Montreal en gerookt vlees, het perfecte huwelijk

Gerookt vlees Montreal culinair Schwarz

Gerookt vlees, dat is wel het laatste waar je een blog over had verwacht op een website vol met reistips voor Canada. Maar ik zal het je uitleggen.

Wanneer je op vakantie naar Canada gaat en de stad Montreal gaat verkennen, dan zal je zeker aan de lokale cultuur willen snuffelen. De stad Montreal is rijk aan talloze attracties, musea, shows en gezellige winkeltjes. In een dergelijke metropool kun je je eindeloos vermaken en daarmee trekt de stad enorm veel toeristen.

Toch is het zo dat Montreal extra aantrekkingskracht heeft op een bepaalde groep mensen: de mensen die van lekker eten houden. Zeker met de ‘foodie trend’ is Montreal een culinaire hotspot in Canada. De eindeloze lijst van restaurants heeft Montreal een cultstatus van gerookt vlees gegeven.

Gerookt vlees, de culinaire nummer 1 van Montreal

In Montreal zijn er een aantal grote namen als het aankomt op gerookt vlees. Onderling woedt er al decennia lang een (gemoedelijke) onderlinge strijd over wie de beste is. Natuurlijk is dit een kwestie van smaak, maar zonder twijfel is Schwartz Hebrew Deli, gevestigd op 3895 Saint Laurent Boulevard, een van de ‘places to be’.

Schwarz Hebrew Deli

Schwartz Hebrew Deli snijdt al sinds 1928 traditioneel gerookt vlees volgens de Hebreeuwse traditie. Deze joodse slagerij pekelt en kruidt het vlees op precies dezelfde manier zoals dat 90 jaar geleden reeds werd gedaan. En dat geeft het gerookt vlees van Schwartz de unieke smaak zoals je die nergens anders in Montreal krijgt.

Bij het bestellen kan je het gerookte vlees kiezen van ‘mager’ tot ‘vet’, maar de liefhebbers en kenners geven de voorkeur aan ‘medium’. Het maakt niet uit, want elke variatie is geweldig lekker! Bekijk de website van Schwarz Hebrew Deli

Lester’s Deli

Een andere locatie in Montréal waar je gerookt vlees moet hebben gegeten, is Lester’s Deli, gevestigd op 1057 Bernard Avenue. De onderneming is na 60 jaar nog altijd familiebezit en het heerlijke zonovergoten terras is in de zomer eigenlijk dé hotspot om te genieten van de culinaire hoogstandjes uit deze keuken.

Probeer de heerlijke sandwiches met vers gesneden gerookt vlees, de handgesneden, verse frietjes en de traditioneel gebakken bagels. Stuk voor stuk zal je je vingers opeten bij al deze delicatessen. Bekijk de website van Lester’s Deli

Reuben’s Deli & Steak House

Gevestigd op 1116 Sainte-Catherine Street West is Reubens’s Deli een andere favoriet van de lokale bevolking. Hier wordt de aloude traditie van het met de hand gesneden gerookt vlees in stand gehouden. Aangezien deze delicatessenzaak vlakbij Centre Bell ligt, het enorme hockeystadion en evenementencentrum, is het hier vrijwel altijd druk. Bekijk de website van Reuben’s Deli & Steak House.

Le Roi du Smoked Meat

Op 6705 Saint-Hubert Street zit de zelfbenoemde ‘koning van het gerookt vlees’. Hoewel de term pretentieus klinkt, is de term koning wat overtrokken. Desalniettemin is het vlees en de menukaart werkelijk om je vingers bij af te likken.

Dunn’s Famous Deli

Dunn’s Famous Deli is een delicatessenzaak die in 1927 werd opgericht en in Montreal vrijwel synoniem is aan gerookt vlees. Vanaf 1955 maakte het bedrijf een enorme groei door die leidde tot de opening van het restaurant aan 1249 Metcalfe Street, in het hart van de binnenstad.

De nostalgie van weleer, net zoals de traditionele bereidingswijzen van het gerookt vlees en de salades, klinkt nog altijd door in de huidige tijd. De krantenknipsels en muurillustraties getuigen van de rijke geschiedenis van deze succesvolle delicatessenzaak. Bekijk de website van Dunn’s Famous Deli.

Natuurlijk zijn er verspreid over de stad Montreal nog talloze lekker charcuteriezaakjes en lekkere delicatessenwinkeltjes waar je het heerlijke gerookte vlees kan kopen zoals dat traditiegetrouw door de joodse gemeenschap is bereid. Zo staat Montreal, en dan ook weer de joodse gemeenschap, ook bekend om de heerlijke bagels die nergens ter wereld dezelfde unieke smaak en structuur vertegenwoordigen. Montreal is net als gerookt vlees, ook Bagel Town. Lees ons blog over de beste bagelzaken van Montreal.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Quebec

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies