Malahat Skywalk op Vancouver Island

malahat-skywalk-vancouver-island

Gelegen op 20 minuten rijden ten noorden van Victoria, ligt Malahat in de Cowichan Valley. Deze regio is vooral bekend om de vele wijnboerderijen, maar krijgt binnenkort een nieuwe trekpleister: de Malahat Skywalk.

Tussen Victoria, de hoofdstad van British Columbia, en het gehuchtje Malahat ligt het prachtige Goldstream Provincial Park, een park dat jaarlijks zo’n 600.000 bezoekers trekt. Malahat ligt midden in de pracht van een oerbos van gematigd regenwoud. Van oktober tot december zie je hier duizenden Chum-zalmen tijdens de jaarlijkse zalmtrek.

Malahat Skywalk

Vanaf juni 2020 is de Malahat Skywalk geopend voor publiek. De skywalk biedt een 650 meter lange wandelroute bovenin een prachtig arbutusbos dat leidt naar een spectaculaire spiraalvormige helling die je 40 meter omhoog brengt naar een uitkijkpunt met uitzicht op Finlayson Arm, de golfeilanden en in de verte de Coast Mountains van het vasteland van British Columbia. Op deze manier krijg je een verbluffend nieuw perspectief op het prachtige zuidelijke deel van Vancouver Island.

Alle elementen van de Malahat Skywalk zijn zorgvuldig ontworpen om deze prachtige attractie vorm te kunnen geven en de bezoekers een prachtige ervaring te bieden. De unieke setting op het grondgebied van de Malahat Nation biedt kansen voor lokale historie, culturele feesten en natuurlijk educatie over de traditionele gebruiken van de oorspronkelijke bewoners.

Bereikbaarheid en bezoek

Bij de aanleg van de attractie is goed nagedacht over de infrastructuur, want er zullen natuurlijk flink wat bezoekers op afkomen en door de nog altijd toenemende populariteit van Canada als reisbestemming, zullen de bezoekersvolumes alleen maar toenemen de komende jaren.

De Malahat Skywalk is bereikbaar via een eenrichtingsweg en afrit van de Malahat Highway. Bij de attractie is voldoende parkeergelegenheid voor zowel auto’s als bussen en is er een paviljoen voor kaartverkoop, sanitaire voorzieningen en winkeltjes.

Aangezien de meeste reizigers vanuit Victoria via Nanaimo naar de andere bestemmingen op Vancouver Island reizen en dus langs Malahat komen, is dit dus een leuke stop om van de prachtige uitzichten te genieten.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies