Parliament Hill, Ottawa: Changing of the Guard en lasershow

Parliament Hill Ottawa Change of the Guard

Wanneer je in Ottawa verblijft, is Parliament Hill wel een van de leukere plekken om te bezoeken. Dit deel van de stad is de locatie van het prachtige parlementsgebouw dat hoog uittorent boven de oevers van de Ottawa River die hier voorbij stroomt.

Je kan er voor kiezen om lekker rond te wandelen over de heuvel en rond de gebouwen, maar veel leuker is het om voor een rondleiding door het parlementsgebouw te kiezen. Rondleidingen zijn gratis, maar het is verstandig om van tevoren even een reservering te maken, zodat je zeker weet dat je niet lang hoeft te wachten.

Rondleiding door het parlementsgebouw

Tijdens de rondleiding door het parlementsgebouw kun je een debat bijwonen in de Senaat of in ‘the House of Commons’. Er is een leuke souvenirshop en je kunt met de lift omhoog in de centraal gelegen toren van het gebouw, van waaruit je een geweldig uitzicht hebt over zowel de stad als over de nabijgelegen Ottawa River.

Tijdens de rondleiding kom je ook in de Library of Parliament, een bijzonder indrukwekkende bibliotheek. Voor mij persoonlijk is het de mooiste die ik ooit heb gezien. Helaas is het niet toegestaan om er foto’s te maken, maar online zijn er mooie foto’s te vinden.

Change of the guard

Voor het parlementsgebouw ligt een enorm grasveld. Tijdens de zomermaanden van eind juni tot eind augustus is dit ritueel dagelijks rond 9:45u te zien. De ceremonie wordt begeleid door drums, marcherende wachters en exact om 10 uur vervangt de nieuwe wacht de oude. De nieuwe wacht wordt daarbij geinspecteerd door de bevelhebber. Daarna wordt de oude wacht geïnspecteerd en vervolgens worden de wapens gepresenteerd.

Het is een prachtige ceremonie om bij te wonen en zeker als je met kinderen reist is het leuk om ze zo iets over de Canadese cultuur te leren.

Change of the guard Parliament Hill Ottawa

Lasershow op Parliament Hill

Eigenlijk zijn de zomermaanden sowieso de betere maanden om de stad Ottawa te bezoeken, want het is ook tijdens de zomer dat er elke avond een schitterende lasershow wordt gegeven, die wordt geprojecteerd op het parlementsgebouw.

Deze avondshow geeft de geschiedenis van Canada weer in de prachtigste kleuren en met een 5.1 surround sound kun je van het schouwspel genieten op het grasveld voor het parlementsgebouw van Parliament Hill. Bekijk deze video voor een indruk van de lasershow.

Canada Day op Parliament Hill

Natuurlijk is Canada Day, de nationale feestdag in Canada, perfect om in de hoofdstad te vieren. De grootste festiviteiten op 1 juli zijn natuurlijk op Parliament Hill. Elk jaar is er een indrukwekkende line-up van artiesten en festiviteiten, waarbij er zowel een Noon Show als een Evening Show is.

Uiteraard worden de festiviteiten afgesloten met een geweldige vuurwerkshow!

Naast deze iconische plek voor de Canadese cultuur is Ottawa een parel als het aankomt op cultuur. Hier proef je de typische Canadese Beavertails, vind je het pittoreske Rideau Canal, de gezellige Byward Market en de prachtige Ottawa River. Bekijk meer highlights van Ottawa.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies