Lawine in Banff National Park: 3 skiërs gewond geraakt

lawine in Banff National Park Lake Louise

Een skiër werd op 29 oktober naar het ziekenhuis gebracht nadat deze was getroffen door een lawine in Banff National Park in het gebied rond Lake Louise.

Parks Canada zei dat drie skiërs samen aan het skiën waren op Mount Patterson, langs de Icefields Parkway in Banff National Park nabij de Bow Summit, toen ze werden getroffen door een lawine van Size 2.

De skiërs werden ongeveer 100 meter naar beneden gesleurd, gaven woordvoerders aan. Eén van de skiërs liep een hoofdblessure op en werd per ambulance naar het Banff Mineral Springs Hospital overgebracht. De andere twee skiërs werden ter plaatse behandeld aan wat lichte verwondingen.

Volgens Avalanche Canada heeft een lawine van Size 2 de potentie om iemand te begraven, te verwonden of te doden en heeft hij een padlengte van ongeveer 100 meter.

De veiligheidsofficials gaven op een persconferentie aan dat ze werden gewaarschuwd door een signaal van een inReach-apparaat dat de skiërs bij zich hadden. Hiermee kunnen skiërs en snowboarders in een noodsituatie een signaal uitzenden. De specialisten werden door reddingshelikopters ter plaatse gebracht.

Lawine in Banff NP uitrusting

Een woordvoerder van Parks Canada zegt: “Bezoekersveiligheid is een topprioriteit voor Parks Canada en we benadrukken dat bezoekers verantwoordelijk zijn voor hun eigen veiligheid als ze afgelegen gebieden bezoeken. “Deze groep skiërs was goed voorbereid en beschikte over de juiste uitrusting om de nooddiensten tijdig in te schakelen.”

Parks Canada raadt wintersporters aan om een schep, sonde, baken en communicatieapparaat bij zich te dragen wanneer ze buiten de geprepareerde pistes gaan skiën. Het strekt dan ook de aanbeveling om goed voorbereid op pad te gaan en de (weer)condities van tevoren te checken.

Wintersport in Lake Louise/Banff

Lake Louise en Banff zijn populaire wintersportbestemmingen en de uitstekende skicondities trekken jaarlijks vanuit de gehele wereld skiërs en snowboarders naar de skigebieden van Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies