Long Beach, Pacific Rim National Park bij mooiste stranden ter wereld

Long Beach Pacific Rim National Park Vancouver Island

Long Beach wordt natuurlijk vooral geassocieerd met de bekende stad in California, maar ook op Vancouver Island is een Long Beach te vinden…en dat is niet zomaar een strand. Nee, het wordt regelmatig in lijstjes genoemd als een van de mooiste stranden ter wereld. Sommigen omschrijven het als ”Het voelt alsof ik in een schilderij loop.”

Over Long Beach, Pacific Rim National Park, Vancouver Island

Het strand van Long Beach is gelegen in het Pacific Rim National Park Reserve aan de Pacifische westkust van Vancouver Island. Door de hoge golven, de uitstekende toegankelijkheid van het strand en de aangename zeewatertemperaturen is dit strand veruit de populairste surfbestemming van het eiland. Het strand is tevens het startpunt van vele wandelingen in het nationale park en wat is er bovendien mooier dan dat je vanaf het strand walvissen voorbij ziet zwemmen?

Long Beach is een deel van de schijnbaar eindeloze kust in het Pacific Rim National Park, dat een gebied beslaat van 34.800 hectare met gematigd regenwoud. Dit gebied van ongerepte natuur is een beschermd gebied dat weer deel uitmaakt van het Clayoquot Sound UNESCO World Biosphere Reserve.

Wanneer bezoek je Long Beach?

Natuurlijk zijn de zomermaanden juli en augustus het drukst, aangezien Canadezen dan zelf ook op vakantie gaan. Maar zodra het toeristenseizoen van de zomer voorbij is, blijft Long Beach het hele jaar door bezoekers trekken, hetzij in mindere mate en zelfs op een kille maar zonnige middag op 30 november.

Wat maakt het strand zo bijzonder?

Het is een van de wildste en ruige stranden op aarde, maar ook hangt er een schitterende, vredige sfeer. Hier kom je tot rust en voel je je één met de natuur. Hier voel je vrede. Wanneer je hier een plekje op het strand inneemt, zet het je aan het denken…de serene rust hier zorgt dat je je hele leven even in perspectief kunt plaatsen. Het doet je beseffen dat je als mens een stipje bent en geeft je inzicht in de vergankelijkheid van het leven.

Hoe kom je bij Long Beach?

Je kan het strand eenvoudig bereiken vanuit Tofino en Ucluelet, waar het tussenin ligt. Vanaf de Pacific Rim Highway zijn er diverse plekken van waar je het strand kan bereiken. De beste plekken om het strand te bereiken zijn via Wick Road, dat dichter bij Ucluelet is gelegen en ter hoogte van Tofino Airport aan de noordelijke kant van het strand.

Jaarlijks trekt het strand meer dan een miljoen bezoekers. Je kan je dus voorstellen dat als je dit deel van Vancouver Island wilt bezoeken, je dit het best kan doen tijdens het shoulder season, dus het eerste deel van juni of begin september.

Chesterman Beach

Hoewel Chesterman Beach, dat iets dichter bij Tofino ligt, meestal in de schaduw blijft van zijn grote broer, wil ik dit geweldig mooie strand toch even aanprijzen. De bijna surrealistische schoonheid van dit strand bij zonsondergang is een bijna spirituele ervaring die je nooit meer zal vergeten. De ruige zee, de schilderachtige omgeving en de heerlijke vakantiesfeer zorgen dat Chesterman Beach een plek is om herinneringen te maken. Als je een huwelijksaanzoek wilt doen… dit is de plek! En als je geluk hebt, is een wandelende beer op de achtergrond je getuige!

Bekijk deze livecam van het Long Beach Resort.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies