Het Lake Agnes Teahouse, prachtige wandeling bij Lake Louise

Lake Agnes Teahouse wandeling Lake Louise

Het Lake Agnes Teahouse is een populaire bestemming voor wandelaars die Lake Louise bezoeken. Gedurende de zomermaanden is het er vrijwel altijd druk. En dat is niet voor niets zo! Het is een mooie wandelroute waarbij je wordt getrakteerd op prachtige uitzichten.

Bij het Lake Agnes Teahouse is het altijd gezellig druk. Het is gelegen in een prachtige omgeving met uitzicht op het aanzienlijk hoger dan Lake Louise gelegen Lake Agnes. Om die redenen is een bezoek aan het theehuis eigenlijk een ‘moetje’ als je een bezoek aan Lake Louise brengt.

De wandeling naar Lake Agnes Teahouse

De wandeling naar het Lake Agnes Teahouse is een pittige. Vanaf de grote parkeerplaats loop je voor Fairmont Chateau Lake Louise langs en volg je de bordjes. Het pad splitst zich daar in het pad dat langs het meer loopt en het pad dat omhoog loopt naar Lake Agnes.

Het goed aangegeven pad loopt met haarspeldbochten naar boven en is op zijn tijd best steil. Vanaf steeds grotere hoogte kijk je neer op het knalblauwe Lake Louise. Zeker wanneer de zon erop schijnt heb je schitterende uitzichten tussen de bomen door.

Wanneer je 2,6 kilometer hebt afgelegd, kom je aan bij Mirror Lake, dat tijdens de zomer meer weg heeft van een plas dan een meer. De bankjes hier nodigen uit tot een lekkere pauze onderweg naar boven.

Vervolg de wandelroute weer richting Lake Agnes. Tien minuten wandelen later heb je een schitterend vrij uitzicht naar beneden over Lake Louise en de omgeving. Op dit punt zal je ook opmerken dat hier lariksen (soort coniferen) groeien die heerlijk geuren. Op 3,0 kilometer krijg je de optie af te slaan naar rechts en om de Little Beehive Trail te nemen. Met een kleine 20 minuten bereik je de top. Hier heb je werkelijk onbeschrijflijk mooie uitzichten en voel je je ‘on top of the world’. Vanaf hier heb je de mogelijkheid je wandelroute te verlengen door de Mt. Saint Piran te beklimmen.

Om bij Lake Agnes te komen, daal je weer af naar de kruising en houd daar rechts aan. Het is slechts een afstand van 600 meter tussen de Little Beehive en het Lake Agnes Teahouse.

De wandelroute terug

Wat veel mensen niet weten is dat je ook een andere route terug naar beneden kunt lopen. De meeste mensen nemen namelijk dezelfde route weer terug en komen onderweg grote groepen zuchtende en kreunende mensen tegen.

Naar beneden wandelen gaat aanzienlijk sneller en zeker als je de ‘geheime’ route kent. Door vanaf het Lake Agnes Teahouse de Highline Trail te nemen, kun je via een vrij steile route recht afdalen naar Mirror Lake. Vanaf daar vervolg je het pad naar beneden zoals je dat ook op de heenweg hebt afgelegd. Op deze manier kan je in slechts 2,6 kilometer weer terug zijn bij Lake Louise. Reken voor de totale wandeling ongeveer 2-3 uur.

TIPS: Vanwege de drukte op het pad en bij de Teahouse, adviseer ik je om ‘s morgens al bijtijds de wandeling te maken. Zorg in ieder geval dat je vóór half negen op de parkeerplaats bij Lake Louise bent. Ben je er na 10 uur ’s morgens en is het weer goed? Dan kun je over de koppen lopen, gegarandeerd en helemaal naar boven.

Als je de bij Lake Louise en Lake Agnes bent geweest en je moet nog lunchen, ga dan geen kapitalen uitgeven bij het Fairmont Chateau Lake Louise. Een betere tip: ga bij Lake Louise Village naar Laggan’s Mountain Bakery & Delicatessen. Daar hebben ze overheerlijke sausage rolls en goede koffie. Lunch lekker buiten door naast het restaurantje naar achteren te lopen en lekker aan het riviertje te gaan zitten. Als dat geen genieten is!

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

2 Reacties

Leon

Vandaag 29 mei de tocht gelopen. was inderdaad een behoorlijke klim naar Lake Agnes. Nog veel sneeuw op route, zeker als je Lake Agnes helemaal rond wilt lopen. Stevige schoenen is wel een vereiste.
Teahouse verkocht alleen nog wat thee en koffie en wat snoepgoed aan de keukendeur. The house was nog niet open.
We waren eerst onderlangs het meer gelopen naar uitzicht Six Glaciers maar pad was helaas nog versperd door resten van een lawine. Dus toen maar 4 Km teruggelopen en naar boven gegaan.
Kan het iedereen aanbevelen.

Jasper

Dank je voor je reactie Leon! Tja, die sneeuw he? Het is elk jaar onvoorspelbaar. Ik ben zelf ooit eind mei bij Lake Louise geweest en toen lag er nog ijs op en de weg naar Moraine Lake was pas net open vanwege de sneeuw. Vervolgens twee weken >25 graden gehad en vlak voor vertrek nog even kunnen genieten bij Lake Louise en Lake Agnes.

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies