De mooiste parken in Oost-Canada om te bezoeken

mooiste nationale parken van Oost-Canada

De nationale en provinciale parken in Oost-Canada zijn beroemd. Canada heeft 47 schitterende Nationale parken verspreid over het land. Daarnaast zijn er nog meer dan duizend provinciale en territoriale parken, die onder provinciaal of territoriaal bewind staan, maar ook plaatsen van historische betekenis. Al deze parken variëren in grootte van slechts 14 vierkante kilometer (Georgian Bay Islands National Park) tot wel 45 duizend vierkante kilometer (Wood Buffalo National Park). Deze parken hebben moderne namen, zoals Jasper National Park of Banff National Park, maar ook namen zoals Ivvavik and Vuntut, die duidelijk zijn afgeleid uit de verschillende talen van de Inuit.

Mooiste nationale en provinciale parken in Oost-Canada

De parken in Oost-Canada zijn niet minder mooi dan de parken in West-Canada. Ze zijn anders. Hoewel de meeste toeristen ervoor kiezen om op vakantie naar West-Canada te gaan, is Oost-Canada net zo mooi. Ook het oosten van het land is rijkelijk bezaaid met schitterende parken.

In dit blog zetten we vijf schitterende parken in Oost-Canada voor je op een rijtje.

Algonquin Provincial Park, Ontario: Algonquin Park is een van de grotere parken in Oost-Canada en een populaire bestemming, zowel voor locals als voor toeristen. In het park kun je schitterend wandelen en mountainbiken. Met meer dan 2400 meertjes en 1200 kilometer aan  riviertjes is kajakken dan ook een belangrijke bezigheid van de bezoekers.

Het park ligt op een kleine drie uur rijden ten noorden van Toronto en het mooie van het park is dat er slechts één ‘main road’ door het park loopt, Highway 60. Langs deze weg is de kans groot dat je elanden ziet, zeker in de winter wanneer zij de pekel langs de kant van de weg oplikken.

Natuurlijk komen er in dit enorme park nog meer wilde dieren voor, zoals zwarte beren, wolven, diverse soorten herten en bevers. Tip: bezoek Algonquin in de herfst tijdens de Indian Summer.

Lake Superior Provincial Park, Ontario: Dit park, zoals je mag verwachten, is gelegen aan de oever van Lake Superior. Het is een van de grotere parken van de provincie Ontario. Dwars door het park loopt de Trans Canada Highway en de route door het park staat bekend als een van de mooiere roadtrips in Canada.

In het park zijn sporen te zien van vulkanische activiteit bij Red Rock Lake. Ook zijn er aan de hand van rotstekeningen aanwijzingen dat het park al 2000 jaar geleden werd bewoond door First Nations. Tegenwoordig is het park een mooie bestemming voor toeristen die er naar hartenlust kunnen wandelen, mountainbiken, kajakken en zwemmen. In de winter is het park geschikt om te snowshoe-en en te langlaufen.

Sleeping Giant Provincial Park, Ontario: is gelegen aan de noordelijke oever van Lake Superior, vlak ten oosten van de stad Thunder Bay. Het park is vernoemd naar de werkelijk immense rotsformatie die uit het water rijst en tot hoog in de lucht reikt.

Met kliffen van wel 200 meter hoog is de Sleeping Giant het einde van veel wandelroutes die vanuit het park naar de Lake Shore leiden. Bij helder weer zie je over het water van Lake Superior de stad Thunder Bay liggen.

Jacques-Cartier National Park, Québec:  Jacques-Cartier ligt op slechts een half uurtje rijden vanaf Québec City en daarmee is het park enorm in trek bij de stadsbevolking voor een lekker dagje of weekendje weg.  Het park ligt in de Laurentian Mountains en heeft een enorme U-vormige vallei van wel 550 meter diep, veroorzaakt door een gletsjer tijdens de laatste ijstijd.

In het park vind je elanden, kariboes, zwarte beren, lynxen, otters en bevers. De Jacques-Cartier River is een populaire bestemming voor vissers, aangezien deze bomvol zit met Atlantische zalm, forel en trekzalm.

Mingan Archipelago National Park Reserve: Het Mingan Archipelago National Park Reserve ligt op een afgelegen plek in de provincie Quebec. In het mariene park staan bijna duizend kleinere en grotere monolieten voor de kust en daarmee is het de grootste verzameling van deze gesteenten in heel Canada. Bekijk deze video voor een indruk van dit nationale park.

Over een afstand van 150 kilometer kustlijn vormen al de eilandjes tevens een geweldige omgeving voor zeevogels om te broeden en te leven. Lees meer over het Mingan Archipelago National Park Reserve.

Cape Breton Highlands, Nova Scotia: De Cape Breton Highlands zijn een geweldig park dat bekend staat om zijn geweldige uitzichten over zee. Het park ligt in het noordelijke deel van Cape Breton Island en de Cabot Trail, die vaak wordt genoemd in het rijtje van mooiste kustsnelwegen ter wereld, komt dwars door het park.

In het park is het schitterend wandelen, mountainbiken of kamperen. De Skyline Trail is de mooiste wandelroute in het park en als je hier bent geweest en die wandeling niet hebt gedaan, dan heb je zo’n beetje het mooiste gemist. Cape Breton Highlands is een van de mooiste parken van Oost-Canada

Gros Morne National Park, Newfoundland: Gros Morne Park op Newfoundland staat op de werelderfgoedlijst. En dat is niet voor niets. Het park heeft bijzondere rotsformaties die het gevolg zijn van de werking van de aardkorst in deze regio. Ook herbergt het park een vlakte, de Tablelands, die aandoet als een woestijn. De rotsbodem in de Tablelands is volgens schattingen wel 100 miljoen jaar oud. Het peridotite, de soort rots, bevat zeer hoge mineraalwaarden en toxische hoeveelheden zware metalen, waardoor hier nagenoeg geen vegetatie groeit.

Auyuittuq National Park: Auyuittuq National Park ligt op Bafiin Island, ver in het noorden van Canada’s Arctic. In dit park met ronduit extreme landschapsvormen, speelt de natuur de hoofdrol. Hier vind je extreme rotsformaties, enorme fjorden, enorme gletsjers en kolkende watervallen. Lees meer over Auyuittuq National Park.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies