Wandelen bij de Othello Tunnels, Hope, British Columbia

Othello Tunnels Hope British Columbia wandelen

De Othello Tunnels zijn een reeks van oude treintunnels en bruggen die door de massieve granieten massieve rotswanden lopen en de wilde Coquihalla River kruisen. De tunnels liggen vlak ten oosten van de stad Hope in British Columbia in het Coquihalla Provincial Park.

Over het voormalige spoortraject loopt een prachtige vlakke wandelroute van  3,5 kilometer.

Geschiedenis Othello Tunnels

Begin van de twintigste eeuw besloot de organisatie Canadian Pacific Railway om de zuidelijke kust van British Columbia te verbinden met de Kootenays, een deel van de Rocky Mountains. Men besloot dat de beste optie voor de route door de Coquihalla Canyon was.

In totaal werd er 5 tunnels en 4 bruggen gemaakt om de route doorgang te laten vinden door de ruige wildernis. Leuk om ook te weten is dat de geweldige omgeving en de woeste uitstraling van de canyon een indrukwekkend aantal verschijningen op het witte doek heeft opgeleverd.

De populairste film waarin de Coquihalla Canyon als filmset werd getoond was Rambo, First Blood, waarbij de Kawkawa Lake bridge mooi in beeld werd gebracht en waar Rambo van een klif afsprong, de klif boven Tunnel #2. Andere films die zijn opgenomen bij de Othello tunnels zijn Fire With Fire, Shoot to Kill en Cabin in the Woods.

Wandelen en fietsen op de Kettle Valley Railway Trail

Tegenwoordig loopt er over het traject geen spoorweg meer en is deze gerestaureerd als onderdeel van de Kettle Valley Railway Trail, een populaire wandel- en fietsroute die de oude treinroutes volgt over bruggen en door tunnels. Het traject is bijzonder populair aangezien het spoorwegbed slechts kleine hellingspercentages heeft en daardoor ook voor onervaren wandelaars zeer toegankelijk is.

Routebeschrijving

Het pad bevindt zich in Hope. Volg vanuit Kelowna de Okanagan Connector, Highway 97C / Highway 5A naar Coquihalla (Highway 5). Volg deze weg voor ongeveer 103 kilometer en neem afslag #183 naar Othello Road. Rijd 3,6 kilometer verder op Othello Road en vervolg naar Tunnels Road, volg de borden naar de Tunnels.

De Othello Trail wandelen

De Othello Trail heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar het staat bol van de prachtige uitzichten op de Coquihalla River, de kloof en de vijf tunnels. Gebouwd in 1914 verbond dit stuk samen met de Kettle Valley Railway de Central Kootenays met de westkust van Canada. Tegenwoordig maakt de wandelroute deel uit van de Trans Canada Trail.

Vanaf de parkeerplaats volg je de borden naar de tunnels. Als je het pad volgt hoor je de geluiden van het kolkende water steeds luider. De voorbij razende Coquihalla River is prachtig en het turquoise blauwe water is bijzonder fotogeniek.

Na 700 meter bereik je de eerste van de vijf tunnels. Als je door de tunnels loopt, is het moeilijk om je voor te stellen hoe deze ooit zijn gemaakt. In 1914 beschikte men niet over moderne apparatuur en de precisie waarmee tegenwoordig tunnels worden gemaakt. Meer dan buskruit, hun handen en wat primitieve gereedschappen hadden ze niet.

Eenmaal door de laatste tunnel heb je twee opties. Je kunt de route nog een stukje vervolgen naar een uitkijkpunt, waar je ook nog wat historische gedenktekens vindt. Je kan er ook voor kiezen om terug te keren naar de parkeerplaats.

Lengte: ongeveer 3,5 kilometer

Hoogteverschil: nihil

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies