New Brunswick, weer, klimaat en natuur

New Brunswick klimaat weer toerisme Hopewell Rocks

New Brunswick is een van de kustprovincies die deel uitmaakt van de zogenaamde Maritimes, samen met Nova Scotia en Prince Edward Island. De provincie is tweetalig; men spreekt er Frans in voornamelijk het westelijke deel dat aan Québec grenst en Engels in het oostelijke deel dat aan Nova Scotia grenst.

Deze provincie behoort tot de regio’s waar de eerste Europese kolonisten voet aan wal zetten begin 17e eeuw. Vanaf die periode zijn er vrijwel 200 jaar aaneengesloten conflicten geweest, waarbij de Fransen eerst strijd voerden met de oorspronkelijke bevolking van Canada en later met de Engelse kolonisten.

Landschap van New Brunswick

Het landschap van New Brunswick komt aan de oostelijke kant van de provincie radicaal omhoog uit de Bay of Fundy. Steile kliffen zoals bijvoorbeeld Cape Enrage vormen de kustlijn langs de Bay of Fundy, waar je de grootste getijdenverschillen vindt ter wereld.

Verder het binnenland in vind je eindeloze groene heuvels tot aan de horizon en talloze kleinere en grotere rivieren die het landschap doorkruisen. De rivieren die uitkomen in de Bay of Fundy lopen tijdens laagtij allemaal leeg en stromen weer vol tijdens de vloed. Het landschap is vrij vlak en het hoogste punt ligt op 817 meter boven zeeniveau.

Klimaat en weer in New Brunswick

Het weer in New Brunswick is minder gematigd dan dat van de andere kustprovincies. Met een vochtig landklimaat zijn de zomers lang, warm en drukkend. De winters zijn lang met veel sneeuw, waardoor er van overgangsseizoenen nauwelijks sprake is.

Toerisme in New Brunswick

New Brunswick heeft vele bezienswaardigheden op cultureel gebied.  De rijke historie zorgt voor vele gedenkplaatsen en musea. De prachtige kuststreek is ook een voorname trekpleister vanwege de enorme getijdenverschillen en de ruige kustlijn. Belangrijke toeristische attracties zijn Cape Enrage, Fundy National Park en de Hopewell Rocks. Bekijk deze video voor een indruk van het toerisme in de provincie New Brunswick.

Hopewell Rocks

Een bezoek aan de Hopewell Rocks hoort absoluut op je bucketlist te staan als je New Brunswick bezoekt. Het verschil tussen eb en vloed is hier zeker 14 meter en wanneer je hier bij eb komt (houd dus altijd de tijden van hoog- en laagwater in de gaten), staan de iconische rotsen tientallen meters ver weg van de waterlijn en kun je eromheen wandelen over de bodem van de zee.

Dit kun je echter niet lang doen, want als het getij eenmaal keert, dan staan dezelfde rotsen alweer ‘met hun voeten in het water’. Nog even later zie je alleen de bovenkant van de rotsen nog maar wanneer het hoogtij is.

Wanneer je een toegangsbewijs koopt tot dit kleine nationale park, dan is deze voor twee dagen geldig, zodat je ook de volgende kans hebt om ofwel hoogtij, ofwel laagtij te kunnen zien.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies