Wandelen bij de Othello Tunnels, Hope, British Columbia

Othello Tunnels Hope British Columbia wandelen

De Othello Tunnels zijn een reeks van oude treintunnels en bruggen die door de massieve granieten massieve rotswanden lopen en de wilde Coquihalla River kruisen. De tunnels liggen vlak ten oosten van de stad Hope in British Columbia in het Coquihalla Provincial Park.

Over het voormalige spoortraject loopt een prachtige vlakke wandelroute van  3,5 kilometer.

Geschiedenis Othello Tunnels

Begin van de twintigste eeuw besloot de organisatie Canadian Pacific Railway om de zuidelijke kust van British Columbia te verbinden met de Kootenays, een deel van de Rocky Mountains. Men besloot dat de beste optie voor de route door de Coquihalla Canyon was.

waar zijn de Othello Tunnels Hope British Columbia

In de Coquihalla Gorge sneed de rivier een 100 meter diep kanaal uit massief graniet. Er werd een rechte lijn van tunnels doorheen gebouwd die nu bekend staan als de Othello Tunnels. Het pad, de tunnels en de bruggen bieden spectaculaire uitzichten. Dit park belicht de Kettle Valley Railway die door de canyon loopt en 5 tunnels die in 1914 werden gebouwd.

Het park omvat een terrein van 135 hectare. Het is een populaire toeristische attractie voor de stad Hope en biedt mogelijkheden voor sight seeing, wandelen, vissen en picknicken. Het wandelpad sluit aan op het historische Hope-Nicola Cattle Trail. De ingenieur Andrew McCullough was een fervent lezer van Shakespeariaanse literatuur, en gebruikte personages als Lear, Jessica, Portia, Iago, Romeo en Julia om stations van de Coquihalla traject te benoemen.

In totaal werd er 5 tunnels en 4 bruggen gemaakt om de route doorgang te laten vinden door de ruige wildernis. Leuk om ook te weten is dat de geweldige omgeving en de woeste uitstraling van de canyon een indrukwekkend aantal verschijningen op het witte doek heeft opgeleverd.

De populairste film waarin de Coquihalla Canyon als filmset werd getoond was Rambo, First Blood, waarbij de Kawkawa Lake bridge mooi in beeld werd gebracht en waar Rambo van een klif afsprong, de klif boven Tunnel #2. Andere films die zijn opgenomen bij de Othello tunnels zijn Fire With Fire, Shoot to Kill en Cabin in the Woods.

Wandelen en fietsen op de Kettle Valley Railway Trail

Tegenwoordig loopt er over het traject geen spoorweg meer en is deze gerestaureerd als onderdeel van de Kettle Valley Railway Trail, een populaire wandel- en fietsroute die de oude treinroutes volgt over bruggen en door tunnels. Het traject is bijzonder populair aangezien het spoorwegbed slechts kleine hellingspercentages heeft en daardoor ook voor onervaren wandelaars zeer toegankelijk is.

Routebeschrijving naar Hope

Het pad bevindt zich in Hope. Volg vanuit Kelowna de Okanagan Connector, Highway 97C / Highway 5A naar Coquihalla (Highway 5). Volg deze weg voor ongeveer 103 kilometer en neem afslag #183 naar Othello Road. Rijd 3,6 kilometer verder op Othello Road en vervolg naar Tunnels Road, volg de borden naar de Tunnels.

De Othello Tunnels Trail wandelen

De Othello Trail heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar het staat bol van de prachtige uitzichten op de Coquihalla River, de kloof en de vijf tunnels. Gebouwd in 1914 verbond dit stuk samen met de Kettle Valley Railway de Central Kootenays met de westkust van Canada. Tegenwoordig maakt de wandelroute deel uit van de Trans Canada Trail.

Vanaf de parkeerplaats volg je de borden naar de tunnels. Als je het pad volgt hoor je de geluiden van het kolkende water steeds luider. De voorbij razende Coquihalla River is prachtig en het turquoise blauwe water is bijzonder fotogeniek.

Na 700 meter bereik je de eerste van de vijf tunnels. Als je door de tunnels loopt, is het moeilijk om je voor te stellen hoe deze ooit zijn gemaakt. In 1914 beschikte men niet over moderne apparatuur en de precisie waarmee tegenwoordig tunnels worden gemaakt. Meer dan buskruit, hun handen en wat primitieve gereedschappen hadden ze niet.

Eenmaal door de laatste tunnel heb je twee opties. Je kunt de route nog een stukje vervolgen naar een uitkijkpunt, waar je ook nog wat historische gedenktekens vindt. Je kan er ook voor kiezen om terug te keren naar de parkeerplaats.

Lengte: ongeveer 3,5 kilometer

Hoogteverschil: nihil. Omdat de wandelpaden vroegere spoorbeddingen zijn, is het hoogteverschil minimaal.

Overstroming 2021

Helaas zullen de populaire Othello Tunnels voorlopig niet open gaan. Het hele Coquihalla Canyon Provincial Park, inclusief de populaire Othello Tunnels wandeling, is gesloten vanwege landverschuivingen, overstromingen en aanhoudende extreme gevaren.

Het gebied was al een uitdaging om open te blijven voor publiek vanwege geologische problemen. De tunnels gingen open voor het seizoen 2021, nadat ze gesloten waren in 2020.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Veelgestelde vragen

Waar zijn de Othello tunnels?

De tunnels liggen net ten oosten van het stadje Hope, British Columbia, in het Coquihalla Provincial Park.

Hoe kom je bij Othello Tunnels?

Het pad bevindt zich in Hope. Volg vanuit Kelowna de Okanagan Connector, Highway 97C / Highway 5A naar Coquihalla (Highway 5). Volg deze weg voor ongeveer 103 kilometer en neem afslag #183 naar Othello Road. Rijd 3,6 kilometer verder op Othello Road en vervolg naar Tunnels Road, volg de borden naar de Tunnels.

Are the Othello Tunnels open 2023?

Nadat de Othello Tunnels geheel 2022 gesloten zijn geweest na flinke overstromingen van de Coquihalla River, ziet het er naar uit dat het park ook in 2023 gesloten zal blijven voor publiek. Het risico op landverschuivingen en vallend puin is te groot volgens het parkmanagement. Mocht je heel moedig zijn en toch het park willen bezoeken, dan raad ik je aan voor de zekerheid een flinke portemonnee mee te nemen. De boete die erop staat als je de tunnels betreedt bedraagt $1.000.000 onder de Parcs Act-wetgeving.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies