De mooiste nationale parken van Oost-Canada

mooiste nationale parken van Oost-Canada

De mooiste nationale parken van Oost-Canada zijn absoluut niet te vergelijken met de nationale parken van West-Canada. Terwijl de nationale parken van West-Canada bijna allemaal liggen in de ruige Rocky Mountains, is het landschap van Oost-Canada veel minder extreem, maar absoluut niet minder mooi.

Het landschap in het oosten is meer heuvelachtig, waardoor de parken, met uitzondering van Auyuittuq National Park minder ‘dramatisch’ overkomen. De nationale parken van Oost-Canada hebben miljoenen jaren geleden blootgestaan aan nogal wat vulkanische activiteit waardoor zich in dit deel van Canada veel unieke geologie heeft gevormd.

Mooiste nationale parken van Oost-Canada

Mingan Archipelago National Park Reserve

Het Mingan Archipelago National Park Reserve ligt op een afgelegen plek in de provincie Quebec. In het mariene park staan bijna duizend kleinere en grotere monolieten voor de kust en daarmee is het de grootste verzameling van deze gesteenten in heel Canada. Bekijk deze video voor een indruk van dit nationale park.

Over een afstand van 150 kilometer kustlijn vormen al de eilandjes tevens een geweldige omgeving voor zeevogels om te broeden en te leven. Lees meer over het Mingan Archipelago National Park Reserve.

Auyuittuq National Park

Auyuittuq National Park ligt op Bafiin Island, ver in het noorden van Canada’s Arctic. In dit park met ronduit extreme landschapsvormen, speelt de natuur de hoofdrol. Hier vind je extreme rotsformaties, enorme fjorden, enorme gletsjers en kolkende watervallen. Lees meer over Auyuittuq National Park.

Gros Morne National Park

Gros Morne National Park is een van de bekendere nationale parken va Oost-Canada en ligt op Newfoundland, in de meest oostelijke provincie van Canada. Dit park maakt in feite deel uit van een onderzeese bergkam, die bij Newfoundland boven water komt. In het park is dan ook goed te zien hoe de bodem in het park zich heeft ontwikkeld gedurende duizenden jaren onder invloed van de platentektoniek van de aardkorst. In het park liggen de diepe aardkorst van de oceaan en de mantel van de aarde namelijk bloot. Lees meer over Gros Morne National Park.

Fundy National Park

Het Fundy National Park is een relatief klein park in de provincie New Brunswick. De kustlijn is met name bijzonder door de ligging aan de Bay of Fundy, een baai met de grootste getijdenverschillen ter wereld. Hier kunnen de verschillen tussen eb en vloed oplopen tot wel 15 meter, waardoor je de unieke kans hebt om over de zeebodem te lopen. Lees meer over Fundy National Park.

Cape Breton Highlands National Park

Het Cape Breton Highlands National Park op Cape Breton Island in Nova Scotia is een park waar talloze microklimaten zorgen voor een unieke samenstelling van flora en fauna. De miljoenen jaren oude rotsgesteenten zijn bedekt met weelderige bossen die zich hebben gevormd onder invloed van het koele, vochtige zeeklimaat. Daarnaast vind je hier prachtige ruige kustlijnen, maar ook lieflijke groene heuvels die zijn bedekt met tere zeldzame mossoorten en arctische plantjes die hebben weten te overleven sinds de laatste ijstijd. Lees meer over Cape Breton Highlands National Park

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies