Lower Bay Station, Toronto, het verloren metrostation sinds 1966

Lower Bay Station Toronto

Bay Station is een druk metrostation midden in Downtown Toronto en dagelijks verwerkt het station duizenden reizigers die van en naar hun werk reizen. Het station ligt langs de lijn 2 Bloor–Danforth in de grootste stad van Canada, Toronto. Wat veel jongere mensen echter niet weten is dat onder Bay Station nog een ander platform ligt, het Lower Bay Station.

Dit platform werd in 1966 gebouwd als experiment om de logistiek te vereenvoudigen. Het was een poging om treinen in een onhandige lus om te leiden van de noordelijke hogesnelheidslijn naar de oostelijke Danforth-lijn. Al heel snel bleek dat een kleine vertraging een cascade veroorzaakte waardoor het gehele metrosysteem van Toronto vertragingen opliep.

Geschiedenis Lower Bay Station

Uiteindelijk heeft het Lowe Bay Station slechts zes maanden dienst gedaan waarna het voorgoed is gesloten. De deuropeningen naar het station zijn inmiddels dichtgemetseld en Lower Bay is alleen toegankelijk via ongemarkeerde branddeuren. Het station is gesloten voor het publiek, maar wordt verrassend vaak gebruikt voor tv- en filmopnames door het spookachtige karakter. Het station wordt ook wel “The Ghost Subway Station” genoemd.

Gedurende een paar maanden in 2007 werden treinen langs het Lower Bay Station omgeleid, waardoor reizigers voor het eerst sinds 41 jaar het verlaten station konden zien.

Doors Open Toronto

Doors Open Toronto is een jaarlijks evenement waarbij 150 gebouwen van architecturale, historische, culturele betekenis hun deuren openen voor publiek. Tijdens Open Doors Toronto op 26 mei 2007, 25 mei 2013 en 26 mei 2018 opende TTC de deuren van Lower Bay Station voor het publiek. Bekijk een tour door het station in 2010.
Dit evenement was de eerste keer sinds 1966 dat Lower Bay voor het publiek toegankelijk was. Er waren enorme wachtrijen, aangezien er slechts een beperkt aantal mensen steeds op het perron mocht zijn. Twee treinen stonden op de rails geparkeerd en er was een videoscherm met films en reclames.

Helaas is het ‘geheime en verborgen’ station dus niet zo maar toegankelijk als je toevallig in Toronto bent. Je zal het dus moeten hebben van een speciale gelegenheid zoals het Doors Open Event. Bekijk de highlights van Toronto die je wél kunt bezoeken.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies