7 Meren in Banff National Park waar het niet zo druk is

Meren in Banff National Park rustig

De prachtige foto’s van vele meertjes en meren in Banff National Park zijn een heerlijk opwarmertje voor je vakantie naar Canada om je thuis op de bank mee te verlekkeren. De kleuren variëren van helder lichtgroen tot azuurblauw en aquamarijn. Zouden ze in het echt ook zo mooi zijn?

De geijkte meren in Banff National Park die iedereen wil bekijken zijn natuurlijk Lake Louise, Moraine Lake, Peyto Lake en Bow Lake. Bow Lake is wel schitterend, maar druk. Ik leg je verderop uit hoe je toch in alle rust van deze schoonheid kunt genieten.

Hoewel deze meren natuurlijk niet voor niks zo druk bezocht worden – ze zijn natuurlijk schitterend – is het geen pretje om je te begeven tussen busladingen vol Chinezen die aan het zwaardvechten zijn met hun selfiesticks en baldadige kinderen die de serene stilte verstoren.

In dit blog sturen we je naar 7 meren in de Banff National Park waar je in alle rust kan genieten van de pracht der natuur. We adviseren je er op specifieke tijdstippen naartoe te gaan, zodat het er écht rustig is.

7 Meren in Banff National Park waar het rustig is

1) Lake Minnewanka 

Vlak buiten Banff ligt Lake Minnewanka. Het meer heeft een lengte van 21 kilometer en is 142 meter diep. Het kristalheldere water kleurt, afhankelijk van de stand van de zon en de lichtinval van diepblauw tot lichtblauw.

Ga hier ’s morgens vroeg naartoe, liefst voor 9 uur en bij voorkeur op een doordeweekse dag. Ga liefst nog vroeger, want bij dit meer hoort een frisse ochtend, de zon die net boven de berg uitkomt en mist over het water.

Lake Minnewanka kan je vanuit Banff op twee manieren bereiken. Vanuit Banff volg je de Lake Minnewanka Scenic Drive. Deze weg loopt in een lus langs het meer. Wanneer je de route rechtdoor aanhoudt kom je eerst langs Minnewanka en vervolgens langs Two Jack Lake. Wanneer je halverwege rechts afslaat andersom.

2) Two Jack Lake

Aansluitend op Lake Minnewanka ligt Two Jack Lake, dat bekend is vanwege de schitterende reflectie in het water van de bergen aan de andere zijde van het meer. Dit is voor mij persoonlijk een van de mooiste meren van Banff National Park, zo niet de mooiste. Wat is dit een heerlijke plek om wakker te worden ’s morgens, lekker met een bakkie koffie van Tim Horton’s.

Two Jack Lake is aanzienlijk kleiner dan Minnewanka, maar absoluut niet minder mooi! Kom hier vroeg in de ochtend en geniet van de zonsopkomst. Het is een prachtige plek om te worden verrast door een hertje of door grazende horn sheep.

3) Johnson Lake 

Vanaf de Lake Minnewanka Scenic Drive is ook Johnson Lake bereikbaar. Rondom het meer liggen enkele wandelroutes. Vooral ’s morgens vroeg als de damp nog over het meer hangt, heb je zeer grote kans hertjes en wapiti’s tegen te komen. Als je vóór 9 uur ’s ochtends hiernaartoe gaat, heb je grote kans niemand tegen te komen.

4) Vermillion Lakes 

Net ten westen van Banff, vlak langs de Trans Canada Highway, liggen de Vermillion Lakes. Ze zijn zeg maar de natte droom van elke hobbyfotograaf. Op elk moment van de dag kun je hier dé foto’s schieten om de thuisblijvers meer te imponeren. Tegen de achtergrond op deze foto’s is iedereen fotogeniek.

De 4,3 kilometer lange weg langs het meer biedt gemakkelijk toegang tot het gebied. Stop en relax op een bankje of wandel over de aangegeven paden. Hoewel de Vermillion Lakes de hele dag door mooi zijn, adviseer ik je er ’s avonds naartoe te gaan. De lichtval, zeker als de lucht vochtig en rood-oranje kleur, levert dan de mooiste uitzichten op. Smeer je goed in, want het er zitten knoeperds van muggen!

5) Hector Lake 

Hector Lake ligt op niet al te grote afstand van het veel populairdere Peyto Lake, dat door velen een vand e mooiste meren van Banff National Park wordt genoemd. Het is de vraag waarom Hector Lake niet dezelfde status verdient als Peyto Lake. Persoonlijk vind ik dit een van de mooiere meren in de Rockies, zeker als je weet dat de meeste toeristen hierlangs vol gas naar Peyto Lake rijden, waar ze vervolgens elkaar moeten verdringen voor die dertien-in-een-dozijn-foto te kunnen maken.

Vanaf de parkeerplaats langs de Icefields Parkway is het vijf kilometer lopen naar Hector Lake, maar dan wordt je getrakteerd op een uitzicht van ongekende schoonheid. Omdat de meeste mensen vanuit hun touringcar, huurauto of camper het meer willen kunnen zien, rijden de meeste mensen hier voorbij. Het maakt dus niet uit op welk tijdstip van de dag je hiernaartoe gaat. Je moet er alleen een mooi wandelingetje voor over hebben.

6) Bow Lake 

Ja, Bow Lake…Hoewel hier in het hoogseizoen tientallen touringcars per dag stoppen, adviseer ik je toch hiernaartoe te gaan.  Het is een van die afbeeldingen die je op ansichtkaarten ziet.

Bow Lake ligt precies naast de Icefields Parkway en zoals gemak de mens dient, de ladingen toeristen hoeven alleen maar uit de bus te vallen. En juist wat je hier niet moet doen in vooraan bij de gift shop en de lodge blijven hangen.

Loop langs het meer en volg de Bow Glacier Falls Trail, een wandelroute (9 km heen en terug) die langs het meer loopt naar de voet van de Bow Glacier. Hier is het rustig en komen alleen mensen met hetzelfde doel als jij: in alle rust genieten van de mooiste meren in Banff National Park. Ga hier bij voorkeur ’s morgens voor elf uur naartoe, of ’s middags na vier uur om de grote massa’s te vermijden. Bekijk hier wat mooie videobeelden van Bow Lake.

7) Abraham Lake – Net buiten Banff National Park

Hoewel Abraham Lake officieel niet behoort tot de meren in Banff National Park, hebben we dit meer voor het gemak er maar even bijgetrokken, aangezien het slechts op zo’n 30 kilometer van Highway 93 af ligt. Vanaf de Icefields Parkway draai je bij de Saskatchewan River Crossing af de Thompson Highway op en na zo’n 30 kilometer doemt het prachtig blauwe meer op.

Dit is een highway die veel mensen letterlijk links of rechts laten liggen, aangezien zij de mooie Icefields Parkway willen bereizen. Het is echter de moeite waard om dit stukje van de Thompson Highway wel te bezoeken.

Langs het meer zijn diverse parkeerplaatsen van waar je een wandeling langs de oevers van dit schitterende meer kan maken. Als je het over ‘scenic drives’ hebt, dit is een van de mooiste!

Het meer is bekend vanwege de ongekend mooie azuurblauwe kleur in de zomer en de unieke ‘bevroren bubbels’ in de winter. De planten op de bodem van het meer stoten methaan uit, dat de bubbels veroorzaakt. Eenmaal aan de oppervlakte bevriezen de bubbels die het ijs een unieke aanblik geven.

De populaire meren in Banff National Park kan je natuurlijk altijd bezoeken, maar ga dan of ‘s morgens voor 10 uur, of later in de middag, zo na een uur of 4.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies