Bezoek het magische Magnetic Hill in Moncton, New Brunswick

Magnetic Hill Moncton New Brunswick gravitatieheuvel

De Magnetic Hill in Moncton, New Brunswick is een typisch voorbeeld van een zwaartekrachtheuvel. Hierbij wordt een soort optische illusie gecreëerd door stijgend en dalend terrein. De heuvel en het dal liggen tegen het noordwestelijke deel van de stad Moncton in de, zoals je mag verwachten, in de Magnetic Hill Area.

Het gebied ligt aan de voet van een heuvel die Lutes Mountain heet en enkele honderden meters hoger ligt dan de omliggende vallei van de Petitcodiac River.

Geschiedenis van Magnetic Hill

In de 19e eeuw werd er een kartbaan gebouwd op het zuidelijke deel van Lutes Mountain. Het parcours werd begin 20e eeuw uitgebreid, toen de benzinemotor zijn intrede deed en meer gangbaar werd.

Rond 1931 merkten enkele automobilisten op dat ze zonder gas te geven tegen de heuvel omhoog reden. Natuurlijk moet je onder normale omstandigheden juist gas bijgeven om de heuvel op te komen.

Dit mysterieuze wonder der natuur wekte al snel veel nieuwigheid, waardoor Magnetic Hill al snel uitgroeide tot een leuke lokale attractie voor bewoners en bezoekers. Bekijk de geschiedenis van de magische heuvel in deze video.

Samen met de Tidal Bore van de Petitcodiac River werd de heuvel met de optische illusie van Magnetic Hill een belangrijke trekpleister voor toeristen die New Brunswick en Nova Scotia bezoeken.

Hoe werkt deze zwaartekrachtmagie?

Door de ligging van het grofweg 1 kilometer lange grindpad lijkt een omhoog lopende weg omlaag te lopen. Deze optische illusie wordt veroorzaakt door het ontbreken van een (volledige) horizon, waardoor je onvoldoende referentie hebt om dit te bevatten.

Rijd naar het einde van de weg, zet de versnelling in z’n vrij/N en de auto zal terugrollen, terwijl het lijkt of je omhoog rijdt. Je zult zien dat het water aan de zijkant van het pad ook heuvelopwaarts stroomt.

Aangezien Magnetic Hill tegenwoordig cultureel erfgoed is, moet je om dit bijzondere fenomeen te ervaren een kleine vergoeding betalen. Neem alvast een voorproefje met deze video.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van New Brunswick

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies