Oost-Canada

Oost-Canada laten veel mensen links liggen. Ze gaan voor de ruige natuur en de wilde dieren naar het West-Canada. Maar altijd als we de vraag krijgen “Wat is nou het mooiste?”, dan moeten we ze het antwoord schuldig blijven. Oost-Canada is echt niet minder mooi dan het Westen, alleen op een heel andere manier.

De grillige bergen van de Rockies, foeragerende beren langs de weg en snelstromende riviertjes, tja, daarvan heb je er in Oost-Canada inderdaad minder. De steile rotswanden in de Rocky Mountains, vind je niet in het Oosten, met uitzondering van Newfoundland. Je kan het als volgt typeren: West-Canada heeft bergpieken, Oost-Canada is meer glooiend. Het Westen staat garant voor sensationele natuur, het Oosten meer voor cultuur. Maar toch, het Oosten heeft ook een schitterende natuur, alleen anders.

De schoonheid van Oost-Canada Op vakantie naar Oost-Canada

Wanneer je op vakantie gaat naar Oost-Canada, beperk je dan zeker niet tot de grote steden en de Great Lakes. De Maritimes, zoals de provincies aan de Atlantische kust worden genoemd, bieden werkelijk een schat aan cultuur en historie. Hoewel de natuur minder spectaculair is dan in het Westen, is de invloed van de Angelsaksische cultuur in het Oosten heel goed merkbaar. Aan de kust zijn er talloze op het eerste oog vredige en gezellige vissersdorpjes. Wanneer je echter de geschiedenisboeken induikt, kom je er al snel achter dat hier in het verleden de wreedste oorlogen zijn uitgevochten.

De rijke historie van Oost-Canada maakt de Maritimes een aantrekkelijke bestemming voor cultuurliefhebbers. De gemoedelijke en weidse omgeving bieden alles wat een mens nodig heeft om van zijn vakantie in Canada te genieten. Bezoek de kleinste Canadese provincie PEI, het schitterende Quebec of het gemoedelijke Nova Scotia. Je zal ervaren dat hoe oostelijker je gaat, hoe vriendelijker de mensen worden. De ‘Newfies’, zoals de Canadezen de inwoners van Newfoundland noemen, zijn de vriendelijkste en meest hulpvaardige inwoners van Canada.

De provincies die deel uitmaken van Oost-Canada zijn:

  • Ontario
  • Quebec
  • Prince Edward Island
  • New Brunswick
  • Nova Scotia
  • Newfoundland & Labrador

Oost- of West-Canada? 

De meerderheid van de mensen die voor het eerst naar Canada reizen, kiezen voor het Westen. De aantrekkingskracht van de wilde natuur maakt toch voor het gros dat ze niet naar het Oosten gaan.

Maar wat onderscheidt het Oosten van het Westen? Oost-Canada is echt niet minder mooi dan West-Canada, alleen op een heel andere manier. Het oostelijke deel van Canada is meer glooiend en zeer rijk aan historie, het westelijke deel van Canada bergachtig en ruig.

Lees hier verder over West-Canada.

Wij maken gebruik van cookies