Jubileum Sea to Sky Gondola, Squamish

Sea to Sky Gondola Squamish

Sinds de lancering van de Sea to Sky Gondola in Squamish in het voorjaar van 2014, heeft de gondelbaan inmiddels de miljoenste bezoekers ontvangen. Het tochtje met de gondel naar boven biedt bezoekers de kans om van het geweldige uitzicht te genieten, dat anders alleen voor bergbeklimmers was voorbestemd.

Over de Sea to Sky Gondola

De Sea to Sky Gondola ligt net ten zuiden van Squamish, BC, in het park Stawamus Chief Provincial Park. Je avontuur begint met een gondeltocht van tien minuten die je tot een hoogte brengt van tot 885 meter boven de zeespiegel.

Vanaf de biedt heb je een prachtig uitzicht over Howe Sound, het majestueuze bos aan de kust en de omliggende bergen. Elke gondel kan 8 passagiers tegelijk vervoeren en zijn toegankelijk voor rolstoelers en kinderwagens.

De gondels werden ‘custom made’ door de Oostenrijkse fabrikant Doppelmayr en zijn voorzien van comfortabel beklede stoelen en ramen in zowel vloer, zijkant als dak voor een maximaal uitzicht. De gondelrit is een mooie ervaring en biedt een ander perspectief op Shannon Falls en het beroemde Squamish Chief klimgebied, waar bergbeklimmers uit de hele wereld op afkomen.

Bovenop de berg zijn twee verschillende interpretatieve wandelroutes met uitkijkplatforms, de spectaculaire Sky Pilot Suspension Bridge, talrijke wandelpaden, mogelijkheden om te rotsklimmen, toegangspaden naar achterliggende routes en nog veel meer.

Squamish bezoeken?

Het park bij Squamish is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming voor bezoekers. Halverwege tussen Vancouver en Whistler is Squamish, overigens net als Whistler, een echt outdoorparadijs. Gedurende de winter zijn de populairste activiteiten skiën, snowshoeing, tubing (op een grote band van de sneeuwhelling afglijden) en winterwandelen.

Tijdens de zomer kan je er heerlijk wandelen, bergbeklimmen of gewoon heerlijk van alle pracht van de natuur genieten. In de zomer worden er zelfs Mountain Top Yoga Classes gegeven, waarbij je op een uitkijkplatform nog meer in contact komt met jezelf én de prachtige omliggende natuur.

Bekijk een promofilmpje voor een goede indruk. 

Geniet van de uitzichten!

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies