De 10 mooiste wandelroutes van Canada

mooiste wandelroutes van Canada

De 10 mooiste wandelroutes van Canada zijn slechts een fractie van de tienduizenden kilometers wandelplezier die er in Canada zijn aangelegd. Of je nu wilt wandelen door gematigde regenwouden, door de bergen, over de toendra of door een stukje woestijn, Canada heeft het te bieden.

Natuurlijk is er de Trans Canada Trail, de wandelroute van wel 24.000 kilometer lang die door alle provincies en territoria loopt. Deze kun je natuurlijk in zijn geheel wandelen, maar ook delen ervan.

Het enorme oppervlak van Canada en de vele verschillende soorten landschappen en klimaten, maken dat Canada een van de beste wandelbestemmingen ter wereld is. En misschien zijn de onderstaande mooiste wandelroutes van Canada voor jou wel helemaal niet de mooiste plekken om te wandelen. Dat is natuurlijk persoonlijk.

In onderstaand overzicht heb ik een tiental wandelroutes opgesomd die volgens mij tot de mooiste 10 wandelroutes van Canada behoren.

10 Mooiste wandelroutes van Canada

Skyline Trail, Nova Scotia

Cape Breton Island is het noordelijkste deel van de provincie Nova Scotia en langs de prachtige Cabot Trail liggen talloze mooie wandelroutes. De Skyline Trail is er hier een van en die ligt in het Cape Breton Highlands National Park.

De Skyline Trail wandelroute loopt vanaf de parkeerplaats door een weelderig groen bos van prachtige begroeiing. Onderweg moet je goed opletten, want het kan zo maar dat je een enorme bull moose of een eland met een kalf tegenkomt.

Het wandelpad loopt in een loop met aan een uiteinde de bekende decks, waar je met een enorm aantal trappen een eind kunt afdalen en waar je vanaf de klif een geweldig uitzicht hebt over de Gulf of Saint Lawrence. Lees meer over de Skyline Trail.

Dickson Falls Trail, New Brunswick

Dickson Falls Trail is slechts een korte wandeling, maar leidt je door een prachtig woud in het Fundy National Park dat aan de Bay of Fundy ligt in New Brunswick. In het koele bos daal en stijg je via diverse trappen langs de Dickson Falls, een prachtige waterval waar je vlak langs loopt.

De route is slechts 1 kilometer lang, maar is voor geschikt voor alle niveaus. Door de trappen is de wandelroute niet toegankelijk met een kinderwagen of rolstoel.

Sunshine Coast Trail, British Columbia

De Sunshine Coast Trail is de maar liefst 180 kilometer lange wandelroute die grofweg loopt van Powell River in het zuiden naar Sarah Point in Desolation Sound. De route loopt door de backcountry van de prachtige kust van British Columbia door de bergen en langs de prachtige meren die de meeste toeristen links laten liggen. Hier vind je alleen de kenners en dus de echte toegewijde wandelaars.

De Sunshine Coast Trail is Canada’s langste cabin-naar-cabin wandelroute. De afstanden die je daarbij aflegt variëren in lengte van een paar uur tot een hele dag. Sommige mensen wandelen de volledige route in 10-12 dagen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om specifieke secties van de route te wandelen. Dit juweeltje is een van de mooiste wandelroutes van Canada.

West Coast Trail, Vancouver Island, British Columbia

De westkust van Vancouver Island staat bekend om het enorm ruige uiterlijk en de bijzonder mooie natuur. De West Coast Trail loopt over een afstand van 75 km langs deze ruige westkust van Vancouver Island in British Columbia. De route werd in 1907 aangelegd om schipbreukelingen een pad te bieden naar de bewoonde wereld. Destijds was de trail van levensreddend belang, maar heden ten dage is de West Coast Trail een van de populairste wandelroutes in Canada.

Je kan het volledige traject afleggen in drie tot zes dagen. De talloze duizelingwekkende trappen die deel uitmaken van de route en de camping bij Tsusiat Falls zijn het meest karakteristiek voor deze wandelroute.

Het mooie van deze wandelroute is dat je regelmatig op zee zeeleeuwen en walvissen ziet zwemmen. Dit is tiptop genieten van Vancouver Island en een van de mooiste wandelroutes van Canada.

Chilkoot Trail, British Columbia en Alaska

Als je belangstelling hebt voor de goudzoekerscultuur tijdens de Goldrush-periode van eind negentiende eeuw, dan is de Chilkoot Trail een absolute aanrader. Deze wandelroute verbindt Skagway, Alaska met het noorden van British Columbia en is een klassieker onder de wandelroutes van Canada.

Dit 53 kilometer lange traject is in vroeger tijden aangelegd door First Nations als handelsroute, maar werd tijdens de Gold Rush intensief gebruikt om goudzoekers en proviand te vervoeren naar de goudvelden.

Tegenwoordig is de Chilkoot Trail een geliefde route om te wandelen. Calculeer echter wel in dat er slechts een kort seizoen is van half juni tot begin september. Zelfs tijden die periode kun je sneeuw verwachten en als je de Chilkoot Trail wilt lopen, ga dan goed voorbereid op pad.

De route is alleen geschikt voor zeer geoefende wandelaars. Wanneer je besluit de route te gaan lopen, neem dan je paspoort mee, want je kruist de grens tussen de VS en Canada.

Berg Lake Trail, British Columbia

In Mount Robson Provincial Park, waar de hoogste berg van BC ligt, vind je ook de 23 kilometer lange wandelroute Berg Lake Trail. Vlakbij kom je het schitterende gletsjermeer Kinney Lake tegen en de donderende waterval Emperor Falls.

Het traject van Berg Lake Trail stijgt zo’n 800 meter in hoogte. De route van het wandelpad loopt deels langs de hellingen van Mount Robseon die met zijn hoogte van 3959 meter majestueus boven alles uittorent.

La Cloche Silhouet Trail, Ontario

In Ontario ligt vlak ten noorden van Manitoulin Island het Killarney Provincial Park. Dit park is de thuisbasis voor de heuvelachtige La Cloche Silhouette Trail. Dit wandeltraject loopt in een loop van 78 kilometer en is er een voor de liefhebbers. De route begint in het westen van het park en meandert over beboste heuvels in de richting van de meren Acid Lake en Lumsden Lake. Onderweg wandel je over kliffen, door schilderachtige valleien passer je verschillende kristalheldere meertjes. Intussen je hebt voortdurend de kans om wildlife te spotten.

Op diverse plaatsen heb je een prachtig uitzicht op de Georgian Bay wanneer je loopt over roze graniet van meer dan een miljard jaar oud.  Het oostelijk deel van het pad stijgt vrij steil richting Den Crack, een pittige wandeling van een dag. De prachtige kliffen van witte kwartsiet die schitteren in de zon maken echter alles goed. Langs de route vind je maar liefst 54 campings (met vergunning). Mijn advies is om La Cloche in het najaar te wandelen, aangezien je dan de prachtige kleuren van de Indian Summer hebt en je ’s nachts kunt luisteren naar de zingende wolven.

Skyline Trail, Alberta

De 42 kilometer lange wandelroute Skyline Trail is het summum wat betreft wandelroutes in Jasper National Park. Verwar deze route echter niet met de Skyline Trail langs de Cabot Trail op Cape Breton Island, die ook behoort tot de mooiste wandelroutes van Canada.

De route in Alberta slingert zich voor het grootste deel boven de boomgrens langs steile bergwanden. Wees jezelf er voordat je begint aan deze wandelroute van bewust dat dit wandelpad veel vergt van je lichamelijke conditie. Het hoogteverschil dat je gedurende deze wandeltocht overbrugt is zo’n 1200 meter en de grote hoogte waarop de route ligt speelt ook parten.

Als je deze wandeling gaat maken, neem dan zeker je camera mee, want dit is en echte bucketlist ervaring. Op een hoogte van de maximaal 2510 meter ervaar je de vrijheid en de natuur van de ruige Rocky Mountains van Canada.  Bekijk deze video van de Skyline Trail bij Jasper.

Fundy Trail, New Brunswick

De Fundy Trail langs de kust New Brunswick is vernoemd naar de Bay of Fundy, de baai met de grootste  getijdenverschillen ter wereld. Dit wandeltraject is bij het grote publiek nog relatief onbekend. Het is een 42 kilometer lange wandelroute sie alleen geschikt is voor ervaren wandelaars en in ongeveer vier dagen te lopen is. Onderweg heb je enorm veel mooie uitzichten en vergezichten vanaf de soms wel 100-meter hoge kliffen. Je kijkt uit over de Fundy Bay die met de getijden leeg- of volstroomt. De dichtbeboste omgeving en de mooie uitzichten maken dit traject tot tot een van de mooiste wandelroutes van Canada.

2019-06-20T09:46:40+00:00

Leave A Comment