Pacific Rim National Park Reserve

Pacific Rim National Park Vancouver Island

Pacific Rim National Park Reserve is een parkreservaat aan de westkust van Vancouver Island en strekt zich uit van Tofino tot Ucluelet, via de Broken Islands Group tot aan het einde van de West Coast Trail bij Elliotsville. Het reservaat is onderverdeeld in drie delen: Long Beach, de Broken Group Islands en de West Coast Trail.

De gehele park heeft een oppervlakte van 511 vierkante kilometer die bestaat uit land en oceaan. Het landschap wordt gekenmerkt door ruige kusten en weelderige gematigde regenwouden. Het reservaat is jaarlijks voor bezoekers geopend tussen half maart en half oktober.

Wildlife in Pacific Rim National Park Reserve

In het Pacific Rim National Park Reserve komen vele soorten wildlife voor, niet alleen de landdieren, maar ook ziedieren maken hiervan deel uit, aangezien een belangrijk stuk van het park de Broken Islands en omgeving omvat.

In het park komen zwarte beren, grizzlies, peoma’s, wolven, marters en nertsen voor. Langs de kust heb je grote kans om zeedieren te zien, zoals zeehonden, bruinvissen, zeeleeuwen en vele soorten walvissen.

De vele bezoekers die het park jaarlijks bezoeken komen vooral hier om te wandelen, wildlife te spotten of om te kajakken voor de kust. Bekijk deze video van Parks Canada voor een indruk.

Ligging van het park

Het park bestaat uit een smalle kuststrook langs de westkust van Vancouver Island. Aan de oostkant van het Pacific Rim ligt de Insular Mountain Range, die het binnenland van het eiland afschermt van de westkust.

Tijdens de herfst- en wintermaanden voert de westelijke stroming voortdurend vochtige lucht vanaf de oceaan aan, die tegen de bergen snel opstijgt en door de afkoeling voor veel neerslag zorgt. De grote hoeveelheden neerslag zorgen voor de prachtig groene gematigde regenwouden. Tijdens de zomermaanden is het gebied gelukkig droger, waardoor recreanten het met temperaturen van gemiddeld 20+ heel aangenaam hebben.

De drie delen van het Pacific Rim National Park Reserve

Het park is opgedeeld in de volgende delen:

Long Beach

Het Long Beach deel van het park is veruit het drukst bezocht. De populaire bestemmingen van Tofino en Ucluelet zorgen voor veel toerisme. De eindeloze stranden en de aangrenzende regenwouden met wildlife zijn een geliefde vakantiebestemming. Dit is ook het meest toegankelijke deel van het park.

Het strand van Long Beach ligt aan de Wickaninnish Bay en heeft een officiële lengte van 16 kilometer. Deze lengte geldt echter alleen bij laagtij, want tijdens de opkomende vloed wordt het strand onderbroken door een aantal rotsformaties. Vooral wanneer de vloedlijn zich weer terugtrekt, kunnen rond deze rotsformaties zeer gevaarlijke stromingen ontstaan, waardoor deze plekken niet geschikt zijn om te gaan zwemmen.

De totale afstand van het deel Long Beach, bestaat in feite ook nog over een paar andere stranden: Long Beach en Combers Beach. Langs de kust liggen diverse campgrounds, zoals

Langs Long Beach en de andere stranden lopen een aantal hiking trails, waaronder de Nuu-Chah-Nulth Trail, de South Beach Trail, de Combers Beach Trail en de Sconner Cove Trail. Mocht je hier willen gaan wandelen, dan is de Greenpoint Campground een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te gaan verkennen.

Broken Group Islands

Het deel van de Broken Group Islands bestaat uit een baai Barkley Sound, waarin meer dan 100 kleinere en grotere eilanden liggen. De grootste hiervan zijn Effingham Island, Turret Island, Turtle Island en Dodd Island. Het gebied is alleen per boot toegankelijk en vooral populair bij kajakkers.

Door de beschutte ligging ten opzichte van de oceaan is dit deel van het Pacific Rim National Park een geweldig stuk om per kajak te verkennen. Vooral de kleinere en veelal beboste eilandjes zijn een heerlijke bestemming voor een picknick of gewoon om te verkennen, want hier kom je vrijwel geen andere mensen tegen. Op de grotere eilanden zijn er in totaal zeven campings te vinden.

West Coast Trail

Het zuidelijke deel van het Pacific Rim National Park is een wandelroute die 75 kilometer langs de westkust van Vancouver Island van Bamfield naar Port Renfrew loopt. Om precies te zijn begeint het wandelpad bij de Pachena Campground.

Van oorsprong werd deze route aangelegd door de Ditidaht First Nations, de oorspronkelijke bewoners van het westelijke deel van Vancouver Island. Later kreeg de route het doel om schipbreukelingen een kans te bieden naar de bewoonde wereld te komen. De aanleg van deze route duurde van 1907 tot 1910, maar in de loop der tijd werd er steeds minder aandacht aan besteedt, waardoor het project in de jaren 50 verwaarloosd raakte.

Vanaf de jaren 70 werd de West Coast Trail opgeknapt en tegenwoordig trekt het gebied wandelaars van over de hele wereld aan die deze unieke wandelroute in deze unieke omgeving willen afleggen.

De West Coast Trail gaat langs rotsachtige stranden, door regenwoud en soms over ruig en modderig terrein. De totale route is te wandelen in 5-7 dagen.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies