren deze boottocht als een luxe cruise waarbij je 100% garantie hebt op goed weer. Realiseer je dat het mogelijk is dat je in Port Hardy vertrekt in de mist en in Prince Rupert aankomt in de mist. De westkust van BC krijgt enorme hoeveelheden neerslag te verwerken, ongeacht het jaargetijde. Het kan dus zomaar dat je 16 uur in de stromende regen op de veerboot zit.

Ook is de ferry van BC Ferries geen luxe cruiseschip met een hottub en een casino, maar een veerboot met basic voorzieningen, zoals een lopend buffet, een winkeltje, een plek meet speeltoestellen voor de kinderen en een relaxlounge. Daar houdt het mee op.

Wel of niet de Inside Passage?

Dat klinkt allemaal wel heel negatief, of zie ik dat verkeerd? Nee, met de laatste alinea’s wil ik je laten zien dat er een keerzijde is. Het is niet eerlijk als je mensen op reis stuurt met een verwachting die niet wordt waargemaakt.

De Inside Passage is een geweldige ervaring ALS je mooi weer hebt en erop voorbereid bent dat je alleen de beschikking hebt over basic voorzieningen op de veerboot. Ik wil dus ook absoluut geen afbreuk doen aan de geweldige ervaring. Je moet echter wel realistisch zijn.

Het is dus een kwestie van hoe de weergoden je gezind zijn en je vermogen te anticiperen op de situatie of de Inside Passage een succes is. Dus wel of niet? Ik zeg ja, want als je het weer mee hebt, is het een tocht om NOOIT te vergeten!

Als je de gehele boottocht wilt doen en het comfort wilt hebben van een cruiseschip, dan is de Holland America Lijn een goede optie. De cruiseschepen vertrekken vanuit Vancouver naar Glacier Bay National Park in Alaska.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies