Kajakken op Prince Edward Island

Kajakken Prince Edward Island

Met een kustlijn van ruim 1.100 kilometer is Prince Edward Island een walhalla om op zee te kajakken. Dit is the place to be als je in Oost-Canada wilt kajakken op zee. Tevens kan je hier genieten van de schitterende rode stranden en uitzichten.

Prince Edward Island is een heerlijke vakantiebestemming. Het gemoedelijke Charlottetown met z’n knusse maar altijd bedrijvige haven, gezellige restaurantjes en een heerlijk gemoedelijke sfeer, zijn zo kenmerkend voor Prince Edward Island. Hier ‘moet’ niets meer, alles is vrijwillig en lekker ontspannen.

Voor de mensen die tot rust komen van het ritmische geklots van de golven en lekker zeebriesje, is PEI een prima plaats om te kajakken in de beschutte wateren. Gelukkig, want een schat aan beschermende waterwegen en lagunes aan de noordzijde van het eiland bieden een werkelijke schat aan peddelplezier. PEI heeft een uitgestrekte kustlijn met prachtige baaien, rotsachtige kliffen, rode zandstranden en kristalhelderblauw water. Deze diverse kustlijn biedt kajakkers talloze mogelijkheden om te verkennen en te genieten van de adembenemende uitzichten.

De kajakroutes hieronder zijn geschikt voor ongeoefende kajakkers en families met kinderen, ook als je totaal onbekend bent in deze wateren. Langs de kust van Prince Edward Island vind je over het algemeen rustige en beschutte wateren, waardoor zeekajakken toegankelijk is voor zowel beginners als ervaren kajakkers.

Twee routes om te kajakken op Prince Edward Island

North Lake Paddle

North Lake is gelegen in het Noordoosten van Prince Edward Island en ligt in de buurt van het uiterste oostelijke puntje van het eiland. Hoewel North Lake als een meer wordt aangeduid, is het in feite een baai, want het meer is verbonden met de Gulf of St. Lawrence door middel van een kanaal.

De wateren voor de kust van North Lake zijn beroemd in heel Prince Edward Island, en ver daarbuiten, vanwege de enorme hoeveelheden blauwvintonijn. Deze grote vissen trekken sportvissers vanuit de hele wereld naar het eiland. Maar niet alleen sportvissers kunnen hier hun hart ophalen, ook om gezellig te kajakken is dit een heerlijke locatie.

De route: Na vertrek kan men kiezen om door het kanaal richting de zee te gaan en daar langs de noordkust te peddelen. Men kan ook kiezen om op North Lake zelf te blijven. Zeker wanneer het harder waait is het laatste aan te raden.

De route over North Lake zelf is een korte onderneming en vertegenwoordigt weinig plaatsen om aan wal te gaan. De gehele oever van het meer kan worden gevaren in ongeveer twee uur tijd. Vanaf het water kan men de schilderachtige vakantiehuisjes, bewonderen die aan de oevers zijn gebouwd. Ook is het gebied een mooie bezoekplaats voor vogelliefhebbers. Het meer en de omgeving zijn een broedgebied voor onder andere grasmussen, zwaluwen (met inbegrip van de bedreigde boerenzwaluw) en de Amerikaanse goudhaan.

Door het kanaal te passeren en de Gulf of St. Lawrence op te varen, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Kilometers kustlijn bieden gelegenheid om hier en daar aan te leggen en te picknicken of de omgeving te verkennen. Deze route is uitsluitend geschikt voor mensen die ervaring hebben met op zee kajakken.

Startpunt: De meeste steigers zijn in particulier bezit, maar aan weerszijden van het kanaal aan de meerzijde kan men bij de jachthaven van Points East Beach de kajak te water laten.

Oultons Island Paddle

Het vertrek van deze kayaktocht gaat van Northport naar Oultons Island. De afstand van de wal naar het eiland is slechts 400 meter. Oultons Island is grotendeels bebost en wordt omzoomd door 4 kilometer zandstrand.

Oultons Island heeft een rijke historie. Het eiland werd vroeger bewoond door de Mi’kmaq bevolking. In 1880 werd het eiland privé-eigendom van de heer Robert Trenholm Oulton. Oulton was een fervent vossenjager en fokte zilvervossen vanwege de lucratieve handel. Daarmee liep hij financieel enorm binnen en was dan ook een belangrijke pionier van de pelsindustrie in Prince Edward Island.

Kajakken rond Oultons Island neemt ongeveer een uur in beslag, maar je zou gek zijn om snel het rondje te varen en weer terug te keren, want het heerlijk rustige strand van Oulton Island is te verleidelijk om links te laten liggen en verdient een uitgebreid bezoek, mét picknick!

Verken verder ook de rest van de baai in de richting van Goose Harbour en Cascumpack. Omdat de baai voor het grootste deel is afgesloten van de Gulf of St. Lawrence door een hafkust, kun je hier aangenaam in de luwte kajakken.

Prince Edward Island is een schitterend eiland om te watersporten. De prachtige roodgekleurde stranden, rijke cultuur en vooral gemoedelijke uitstraling, maken PEI tot een gewilde vakantiebestemming.

Als je nog niet hebt besloten waar je gaat kajakken of suppen, dan is deze aanbieder in Summerside, PEI een aanrader.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Prince Edward Island (PEI)

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies