Itijjagiaq Trail, Nunavut nu verbonden met The Great Trail

Itijjagiaq Trail Great Trail

De wandelroute Itijjagiaq Trail in het noordelijke territorium Nunavut is vanaf heden officieel opgenomen als onderdeel van de Canadese Great Trail, de 24 duizend kilometer lange wandelroute die zo’n beetje door heel Canada loopt.

De organisatie van de Trans Canada Trail (TCT) is blij met de officiële opname van Nunavut’s deel van de route. De aankondiging werd gedaan op een feestelijke lunch bij de Frobisher Inn in Iqaluit en werd bijgewoond door TCT partners, vrijwilligers en overheidsfunctionarissen. Minister Chagger sprak: “Deze route verbindt niet alleen alle Canadezen van kust tot kust, maar is ook een lichtend voorbeeld van de adembenemende schoonheid en vastberaden geest van ons land.”

Itijjagiaq Trail in Nunavut

De route van de Itijjagiaq Trail die nu is toegevoegd aan de Trans Canada Trail, strekt zich uit over een afstand van 177 kilometer langs de zuidelijke kust van Baffin Island. De route wordt in feite alleen gebruikt door wandelaars tijdens de Arctische zomer en door sneeuwscooters en dogsledders in de winter. De Itijjagiaq Trail heeft een rijke geschiedenis in de Inuit cultuur en voert door spectaculaire toendralandschappen.

De Itijjagiaq Trail in Nunavut wordt met name in de winter al honderden jaren gebruikt als een corridor om de gemeenschappen van Kimmirut en Iqaluit met elkaar te verbinden. Dit prachtige historische parcours heeft al sinds jaar en dag de geïsoleerde gemeenschappen met elkaar verbonden.

Om deze reden is TCT er trots op deze schitterende wandelroute te mogen toevoegen aan de The Great Trail. Om de veiligheid van de bezoekers te vergroten worden echter nog wel aanpassingen gedaan, zoals een duidelijker bewegwijzering en worden er langs de route verwarmde hutten gebouwd.

De natuur in dit deel van Canada is genadeloos en deze veiligheidsmaatregelen zijn van levensbelang voor wandelaars die niet vertrouwd zijn met de omstandigheden in Nunavut.

Trans Canada Trail, The Great Trail in 2017

De Trans Canada Trail begon als een stoutmoedige droom in 1992. Sindsdien hebben veel organisaties zich ingezet voor de realisatie en krijgt de langste wandelroute ter wereld steeds meer vorm. In 2017, bij het 150-jarig bestaan van Canada, moet de totale route worden ‘opgeleverd’.

Elke Canadese provincie en elk territorium heeft zijn eigen afdeling van The Great Trail. Het enorme project is dan ook voor het grootste deel gerealiseerd door provinciale besturen, lokale ondernemers en enorme aantallen vrijwilligers. Lees hier meer over de The Great Trail/Trans Canada Trail.

2016-12-13T14:25:30+00:00

Leave A Comment