Juan de Fuca Marine Trail, wandeling op Vancouver Island

Juan de Fuca Marine Trail wandeling Vancouver Island

De Juan de Fuca Marine Trail is een 47-kilometer lange wandelroute langs de zuidwestkust van Vancouver Island en ligt ten zuiden van zijn grotere broer, de West Coast Trail. Je kan het gehele traject lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om slechts een deel te bewandelen.

Mocht je deze route willen opzoeken en er nog nooit zijn geweest. Dit is wat je van de Juan de Fuca Marine Trail moet weten.

Beste periode Juan de Fuca Marine Trail

De Juan de Fuca Trail-route is het hele jaar door geopend en reserveren is niet vereist voor kamperen. Het parcours is het drukst van half juni tot begin september, met piekmomenten in juli en augustus. Bij alle campgrounds geldt, die het eerst komt, het eerst maalt, met uitzondering van de China Beach Campground, maar die ligt dan ook redelijk uit de route.

Het beste advies is om ’s morgens bijtijds, dus voor 9.00 uur te vertrekken, zodat je op tijd bij de volgende camping bent en een keuze hebt uit plaatsen. Tijdens de piekperiodes zullen sommige campings erg druk zijn, waardoor de beste plaatsen als snel zijn vergeven.

Trailheads op de Juan de Fuca Trail

Wanneer je de volledige route wilt wandelen kun je kiezen of je begint bij Botanical Beach bij Port Renfrew aan de noordkant, of bij China Beach aan de zuidkant, net ten noorden van het plaatsje Jordan River. Met de auto is het ongeveer een uur rijden tussen beide startpunten. Het is niet zo dat de ene wandelrichting geschikter is dan de andere, maar de meeste mensen wandelen altijd noordwaarts.

Naast de trailheads bij Port Renfrew en Jordan River zijn er ook nog andere toegangspunten tot de Juan de Fuca Marine Trail. Deze kun je gebruiken voor dagwandelingen of slechts een deel van het parcours wilt wandelen.

Tarieven kamperen langs de route

Iedereen van 16 jaar of ouder die ‘s nachts kampeert op een van de campings betaalt $10 per nacht. Je kunt hiervoor een zelfregistratie-envelop gebruiken en deze betalen bij de trailhead. Je kunt deze vergunning ook vooraf online bestellen en betalen.

Campings langs de Juan de Fuca Marine Trail

Langs de route wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk op de campgrounds te verblijven om de invloed op de natuur te minimaliseren. Alle campings hebben beschikking over basis sanitair en berenboxen.

Er zijn twee boscampings met de afstand vanaf de trailhead van Jordan River: Providence Cove (rond de 40 km) en Little Kuitsche Creek (33 km). Beide campings zijn niet geweldig, maar dat is alleen omdat je er geen direct uitzicht op de oceaan hebt. Daarnaast zijn er nog de campings Sombrio Beach East (27km), Chin Beach (21km), Bear Beach (9 km) en de Mystic Beach Campsite (2,5 km), beide met uitzicht over de Stille Oceaan. Stel je hier maar eens een zonsondergang voor…..dat wil toch iedereen? Verzeker je er op de strandcampings echter wel van dat je je tent hoog genoeg opstelt, want bij vloed loopt hij anders onder. Goed om te weten is dat de campground Bear Beach vrij druk is, ook met niet-wandelaars van de Juan de Fuca Marine Trail.

De Juan de Fuca-trail bij vloed

Sommige delen van de wandelroute zijn niet begaanbaar bij hoogwater. Deze secties staan duidelijk aangegeven op de kaarten en ook langs de paden. Om niet voor verrassingen te komen staan tijdens de wandeltocht, is het verstandig de getijdenkaarten te downloaden. Kies hier voor de regio Port Renfrew.

Hoe lang doe je over de route?

Er zijn diehards die de route in een lange dag lopen. Ik adviseer je echter, ook als je een ervaren wandelaar bent, gewoon lekker rustigaan te doen. De omgeving is schitterend en neem regelmatig even te tijd om van de uitzichten over zee te genieten. Wanneer je er drie tot vijf dagen over doet kun je op je gemak wandelen en hoef je geen lange dagen te maken. Wanneer je vier dagen inplant heb je ongeveer een gemiddelde van 2 km/u.

Die 2 km/u lijkt langzaam, maar vergis je niet in het relief op de route. Er zitten veel heuvel en dalletjes in, vooral tussen China Beach en Bear Beach. Zeker wanneer het veel heeft geregend kun je veel modder, glibberige delen en gladde boomstronken verwachten. Maar goed, het is een wandeling door de wildernis van Vancouver Island! Geweldig toch?

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies