Parliament Hill, Ottawa: Changing of the Guard en lasershow

Parliament Hill Ottawa Change of the Guard

Wanneer je in Ottawa verblijft, is Parliament Hill wel een van de leukere plekken om te bezoeken. Dit deel van de stad is de locatie van het prachtige parlementsgebouw dat hoog uittorent boven de oevers van de Ottawa River die hier voorbij stroomt.

Je kan er voor kiezen om lekker rond te wandelen over de heuvel en rond de gebouwen, maar veel leuker is het om voor een rondleiding door het parlementsgebouw te kiezen. Rondleidingen zijn gratis, maar het is verstandig om van tevoren even een reservering te maken, zodat je zeker weet dat je niet lang hoeft te wachten.

Rondleiding door het parlementsgebouw

Een rondleiding door het parlementsgebouw in Ottawa biedt je een uniek inkijkje in Canada’s belangrijkste politieke instellingen. Je kan het parlementsgebouw heel beperkt op eigen houtje verkennen, maar het is veel leuker om een rondleiding met een gids te reserveren. Je kan dan alle – wat er op dat moment toegankelijk is – hoogtepunten van het gebouw bekijken en je krijgt alle leuke en essentiele weetjes te horen van je gids. De rondleiding begint met een introductie over de geschiedenis van de Canadese politiek en de architectuur van het gebouw, maar ook over de rol als zetel van de regering.

Tijdens de kam je langs de Senaat, waar je (afhankelijk van de beschikbaarheid) een bezoek brengt aan de Senaatskamer, waar leden van de Senaat debatteren en stemmen over wetgeving. De rondleiding vervolgt zich door het Lagerhuis, waar je ook gelegenheid krijgt om het House of Commons te bezoeken. Dat is de ruimte waar de parlementsleden samenkomen om te debatteren. De gids legt uit hoe het House werkt, wat de rol van de parlementsleden is en hoe wetten worden aangenomen.

Parliament Hill rondleiding

Tijdens de rondleiding zul je vooral veel indrukwekkende architectuur en belangrijke nationale kunstwerken in het gebouw zien. Het parlementsgebouw heeft een prachtige gotische architectuur, ingewikkeld steenwerk en prachtige gebrandschilderde ramen. Wat ik persoonlijk heel indrukwekkend vind is hoe het parlementsgebouw de samenkomst van culturen weerspigelt. Canada is natuurlijk een land waar culturen uit de hele wereld vertegenwoordigd zijn en dat komt heel mooi terug in Ottawa op Parliament Hill.

De rondleiding geeft je een mooi inzicht in de parlementaire procedures, zoals hoe wetsvoorstellen worden aangenomen, de rol van parlementaire commissies en het vragenuur. Je zal zien hoe de Canadese politiek op veel vlakken vrij identiek is aan de Nederlandse. Aan het einde van de gegidste tour door het parlementsgebouw zal de gids beschikbaar zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Er is een leuke souvenirshop en je kunt met de lift omhoog in de centraal gelegen toren van het gebouw, van waaruit je een geweldig uitzicht hebt over zowel de stad als over de nabijgelegen Ottawa River.

Tijdens de rondleiding kom je ook in de Library of Parliament, een bijzonder indrukwekkende bibliotheek. Voor mij persoonlijk is het de mooiste die ik ooit in het echt heb gezien. Helaas is het niet toegestaan om er foto’s te maken, maar online zijn er mooie foto’s te vinden.

Changing of the Guard

Voor het parlementsgebouw ligt een enorm grasveld. Tijdens de zomermaanden van eind juni tot eind augustus is dit ritueel dagelijks rond 9:45u te zien. De ceremonie wordt begeleid door drums, marcherende wachters en exact om 10 uur vervangt de nieuwe wacht de oude. De nieuwe wacht wordt daarbij geinspecteerd door de bevelhebber. Daarna wordt de oude wacht geïnspecteerd en vervolgens worden de wapens gepresenteerd.

Het is een prachtige ceremonie om bij te wonen en zeker als je met kinderen reist is het leuk om ze zo iets over de Canadese cultuur te leren.

Change of the guard Parliament Hill Ottawa

De ceremonie van de Changing of the Guard op Parliament Hill omvat een aantal procedures. Het is leuk om te weten wat er precies gebeurt zodat je ook weet waarnaar je kijkt. De ceremonie bestaat uit de volgende gedeelten:

Ceremoniële optocht van militair personeel. Hierbij zijn de Canadian Forces’ centrale orkest en de Canadian Grenadier Guards aanwezig, een infanterieregiment dat dient als ceremoniële wacht voor dit evenement. Het centrale orkest speelt een selectie van verschillende muziek, terwijl de garde nauwkeurige drilbewegingen uitvoert. Deze oefening omvat ingewikkeld voetenwerk, geweermanoeuvres en gechoreografeerde formaties.

Vervolgens vindt de formele wisseling van de wacht plaats, waarbij de nieuwe wacht de oude aflost. Dit ritueel symboliseert de overdracht van de verantwoordelijkheid voor de bescherming van de parlementsgebouwen.

De bewakers die deelnemen aan de Changing of the Guard ceremonie op Parliment Hill dragen traditionele rode tunieken, hoge berenmutsen en ceremoniële witte riemen. De uniformen weerspiegelen een historische militaire stijl en maken de hele ceremonie plechtig en indrukwekkend. De totale duur van de wisseling van de wacht duurt meestal ongeveer 30 minuten. Deze ceremonie wordt dagelijks gehouden van eind juni tot eind augustus. Ik raad je echter wel aan om altijd even de actuele bezoekersinformatie te raadplegen, aangezien de schema’s incidenteel kunnen afwijken.

Als onderdeel van de ceremonie wordt de Canadese vlag bij zonsondergang gestreken. Dit gaat gepaard met tromgeroffel, waarna de vlag voorzichtig wordt gevouwen en van de vlaggenmast wordt gehaald.

Duur en tijdschema: De wisseling van de wacht duurt meestal ongeveer 30 minuten. Ze wordt dagelijks gehouden van eind juni tot eind augustus, vanaf 10:00 uur. Het is aan te raden om het officiële schema te raadplegen of contact op te nemen met de Visitor Services voor de meest actuele informatie. De ceremonie kan in uitzonderlijke omstandigheden worden afgelast door weersomstandigheden.

Als je de Changing of the Guard ceremonie wilt bijwonen, calculeer dan in dat je grote mensenmassa’s aantreft. Het is een populaire attractie, vooral in het weekend en tijdens het hoogseizoen. Als je vroeg komt, kun je de ceremonie goed zien en heb je ook tijd om Parliament Hill en de omgeving te verkennen.

Het is belangrijk om te weten dat . Het is altijd een goed idee om de officiële website van het Canadese parlement te raadplegen of contact op te nemen met de bezoekersdiensten voor de meest actuele informatie voordat je de ceremonie van de wisseling van de wacht bijwoont.

Lasershow op Parliament Hill

Eigenlijk zijn de zomermaanden sowieso de betere maanden om de stad Ottawa te bezoeken, want het is ook tijdens de zomer dat er elke avond een schitterende lasershow wordt gegeven, die wordt geprojecteerd op het parlementsgebouw.

Deze avondshow geeft de geschiedenis van Canada weer in de prachtigste kleuren en met een 5.1 surround sound kun je van het schouwspel genieten op het grasveld voor het parlementsgebouw van Parliament Hill. Bekijk deze video voor een indruk van de lasershow.

Parliament Hill Ottawa lasershow

Canada Day op Parliament Hill

Natuurlijk is Canada Day, de nationale feestdag in Canada, perfect om in de hoofdstad te vieren. De grootste festiviteiten op 1 juli zijn natuurlijk op Parliament Hill. Elk jaar is er een indrukwekkende line-up van artiesten en festiviteiten, waarbij er zowel een Noon Show als een Evening Show is.

Uiteraard worden de festiviteiten afgesloten met een geweldige vuurwerkshow!

Naast deze iconische plek voor de Canadese cultuur is Ottawa een parel als het aankomt op cultuur. Hier proef je de typische Canadese Beavertails, vind je het pittoreske Rideau Canal, de gezellige Byward Market en de prachtige Ottawa River. Bekijk meer highlights van Ottawa.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies