Lower Bay Station, Toronto, het verloren metrostation sinds 1966

Lower Bay Station Toronto

Bay Station is een druk metrostation gelegen in het hart van Downtown Toronto, en dagelijks passeert het duizenden forenzen die van en naar hun werk reizen. Het station bevindt zich langs de lijn 2 Bloor–Danforth in de grootste stad van Canada. Wat veel jongere reizigers echter niet weten, is dat onder Bay Station nog een ander platform ligt, bekend als Lower Bay Station.

Dit extra platform werd in 1966 gebouwd als een experiment om de logistiek te verbeteren. Het was een poging om treinen van de noordelijke hogesnelheidslijn naar de oostelijke Danforth-lijn om te leiden. Al snel werd duidelijk dat zelfs kleine vertragingen een kettingreactie veroorzaakten die het hele metrosysteem van Toronto verstoorde.

Geschiedenis van Lower Bay Station

Lower Bay Station heeft uiteindelijk slechts zes maanden dienst gedaan voordat het voorgoed werd gesloten. De ingangen naar het station zijn inmiddels afgesloten en Lower Bay is alleen toegankelijk via onopvallende nooduitgangen. Hoewel het station gesloten is voor het publiek, wordt het verrassend vaak gebruikt als filmlocatie vanwege zijn spookachtige karakter. Het staat ook bekend als “The Ghost Subway Station“.

Gedurende enkele maanden in 2007 werden treinen langs Lower Bay Station omgeleid, waardoor reizigers voor het eerst in 41 jaar het verlaten station konden zien.

Doors Open Toronto

Doors Open Toronto is een jaarlijks evenement waarbij 150 gebouwen van architectonisch, historisch of cultureel belang hun deuren openen voor het publiek. Bekijk een tour door het station in 2010.

Tijdens de edities van 26 mei 2007, 25 mei 2013 en 26 mei 2018 opende de Toronto Transit Commission (TTC) de deuren van Lower Bay Station voor het publiek. Dit evenement bood voor het eerst sinds 1966 de mogelijkheid voor het publiek om Lower Bay te verkennen. Vanwege de beperkte ruimte op het perron waren er lange wachtrijen. Twee treinen stonden op de rails geparkeerd en er werd een videoscherm met films en reclames getoond.

Helaas is dit ‘geheime’ station niet zomaar toegankelijk voor bezoekers die toevallig in Toronto zijn. Het is alleen te bezoeken tijdens speciale gelegenheden zoals het Doors Open-evenement. Bekijk de highlights van Toronto die je wél kunt bezoeken.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies