Marché Jean-Talon, de supergezellige boerenmarkt van Montreal

Marche Jean-Talon Montreal boerenmarkt

De supergezellige boerenmarkt Marché Jean-Talon in Montreal is een walhalla voor de fijnproever. Hier vind je talloze kraampjes waar lokale boeren hun verse groenten, vlees en andere lekkernijen aanbieden en waar de lokale restauranthouders hun kakelverse ingrediënten voor hun gerechten inkopen.

Over Marché Jean-Talon

De boerenmarkt Marché Jean-Talon in Montreal is de locatie die symbool staat voor de goede smaak van de provincie Quebec. Montreal staat namelijk ook wel bekend als een stad waar foodies hun hart kunnen ophalen. De smeltkroes van culturen met een grote joodse gemeenschap maakt dat je op Marché Jean-Talon veel verse lokale gerechten kunt vinden, heerlijke snacks uit zo’n beetje elke denkbare cultuur, van haute cuisine pannenkoeken tot baklava, fairtrade koffie, huisgemaakte pasta, enorme paddenstoelen en smaakvolle kazen. Dit zijn slechts enkele dingen die in je opkomen als je denkt aan de Jean-Talon boerenmarkt in Montreal.

De openluchtmarkt wordt sinds 1933 hier georganiseerd en bevindt zich in het geografische centrum van het eiland Île de Montréal, aangezien het stadscentrum op een eiland ligt. Het district heet “Little Italy” en is vernoemd naar de wijk waar veel Italiaanse immigranten wonen.

Op de markt vind je meer dan 150 verkopers die dagelijks hun etens- en koopwaren aanbieden. De gehele markt beslaat een oppervlakte van bijna 220.000 vierkante meter. Tijdens de zomerperiode verdubbelt het aantal marktkooplieden, waarvan de meesten boeren zijn die vanaf de boerderijen op het platteland naar de stad trekken.

Montreal, culinaire hoofdstad van Canada

Montreal is een walhalla voor de liefhebbers van haute cuisine. Talloze leuke en gezellig restaurantjes met keukens van over de hele wereld bieden de heerlijkste lekkernijen en maaltijden aan.

Vanuit werkelijk alle windstreken komen boeren en ambachtslieden hun waren aanbieden. Of je nu de zuiverste esdoornsiroop wilt of heerlijke joodse bagels, Marché Jean-Talon is the place to be! Tijdens de zomer zijn er heerlijke verse zeevruchten verkrijgbaar vanuit de regio Gaspésie in Québec en vind je enorme aardbeien van de lokale boeren.

In de lente zijn er allerhande maple producten te vinden. De esdoornsiroop is een typisch Canadees product en wordt werkelijk overal in gebruikt. Maple cookies, maple snoep, maple fudge of maple thee….je kan het zo gek niet bedenken of het wordt erin verwerkt.

Vooral tijdens de oogsttijd zijn er pompoenen in overvloed, maar ook veenbessen en verse cranberry- en appelsap vinden gretig aftrek bij de vele mensen die willen genieten van de delicatessen.

Specialiteiten en delicatessen

Op de markt is er ook een kraam met meer dan 30 verschillende soorten paddenstoelen. Rondom de markt zijn er nog talloze specialistische winkeltjes te vinden met specialiteiten, zoals poissonneries, viswinkels met heerlijke visdelicatessen, winkeltjes met prijswinnende vleeswaren en kazen, verse specerijen, bakkerijen en pastawinkels. Er is veel om te zien, maar Marché Jean-Talon is gewoon te leuk en gezellig om te missen.

Het leukst is om op de markt een terrasje op te zoeken en daar onder het genot van een kop verse Marokkaanse muntthee of verse koffie met een crêpe te genieten van de heerlijke geuren en de gezellige drukte op de markt.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Quebec

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies