motorreizen naar Canada routes

Canada is met zijn eindeloze wegen en vergezichten tot aan de horizon natuurlijk een perfecte bestemming om per motor te verkennen. De veelal uitstekende wegen zorgen dat er bijzonder veel mogelijkheden zijn voor motorreizen door Canada.

Of je nu naar het oosten of westen gaat, Canada heeft veel moois te bieden. Uitgestrekte vlaktes op de Great Plains, torenhoge bergpieken in de Rockies, mooie slingerweggetjes over het Niagara Escarpment in Ontario of bijvoorbeeld de Cabot Trail in Nova Scotia.

Stel je eens voor hoe het is om met een groepsreis per motor door de ruige Canadese Rockies te reizen, of een motorreis door Canada, van oost naar west of andersom. Dat is toch geweldig?

Motorreizen door Canada

De ultieme motorreis in Canada is natuurlijk de 7.821 kilometer lange Trans Canada Highway, die van het uiterste westen tot het uiterste oosten van het land loopt. Wanneer je deze route volgt kom je door een grote variëteit aan klimaten en landschappen. Vancouver Island is een prachtig subtropisch vakantie-eiland met talloze kronkelwegen waar je heerlijk kunt cruisen in een adembenemende omgeving.

Trans Canada Highway met de motor

Wanneer je de oversteek maakt naar het vasteland van British Columbia reis je door een prachtig landschap de steeds ruiger wordende Rocky Mountains in. Je passeert hierbij talloze mooie highlights voor een mooie stop of om te overnachten. Denk bijvoorbeeld aan EC Manning Provincial Park of Yoho National Park in BC, of het prachtige Banff National Park in Alberta.

Natuurlijk hoef je jezelf niet te beperken tot de Trans Canada Highway en kun je ook een ‘uitstapje’ maken naar Jasper National Park. De provincies Alberta, Saskatchewan en Manitoba kenmerken zich met eindeloze landschappen met heuvels en uitgestrekte landbouwgronden.

Wanneer je je motorreis in Ontario vervolgt, verandert het landschap weer. Hier rijd je het Canadian Shield op, een geologisch rotsschild van meer dan 500 miljoen jaar oud. Eindeloze bossen, slingerende wegen door de ongerepte natuur en hier en daar wildlife maken motorreizen door Canada een absolute topervaring.

Het aparte van de Trans Canada Highway is dat er over verschillende secties verschillende routes zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in Ontario kiezen voor de noordelijke of zuidelijke route. De zuidelijke route komt langs Toronto, de noordelijke route ligt aanzienlijk noordelijker.

Naarmate je de Maritimes, de oostelijke kustprovincies, nadert, verandert het landschap drastisch. Hier heeft miljoenen jaren lang vulkanische activiteit plaatsgevonden en dat zie je aan de enorme basalten kusten en de ruige bergen. Een geweldig stuk om in de Maritimes met de motor te rijden is de Cabot Trail op Cape Breton Island.

Met de motor door Canada

Wanneer je met de motor door Canada wilt reizen zijn er diverse Nederlandse aanbieders, hoewel het er niet veel zijn. Zoals je ziet zijn er duizenden kilometers per motor te ontdekken in Canada en in feite is de TCH te vergelijken met Route 66 in de Verenigde Staten.

De mooiste routes om per motor te reizen in Canada