Maple Syrup Sugarbush Hill, Huntsville, Ontario

Sugarbush Hill Maple Farm Huntsville Ontario

Wanneer je in de regio Muskoka in Ontario verblijft, dan hoort daar een bezoekje bij aan de Sugarbush Hill Maple Farm, op tien minuutje rijden vanuit Huntsville. Op deze ‘state of the art’ maple farm wordt de beroemde maple syrup die zijn weg vindt over de hele wereld.

Over Muskoka

De Muskoka-regio is sowieso een aanrader om te bezoeken als je door Ontario reist. Dit prachtige district heeft meer dan 1.600 meren en strekt zich grofweg uit van de Georgian Bay in het westen tot aan Algonquin Park in het oosten.

Veel rijke inwoners van Toronto hebben hier hun buitenverblijven en je kan je voorstellen dat zij geen genoegen nemen met een saaie regio. Eindeloze bossen, heerlijke meren en heel veel buitenplezier staan garant voor het ultieme vakantiegevoel.

Sugarbush Hill Maple Farm, Huntsville, Ontario

Midden in Muskoka ligt het pittoreske stadje Huntsville met een kleine 20.000 inwoners. Op zo’n tien minuten rijden ligt de Sugarbush Hill en wordt ook wel ‘de toegangspoort tot Algonquin Park’ genoemd. De maple farm is een familiebedrijf en wordt beheerd door Tom Stehr, de eigenaar.

Het gebied van de boerderij beslaat een oppervlakte van 40 hectare, waarvan ongeveer de helft wordt aangeboord voor de productie van ahornsiroop. In totaal zijn er meer dan 3200 kranen aangesloten op een ingenieus slangensysteem van 30 kilometer lang met een hoog vacuüm.

De Sugerbush Hill Maple Farm biedt het hele jaar door ahornsiroop en daaraan gerelateerde producten, zoals snoep, koekjes en allerhande voedingsproducten met esdoornsiroop. Deze plek is dan ook ideaal om een paar lekkere souvenirs te kopen voor het thuisfront. Je stelt jezelf daarmee wel op de proef, want mijn maple souvenirs redden het nooit tot thuis.

Rondleiding over de maple farm

Natuurlijk zijn er verspreid over Canada talloze sugar houses, zoals deze boerderijen ook wel worden genoemd, maar de Sugarbush Hill Maple Farm is toch wel de leukste om te bezoeken, aangezien je hier ook een leuke rondleiding kunt krijgen.

Bij de rondleiding krijg je een volledig beeld van het volledige productieproces van maple syrup en zie je de modernste apparatuur en technologie van dichtbij. Je kunt monsters proeven van alle soorten ahornsiroop in de esdoornkeuken. Met al je vragen die je ooit had over esdoornsiroop kun je terecht bij de experts.

Wanneer je de Sugarbush Hill Maple Farm wilt bezoeken is het verstandig om van ruim van tevoren te reserveren. Ik raad je aan om dit echt te doen om teleurstellingen te voorkomen.

Het is het allerleukst om de farm te bezoeken tijdens de maanden maart en april, wanneer de winter in de lente verandert. Als je dan de stoompluimen ziet opstijgen uit de koepel, dan weet je dat er keihard wordt gewerkt om het sap in te koken tot de heerlijk zoete siroop. Hier ben je getuige van typisch Canadees erfgoed op zijn best.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies