Merrickville, een historische Europees enclave in Ontario

Merrickville Ontario

Merrickville is een klein stadje met veel historische gebouwen en wanneer je er doorheen slentert, lijkt het net of je in een 19e eeuws Europees stadje rondloopt. Het stadje ligt tussen Ottawa en Toronto, dus als je door Oost-Canada reist en je route hierlangs loopt, dan is dit zeker een leuke plek om even te bezoeken.

Over Merrickville, Ontario

Het stadje Merrickville staat ook wel bekend als de ‘Jewel of the Rideau’, vernoemd naar de langsstromende Rideau River, en heeft veel historische flair. In de stad staan veel originele stenen en gemetselde gebouwen, een bouwstijl die je in Canada al decennialang uit de gratie is. Door de vele gebouwen in deze stijl is het een van de best bewaard gebleven 19e-eeuwse plaatsen van Ontario. Met meer dan 100 erfgoedlocaties in de omgeving, heeft de stad een charme die door veel Canadezen een gelijkenis heeft met het oude Europa.

Natuurlijk is iets voor Canadezen al snel oud. In Nederland hebben we het als we over de oudheid spreken al snel over honderden, duizenden jaren terug. In Canada ligt dat anders, aangezien de grote kolonistenstromen pas in de achttiende eeuw plaatsvonden. Gebouwen met een negentiende-eeuws karakter zijn voor Canadezen dus al ‘stokoud’.

Blockhouse, National Historic Site

De belangrijkste bezienswaardigheid van Merrickville is het iconische Blockhouse, dat in 1832 werd gebouwd langs de Rideau River. Dit gebouw is tegenwoordig een National Historic Site. Het stenen gebouw met twee verdiepingen voldeed destijds aan de modernste eisen en was bedoeld als een verdedigingsbolwerk, van waaruit lokale milities zouden vertrekken met proviand, munitie en wapens. Vandaag de dag doet het Blockhouse dienst als een museum met interessante artefacten en overblijfselen van de rijke geschiedenis.

Naast de Blockhouse zijn er veel andere interessante dingen om te bezoeken in Merrickville, zoals leuke parken, wandelroutes, jaarlijkse festivals en heerlijke restaurantjes. Het grootste voordeel is dat alles op loopafstand van elkaar ligt.

De beste tijd om Merrickville te bezoeken is natuurlijk tijdens de zomermaanden, niet alleen vanwege het weer, maar ook omdat er dan veel leuke dingen worden georganiseerd voor de bezoekers. Merrickville ligt op een uurtje rijden van Ottawa en 3,5 uur rijden van Toronto, waardoor het een perfecte stop is als je tussen deze steden reist.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies