Koninklijk bezoek Canada: Prins William en Kate in Victoria

Koninklijk bezoek British Columbia

Het langverwachte koninklijk bezoek in British Columbia van Prins William, Kate en hun kinderen George en Charlotte, is eindelijk gerealiseerd. Duizenden fans begroetten de prins en zijn familie toen zij in Victoria op Vancouver Island aankwamen.

“Catherine en ik zijn blij om weer in Canada te zijn,” zei William toen hij de menigte en het provinciaal bestuur te woord stond. “We vinden het fijn dat George en Charlotte met ons mee hebben kunnen reizen, zodat ze vanaf het begin van hun leven een vriendschap kunnen aangaan met dit prachtige land.”

De hertog van Cambridge zei dat hij en de hertogin ernaar uitzagen om zoveel mogelijk Canadezen te ontmoeten tijdens hun verblijf. “We zijn benieuwd naar hoe Canadezen omgaan met de grootste uitdagingen van tegenwoordig, zoals milieukwesties, het onderhouden van een jong gezin en hoe men omgaat met de geestelijke gezondheid van jongeren.

Welkomstceremonie koninklijk bezoek

Het koninklijke bezoek werd aangevangen op zaterdag 24 september. Bij de welkomstceremonie werden 21-saluutschoten afgevuurd, kreeg de erewacht een officiƫle inspectie en werd er een krans gelegd bij een gedenkteken.

Het koninklijk paar werd officieel verwelkomd door de Songhees First Nation. Deze groep First Nations bewoont van oudsher de zuidpunt van Vancouver Island en de Gulf Islands.

Het koninklijk bezoek zal vooral gevuld worden met bezoeken aan sociale centra, wijnproeverijen en formaliteiten.

Bron: CBC News

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies