Parkeren bij vliegvelden; een totaaloverzicht

Parkeren Bij Vliegvelden

Ga jij naar je favoriete Canadese vakantiebestemming en heb jij je vliegtickets en accommodatie al geboekt? Vergeet dan niet te denken aan de trip naar de luchthaven van vertrek. Of je nu naar Oost-Canada of West-Canada vliegt, je kan vertrekken vanaf bijvoorbeeld Schiphol en Eindhoven Airport. Veel mensen laten zich wegbrengen door familie of door een taxi, maar parkeren bij vliegvelden is een uitstekende optie, mits je natuurlijk op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Vanaf welke luchthaven je ook vertrekt, het is altijd aan te raden om jouw airport parking van tevoren te reserveren. Zo weet je zeker dat je voorzien bent van een parkeerplaats en in de meeste gevallen kan je nog makkelijk besparen ook.

In dit artikel vertellen wij meer over de parkeermogelijkheden, hoe je deze kan vergelijken én reserveren.

Parkeren bij vliegvelden: de mogelijkheden

Je boekt je accommodatie en vliegtickets vaak ruim van tevoren, waarom zou je niet hetzelfde doen met de parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek. In het kader van praktische reistips, is dit altijd handig.

Het parkeren bij vliegvelden kan aan de hand van drie verschillende parkeervormen. Iedere parkeervorm heeft een uniek proces en wordt gekenmerkt door verschillende karakteristieken. Het is dus aan jou om te bepalen welke vorm het beste aansluit op je wensen.

Parkeren inclusief shuttleservice

Shuttle parkeren is in de meeste gevallen de goedkoopste manier van parkeren. Middels deze parkeermethode parkeer je je auto op het betreffende parkeerterrein en wordt je vervolgens naar de luchthaven gebracht.

Bij terugkomst wordt je ook weer opgehaald en teruggebracht naar het parkeerterrein. Deze pendeldienst is altijd inbegrepen bij de prijs.

Parkeren inclusief valetservice

Valet parkeren is een wat duurdere, maar ook minder tijdsintensieve manier van parkeren. Je rijdt namelijk naar de luchthaven en bij de vertrekhal wordt jouw auto overgenomen door een chauffeur. Deze chauffeur parkeert jouw auto op het parkeerterrein.

Bij terugkomst wordt je auto weer teruggereden naar de luchthaven, let wel dit is ook na telefonisch contact. Ook deze service is uiteraard inbegrepen bij de prijs.

Parkeren bij vliegvelden op loopafstand

De parkeerplaatsen op loopafstand worden normaal gesproken beheerd door de luchthaven zelf. Een uitzondering is het Eindhoven Airport parkeren. Je kan namelijk ook parkeren op een parkeerterrein dat niet wordt beheerd door de luchthaven.

Het proces spreekt voor zich; je parkeert je auto en loopt vervolgens door naar de luchthaven. Dit gaat meestal gepaard met kentekenherkenning of een inrijcode, mits je gereserveerd hebt.

De parkeermogelijkheden online vergelijken

Maar hoe vindt je deze parkeermogelijkheden nou, vraag je jezelf wellicht af. Dit doe je eenvoudig online! Middels een vergelijkingsplatform zoals Vliegen en Parkeren kan je de parkeermogelijkheden bij de luchthaven van vertrek makkelijk vergelijken.

Je selecteert simpelweg jouw reisdata en je krijgt het beschikbare parkeeraanbod te zien. Dit parkeeraanbod kan je vergelijken, sorteren en filteren op basis van jouw eisen. Denk hierbij aan de prijzen, de reistijd of opties zoals sleutelbehoud.

Heb je de ideale parkeerplaats gevonden? Deze kan je direct online reserveren. Na afronding ontvang je een bevestiging waarop alle parkeerinformatie staat vermeld, een kind kan de was doen!

De parkeertarieven uitgelegd

De tarieven van het parkeren kunnen onderling flink verschillen. Om te beginnen verschillen deze simpelweg per luchthaven. Sommige luchthavens zijn kenmerkend goedkoop en anderen zijn weer kenmerkend prijzig.

Daarnaast verschillen de kosten ook per parkeervorm. Het is al eerder aangekaart maar normaal gesproken zijn shuttle parking het meest voordelig, gevolgd door valet parkings en parkings op loopafstand.

Tot slot zijn de parkeertarieven seizoensgevoelig. Dit betekent dat wanneer de vraag hoger is, zoals bijvoorbeeld tijdens vakantieperiode’s, de tarieven ook hoger liggen. Vergelijk simpelweg jouw reisperiode en kom er zelf achter hoeveel jij kunt besparen.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies