Lonely Planet 2019: Manitoba bij beste bestemmingen

Lonely Planet 2019 Manitoba

Wie had dat gedacht? De meeste mensen denken bij Manitoba aan eindeloze akkers en prairies tot de horizon. Wie zich echter beter heeft verdiept in Manitoba, weet dat de provincie een geweldige bestemming is om het noorderlicht te bekijken, dat Manitoba de grootste ijsberenpopulatie ter wereld huisvest en dat er prachtige meren en rivieren zijn om per kajak te verkennen. Niet gek dus dat Lonely Planet 2019 Manitoba tot de 10 beste reisbestemmingen ter wereld rekent voor 2019!

De prestigieuze Lonely Planet 2019 lijst

“De lijst van Lonely Planet 2019 is de zoveelste in een reeks en wordt elk jaar gezien als leidend in de reisbranche. Wanneer een bestemming zoals in dit geval Manitoba hierin wordt opgenomen, is dat dan ook een hele eer. Bovendien levert een vermelding in deze lijst vaak veel extra toerisme op. Kijk maar naar Canada, dat in 2017 als beste reisbestemming werd genoemd.

Colin Ferguson, CEO van Travel Manitoba zegt enthousiast te zijn, want over het algemeen weten alleen de inwoners van Manitoba de pareltjes in de provincie te vinden. “Vanaf nu heeft heel de wereld toegang tot deze highlights.“

Highlights van Manitoba

Manitoba is het hart van Canada. Niet alleen is de provincie het geografische midden van Canada en een cruciaal ontmoetingspunt, het is ook de plek waar de oude Aboriginals handel dreven met de Europese kolonisten op de plaats waar tegenwoordig Winnipeg is.

De hoofdstad van de provincie heeft zijn multiculturele smaak behouden en maar liefst een kwart van de bevolking heeft een etnische afkomst.

Hoger in het noorden van de provincie ligt het prachtige Churchill, dat een belangrijk knooppunt vormt voor het ecotoerisme. Hier vind je enorm veel ijsberen, maar kun je ook de Hudson Bay op om te kajakken tussen beloegawalvissen. Het is een parel waar je dichter bij de natuur komt dan waar ook. Churchill wordt ook wel het Polar Bear Capitol of the World genoemd.

Naast de natuurlijke pracht van de provincie zijn er ook elk jaar vele festivals, zoals het populaire Fringe-festival, dat elke zomer in Winnipeg plaatsvindt. Bekijk de prachtige promovideo van Manitoba Tourism.

Mocht je Churchill te ver vinden om naartoe te reizen, dan is de Assiniboine Park-dierentuin in Winnipeg een prima plek om ijsberen te kunnen zien, maar eigenlijk gaat er natuurlijk niets boven ijsberen in het wild!

“Manitoba is misschien wel de meest onderschatte provincie van Canada”, zegt Ben Buckner, Canadese redacteur voor Lonely Planet. “Het heeft niet alleen de hoogste concentratie ijsberen ter wereld, het is ook een van de beste plaatsen om het noorderlicht te bekijken.”

De Lonely Planet 2019 lijst is als volgt:

  1. Piemonte, Italië.
  2. The Catskills, VS.
  3. Noord-Peru.
  4. Het rode centrum, Australië.
  5. Schotse Hooglanden en eilanden.
  6. Russisch Verre Oosten.
  7. Gujarat, India.
  8. Manitoba, Canada.
  9. Normandië, Frankrijk.
  10. Elqui Valley, Chili.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies