De 5 mooiste stranden van PEI

Mooiste stranden van Prince Edward Island

Prince Edward Island combineert alle componenten voor een onvergetelijke zomervakantie in het heerlijke landelijke gebied op een vakantie-eiland. Bekend om de pittoreske zeegezichten en tal van lokale charme, heeft Prince Edward Island alles wat je nodig hebt voor een romantische vakantie met je partner. Of je hier nu naartoe gaat voor de prachtige stranden van PEI, om de kusten te ontdekken of op huwelijksreis, dit eiland zal je niet teleurstellen. In tegendeel, hier zal je naar hartenlust genieten!

De mooiste stranden van PEI/Prince Edward Island

Droom eerst maar even lekker weg….

Stel je voor, jij en je partner lopen arm in arm langs het door zout benevelde strand, terwijl de zon langzaam in de zee zakt. De temperatuur is nog heerlijk voor een heerlijk wijntje bij het kampvuur. En nee, dit gaat niet over de zoveelste tropische bestemming, maar over Canada! Prince Edward Island is het vakantie-eiland van Oost-Canada en geliefd om de heerlijke rust, schoonheid en cultuur.

Hier zijn de mooiste stranden van PEI!

The Singing Sands

Vaak wordt de Singing Sands het beste strand van Canada genoemd. The Singing Sands in het Basin Head Provincial Park is een wit zandstrand van 9,5 kilometer lang en ligt aan de warmste wateren van de provincie. Sterker nog, het strand heeft naar verluidt de warmste wateren ten noorden van Florida, af en toe is de temperatuur zelfs wel 21 graden!

De aparte naam van het strand komt voort uit het geluid dat het fijne zand maakt als je er doorheen loopt. Het piept heel zachtjes door de hoge concentratie silica en kwarts.

Naast zwemmen en zonnebaden, duikt de lokale bevolking graag van een brugje in het waterkanaal dat het strand verdeelt. Na een dag op het strand is het leuk om nog even naar het Basin Head Fisheries Museum te gaan en een kijkje te nemen in de geschiedenis van de lokale visserij.

Ceder Dunes

Ceder Dunes ligt in het gelijknamige provinciale park in de noordwestelijke hoek van PEI en behoort absoluut tot de mooiste stranden van PEI. Hier zie je geregeld zeehonden in het water die je begluren. Als de omgeving je goed bevalt, kun je op een steenworp afstand van het strand kamperen. Of, voor een unieke ervaring, overweeg dan een verblijf in de vuurtoren van West Point. Wat is er mooier dan vanuit je kamer langs de kustlijn de zonsondergang te bekijken? Romantischer kan het bijna niet…

Greenwich Beach

Greenwich Beach, ligt ook in Prince Edward Island National Park, aan de rand van de grootste zandduinen van de provincie. Dit is een delicaat ecosysteem dat uiterst ongewoon is in Noord-Amerika. Een uitgebreid padenparcours en een drijvende promenade geven je toegang om de 900-hectare aan duinen in je eigen tempo te verkennen.

Ga vervolgens naar de zachte witte zandstranden van Greenwich. Dit strand is minder druk dan Cavendish, maar heeft dezelfde prachtige omgeving en geweldige zwemmogelijkheden.

Brackley Beach

Op slechts 15 minuten rijden van de hoofdstad Charlottetown ligt het prachtige strand van Brackley. Vreemd genoeg is dit strand vernoemd naar iemand die hier in de achttiende eeuw is verdronken. Het strand is al generaties lang een populaire bestemming en de witte zandstranden zijn een strategisch gunstig gelegen plek voor de inwoners van Charlottetown om tijdens de zomers even af te koelen en de rust op te zoeken.

Wanneer de zon ondergaat is het strand op zijn mooist, maar je kunt ook genieten van de kunst in de nabijgelegen Dunes Studio Gallery and Cafe.

Cavendish Beach

Het 57 kilometer lange Prince Edward Island National Park herbergt verschillende pittoreske witte en rode zandstranden, maar Cavendish Beach is waarschijnlijk het populairst. Huur hier een strandstoel, zet deze in het warme, rode zand en geniet heerlijk van de uitzichten op de rode kliffen. Bovendien kun je in de omgeving van PEI National Park heerlijk wandelen, fietsen en golfen. Bekijk deze video voor een prachtige indruk van Cavandish Beach.

Andere leuke feiten over de stranden van Prince Edward Island

Prince Edward Island (PEI) en zijn idyllische stranden, zijn een goede bron voor wat leuke feiten:

Rode Zandstranden: De stranden van PEI staan bekend om hun opvallende rode zand, dat wordt veroorzaakt door de hoge concentratie ijzer in het zand en de bodem. Dit geeft de stranden een unieke en herkenbare uitstraling.

Cavendish Beach is veruit het populairste strand op PEI. Het staat bekend om zijn lange zandstranden, duinen en spectaculaire uitzichten. Het strand is ook de thuisbasis van de “Anne of Green Gables”-site, geïnspireerd op de beroemde roman van L.M. Montgomery.

Verschuivende duinen: de duinen langs de stranden op Prince Edward Island zijn voortdurend in beweging als gevolg van wind en golven. Dit heeft geleid tot fascinerende verschuivingen en veranderingen in het landschap langs de kustlijn.

Zandsculptuurfestivals: Gedurende de zomermaanden worden er op sommige stranden zandsculptuurfestivals georganiseerd, waar kunstenaars verbazingwekkende en gedetailleerde zandsculpturen creëren.

Prachtige zonsondergangen: PEI staat bekend om zijn betoverende zonsondergangen. De rode stranden bieden de perfecte achtergrond voor het kijken naar de zon die achter de horizon zakt.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Prince Edward Island (PEI)

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies