Op reis naar Canada via IJsland

Naar Canada via IJsland Blue Lagoon

Wist je dat een reis naar Canada via IJsland helemaal zo gek niet is? De laatste paar keren dat ik naar Canada reisde heb ik een stop-over op IJsland gemaakt. Daarbij vloog ik met Icelandair eerst van Amsterdam naar Reykjavik en na een overstaptijd van zo’n twee uur kon ik mijn vlucht hervatten naar Canada. Ideaal om de lange zit te doorbreken!

Naar Canada via IJsland? Ideaal!

Icelandair vlieg op talloze steden in Noord-Amerika en Reykjavik staat daardoor bekend als de ideale hub naar dit continent. Al diverse keren heb ik ervaren hoe uitstekend dit werkt. Zo ben ik al via Reykjavik gevlogen naar Halifax, Nova Scotia, naar de hoofdstad Toronto en naar Québec City. Door de overstap scheelt het bovendien ook vaak flink in de kosten.

Op reis naar Canada via IJsland

Natuurlijk hoef je niet direct door te vliegen zoals ik heb gedaan. Er is natuurlijk geen betere gelegenheid om even een snel uitstapje te maken en het geweldige IJsland te zien! Bezoek bijvoorbeeld de Blue Lagoon, de geweldige binnenstad van Reykjavik of bezoek in één dag de Golden Circle.

Golden Circle, IJsland

Wanneer je op reis naar Canada via IJsland vliegt, is de Golden Circle is goed in één dag te doen. Je bezoekt dan een drietal highlights zoals het nationale park Þingvellir, de ‘Gouden’ cen het geothermische gebied van Geysir.

Þingvellir

Het nationale park Þingvellir is niet alleen geweldig vanwege het mooie landschap, het is ook een regio van groot historisch belang. Hier werd namelijk het eerste parlement ter wereld opgericht in het jaar 930 na Christus.

In het Þingvellir nationaal park drijven ook de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen zo’n 1 tot 2 centimeter per jaar uit elkaar. Je hoeft geen wiskundige te zijn om te kunnen uittellen dat dit proces al even aan de gang is, als je nagaat dat de kloof al 6 kilometer breed is.

Gulfoss waterval

De Gulfoss waterval wordt ook wel de ‘Gouden waterval genoemd. Deze enorme waterval stort zich in twee stappen een diepte van 32 meter in. De zomer is de beste periode om deze waterval te bezoeken, aangezien er dan maar liefst 130 kubieke meter water per seconde de waterval passeert.

Geothermische gebied Geysir

Geysir is de naam van de originele geiser waarnaar het gebied is vernoemd. Inmiddels is deze geiser nog nauwelijks actief dor aardverschuivingen. Wel is de Strokkur geiser een grote trekpleister: deze spuit elke 5 tot 10 minuten een straal stoom en water de lucht in.

Zoals je ziet is een reis naar Canada via IJsland met Icelandair een uitstekend alternatief voor de lange rechtstreekse zit. Bovendien kun je hiermee de kosten van je ticket drukken. Door één overnachting te boeken kun je de Golden Circle bezoeken en de volgende dag doorreizen naar je Canadese bestemming of naar Amsterdam.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies