Nieuw in Banff: Sky Bistro bovenaan de Banff Gondola op Sulphur Mountain

Sky Bistro Banff Gondola Sulphur Mountain

Banff is een nieuwe attractie rijker. Bovenaan de Banff Gondola, die je naar de top van Sulphur Mountain brengt, ligt de Sky Bistro. Vanuit de Sky Bistro, gelegen op 2.281 meter hoogte, heb je een schitterend uitzicht over Banff en over zes verschillende bergketens.

Eerst omhoog met de Banff Gondola

De attractie begint met een acht minuten durende tocht met de Banff gondola naar de top van Sulphur Mountain. In de moderne, volledig omsloten gondelcabine voor vier personen, wordt het uitzicht steeds spectaculairder.

Deze maand (september 2016) is de laatste hand gelegd aan het state of-the-art terminalgebouw van de Banff Gondola om de gasten meer informatie te geven en over de omgeving te leren.

Sulphur Mountain Boardwalk en National Historic Site

Wanneer je op Sulphur Mountain bent, maak je natuurlijk gebruik van de faciliteiten. Er zijn verschillende mooie wandelpaden in de buurt van het complex. Een van de meest populaire is de Sulphur Mountain  Borardwalk naar Sanson’s Peak, waarbij je in de voetsporen kunt treden van Norman Sanson, die 30 jaar lang dagelijks naar de top van de berg liep om het weer te bekijken.

Voor de meer avontuurlijke wandelaars is de South East Ridge Trail, een wandelpad dat langs de bergkam naar het zuiden loopt, een must. Dit pad leidt je namelijk naar de echte top van Sulphur Mountain.

Op Sulphur Mountain kun je wildlife tegenkomen, zoals Bighorn sheep, chipmunks, grijze marmotten en Canadese Bluejays.

De Sky Bistro op Sulphur Mountain (2.281 meter)

Natuurlijk hoort bij zo’n heerlijk uitje in Banff een goede maaltijd mét uitzicht. Vanuit de bistro kijk je uit over Banff en de wijde omgeving. De Sky Bistro combineert de grootsheid van de Rockies met een typisch Canadees menu. Ze serveren vlees van lokale boeren en schenken ambachtelijk bier van de Banff Brewery.

Voor lunch en een drankje is het niet nodig te reserveren, maar je kan je voorstellen dat een ‘diner bij sunset’ wel heel bijzonder is op deze hoogte en in deze omgeving. Reservering is dan dus gewenst.

Bekijk de website van de Sky Bistro

Wij maken gebruik van cookies